Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kupno kina domowego
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
Velius
Witam

Na poczatku pragne podkreslic iz jestem w tym temacie jeszcze zielony,dlatego chcialbym sie zwrocic o pomoc w doborze odpowiedniego kina domowego.
Nie jestem jakims wielkim koneserem dzwieku przestrzennego bo przez cale zycie lecialem na glosnikach z tv,ale postanowilem to zmienic.Chcialbym wreszcie doznac 5.1 w grach czy filmach tak wiec przejde do konkretow...
Posiadam TV 32PFL7862D,konsole xbox 360(component),konsole playstation 3(wkrotce) oraz PC.Wymiary pokoju to zaledwie okolo 3-3.5 metrow kwadratowych,tak wiec pokoj dosc maly.Chcialbym kupic jakies dobre kino domowe,ktore pozwoli mi uslyszec dzwiek 5.1 i wkoncu doznac nowej generacji.Najlepiej zeby dalo sie je podlaczyc do TV,obu konsol i byla mozliwosc podlaczenia do PC(oczywiscie nie wszystko naraz,ale jakby dalo rade to bylby wypas).No i fajnie gdyby bylo z amplitunerem,o ile w tak malym pokoju tego potrzebuje?
Przedzial cenowy do tak 1500-2000zl,ale im rozsadniejsza cena tym lepiej.Wszelkie propozycje chcialbym z jakas argumentacja,bylbym bardzo wdzieczny.
a_di1
W tym przedziale cenowym polecam amplituner ONKYO TX-SR 505 lub 508 (505-7.1 , 508-5.1) ceny sprzętu bardzo przystępne a sprzęt jest naprawdę wysokiej klasy. Przy odrobinie samozaparcia za 2400 można wyrwać komplecik (ampli 505+dvd+kolumny bez suba).
Tu specyfikacja sprzętu do poczytania:
http://www.eu.onkyo.com/products/product_en_5368468.html
Resztę można znaleźć na forach tematycznych.
Pozdrawiam.
Velius
Hmm
a nie lepiej nowszy model z HD + dokupienie jakis glosnikow za 1000zl?tez by wyszlo 2500 ale bez dvd
a_di1
CYTAT(Velius @ 17 03 2008, 12:24) *
Hmm
a nie lepiej nowszy model z HD + dokupienie jakis glosnikow za 1000zl? tez by wyszlo 2500 ale bez dvd

Sam celuję w 606 lecz niestety cena wraz z kolumnami (jakimiś sensownymi pod 7.1) to minimum 4500 (kolumny muszą grać a subwoofer to wydatek rzędu 1000 zł). Pytałeś o przedział cenowy 1500-2000 dlatego dałem info o 505/508.
Velius
mhm

na innym forum poleceono mi onkyo 605 za 1600zl wyrwac i dokupic takie glosniki http://www.allegro.pl/item324376873_kolumn...owy_gwaran.html

co o tym myslisz?
a_di1
CYTAT(Velius @ 17 03 2008, 13:20) *
mhm

na innym forum poleceono mi onkyo 605 za 1600zl wyrwac i dokupic takie glosniki http://www.allegro.pl/item324376873_kolumn...owy_gwaran.html

co o tym myslisz?

Cena za amplituner jak najbardziej ok.
Ja sam zainwestuję w lepsze kolumny, fronty muszą być konkretniejsze co by stereo można było posłuchać. Jeśli masz się cieszyć pełnią dźwięku w HD to już należałoby zainwestować w 7.1.
BTW kolumn przed zakupem najlepiej posłuchać samemu i wtedy decydować.
Velius
Hmm,problem w tym ze nie jestem jakims wielkim koneserem dzwieków.Zależy mi poprostu na dobrym 5.1,którego bede mógl używac w grach,oglądajac filmy.Muzyki obecnie slucham na głosnikach za 40zl i jest ok,wiec tamte kolumny pewnie mi wystarcza spokojnie.
Jak juz wspominalem nie jestem wybredny,a taki skok jakosciowy jest dla mnie czyms nowym.
a_di1
CYTAT(Velius @ 17 03 2008, 13:44) *
Hmm,problem w tym ze nie jestem jakims wielkim koneserem dzwieków.Zależy mi poprostu na dobrym 5.1,którego bede mógl używac w grach,oglądajac filmy.Muzyki obecnie slucham na głosnikach za 40zl i jest ok,wiec tamte kolumny pewnie mi wystarcza spokojnie.
Jak juz wspominalem nie jestem wybredny,a taki skok jakosciowy jest dla mnie czyms nowym.

Jeśli teraz słuchasz muzy na słabych głośniczkach to te łykaj śmiało.
Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.