Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Civilization
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Games
przegraj_kowal
Gracie w gry z serii Civilization?ja zaczalem od CivII,pozniej III,a teraz IV i zaraz wezme sie za dodatki,czyli Warlords i Beyond the Sword.jakie sa wasze ulubione gry z tej serii i ktorymi cywilizacjami najbardziej lubicie grac?
stona
Ja zaczynałem od I na Amidze [ od ok 1800 roku czekanie na swoją kolejkę trwało ok 5 min XD ] , później II na PSX [ czasy oczekiwania trochę krótsze wink.gif ], trójkę ominąłem [ nie miałem PieCa]. Teraz pykam w 4 [ spolszczenie + dodatek z Polakami smile.gif ].
Nie pamiętam czy chociaż raz skończyłem jakąś mapę wink.gif Trochę mnie boli że pomimo tego że ja mam czołgi a wróg ma muszkiety to czasami jednak ginę ;\ [ choć nie tak często jak w poprzednich częściach wink.gif ]

Ja gram raczej pokojowo nastawionymi smile.gif Z sentymentu gram PL i Dżapsami smile.gif
przegraj_kowal
ja w CivII gralem na PSXie,pamietam ze gdy zaczynal sie powiedzmy 20 wiek w grze,to czas oczekiwania na nastepna ture byl tak dlugi,ze moglem pojsc kanapki sobie zrobic smile.gif co do CivIV to ja tez bardziej stawiam na rozwoj technologii niz zbrojenia,jakos niespecjalnie podniecaja mnie wojny.ja z reguly wybieram jakas losowa cywilizacje,aczkolwiek nie lubie grac Mongolami,Hindusami i Aztekami
Mejm
Pamietam jak w Secret Service podniecali sie Civ II. Ze gra stulecia czy jakos tak. Mnie nigdy nie ciagnelo do tej serii a w zamierzchlych czasach wolalem bardziej Colonization. W lo sprawilem sobie C:Call to Power (coby blizej zaznajomic sie z seria) ale w ogole nie podszedl mi mechanizm tej gry. Czekanie 10 (czy ile tam) tur zeby zbudowac settlera wydalo mi sie kretynskim pomyslem. Do tego akcje typu czolg vs 3 neandertalczykow z maczugami i zwyciestowo tych drugich. Dlatego dalem sobie spokoj z Civ. Seria zacna ale widocznie dla tych, ktorzy kumaja zasady/podoba im sie mechanika czyli nie dla mnie. Moj kumpel tak dlugo tyral w czesc druga, ze pod koniec z nudow terraformowal sobie afryke na lasy tropikalne xD
Meanthord
Ehh, klasyka nad klasyki smile.gif. Po dzis dzien nie wyszla lepsza strategia, a osobiscie od najdawniejszych czasow do teraz mecze czesc pierwsza. 2 tez byla calkiem fajna, ale kazda kolejna to juz porazka.
Dzielo Microprose w postaci Civ1 jest ponadczasowe smile.gif.
Mathiu
Na PSXie to przegrałem pół życia w CivII tongue.gif Z tego 3/4 z gry, to były loadingi wink.gif Jedynkę chciałem ruszyć jakiś czas temu, ale zbyt stara gra, żeby poszła nawet na moim przedpotopowym kompie wink.gif CivIII pograłem chwilę i olałem - zupełnie mi nie podeszła. Za to CivIV (+ dodatki) to w moim rankingu najlepsza część serii (choć na bank nie grałem w nią więcej, niż w CivII). Ale tak po prawdzie, to, pomimo zebranego doświadczenia, słabiutki jestem i maksymalny poziom na którym sobie daję radę, to 3. od początku (nie pamiętam nazwy).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.