Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Resident Evil 0
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2
Kaxi
Co niektórzy z Was pewnie mają ten tytuł. Bardzo jestem ciekawe co o nim myślicie. Np. jak się ma grafa z 0 do 1 na gC i jaki efekt robi podskakujace wyposazenie pocuiagu, co myslic8e o dwoch postaciach i jak sie ma fabuła. piszcie.
Sarni
Będę miał gierkę prawdopodobnie we wtorek to się wypowiem. Z tego co słyszałem, to Resident Evil Zero pod każdym względem miażdży "jedynkę", a nawet Silent Hilla (tutaj chodzi głównie o strach odczuwalny podczas rozgrywki). Zapowiadają się ciekawe wieczory icon_twisted.gif
sanset0
ja odbieram z poczty jutro,miałbym w piątek ale spałem..sad.gif miałem cięzki dzień...
zdam szybką relację z placu boju tongue.gif
ja już się doczekać nie mogę....
Splender
Z tego co słyszałem, to Resident Evil Zero pod każdym względem miażdży \"jedynkę\", a nawet Silent Hilla (tutaj chodzi głównie o strach odczuwalny podczas rozgrywki). Zapowiadają się ciekawe wieczory

Ja slyszalem, ze jest duzo gorszy od "jedynki", nawet na serwisach internetowych dostaje slabsze oceny, ale mam nadzieje, ze sie myle i to nie prawda, bo gra ma szanse zostac najlepszym horrorem na domowe konsolki. Ja mam nadzieje ze tak sie stanie.
Xarou
Z tego co słyszałem, to Resident Evil Zero pod każdym względem miażdży \"jedynkę\", a nawet Silent Hilla (tutaj chodzi głównie o strach odczuwalny podczas rozgrywki). Zapowiadają się ciekawe wieczory

Ja slyszalem, ze jest duzo gorszy od \"jedynki\", nawet na serwisach internetowych dostaje slabsze oceny, ale mam nadzieje, ze sie myle i to nie prawda, bo gra ma szanse zostac najlepszym horrorem na domowe konsolki. Ja mam nadzieje ze tak sie stanie.

Masz chyba racje. Średnia ocen:

RE 1 - 90%
RE 0 - 83 %

Hmmmm
Splender
Wlasnie... Proponuje zaczekac na opinie polskiej prasy konsolowej, wtedy sie wszystko wyjasni. A teraz niech wypowie sie moze ktos, kto gral w obydwie czesci i napisze, co o niej sadzi... :wink:
Sarni

Ja slyszalem, ze jest duzo gorszy od \"jedynki\", nawet na serwisach internetowych dostaje slabsze oceny, ale mam nadzieje, ze sie myle i to nie prawda, bo gra ma szanse zostac najlepszym horrorem na domowe konsolki. Ja mam nadzieje ze tak sie stanie.

Masz chyba racje. Średnia ocen:

RE 1 - 90%
RE 0 - 83 %

Hmmmm

Radziłbym ci zagrać, a nie patrzeć na oceny...A słyszałem opinie od 12 graczy, którzy mieli przyjemność zagrać w wersję NTSC i 11 z nich twierdziło, że jedynka jest pod każdym względem dużo gorsza od "Zero". Tak samo mógłbym stwierdzić, że Racing Evoluzione to szrot (oceny w granicach 7.5), a Splinter Cell to średniak (ocena na GS - 8.6), a tak przecież nie jest....
Kopruch
O Sarni druga dobra odpowiedz.Zgadzam sie z twoim zdaniem.
Sam jeszcze niemam RE0 ale niedlugo bede mial to sie wypowiem.
sanset0
a ja już mam;D
z tego co widziałem to fajne intro przed intrem;D
jakiś robale
zrobiłęm pare kroków po pociągu....
zabiłem zombiaka ,i dobermana wskakującego przez...(<SPOJLER>) <okno;D>
ogólem jest standartowo,ale to sam początek, pozniej powiem więcej
aha! auropejski9e opakowanie jest fajowe;D takie białe z...robalami(?)
suma sumarum-zapowiada się dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuga noc...
Kopruch
Sanset obys tylko koszmarow niemial.
Uwazaj zom,biaki przyjda po ciebie. smile.gif
sanset0
wątpię! właśnie redbula puknąłem totez jakby co to odfrune;D
Soul
Giera wymiata;)))))))))))) jest swietna a patent z dwoma postaciami ROXX!!! graficza ciut lepsza noi bardziej mi sie podobaja lokacje tego typu fajnie wygladalo ja kwyszedle mna dach i tkai fajny deszczyk;) miodzio giera jest lepsza od RE1 cool.gif biggrin.gif
Sarni
Mam, mam.
Niesamowite wrażenie zrobił na mnie motyw tajemniczego kolesia śpiewającego piosenki na wzgórzu. Ogólnie historia podoba mi się bardziej niż ta z pierwszej części (w końcu Zero jest czymś w rodzaju wstępu do tej całej serii). Strach ? Póki co nikły, ale wierzę, że to się szybko zmieni. Patent z dwoma postaciami świetnie się sprawdza. Grafika jest lepsza niż w jedynce, i to dość wyraźnie, lokacje zaś są równie ciekawe (mimo, że zupełnie odmienne). Ogólnie pierwsze wrażenie pozytywne, i szykuje się spora dawka emocji. POWER :!:
Kaxi
Szkodad ze nie poksuzono sie o multi na 2. Wspolne lanie w gacie to niezapomniane przezycie biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
sanset0
dosyc wyraznie?
może technicznie jet lepiej...ale perpektywa biegania ciągle prosto w pociągu nie napawa mnie optymizmem...
brakuje to zgubienia, mentliku wełbie i...noża.
tenkol na wzgórzuma KLImaT,ale... nie wiem czy do kńca pasuje-to się okaże ja tym czasem czmycham grać!
to jedyne zo zarzucam grze-jak narazie, myśle jednak że owe zarzuty zniwelują się wraz z rozwojem sytuacji....
ps. ale gdyby zamknęli cała gre w pociągu TO LIPA!
chyba że będzie ten pociąg sięrozbije icon_twisted.gif i wylądujemy w kochanym misateczku, huh
zaiste ciekawe
ogólem gra się rozpoczyna REWELACYJNIE+ fabuła, wreszcie fajna! i te 23 osoby zabite
jak na pierwzy rzut oka dużo filmików, zarówno w rzeczywitym jak i renderki...
suma sumarum gdy już zaczne się bać to może to być najlepszy horror ever.
Sarni
dosyc wyraznie?
może technicznie jet lepiej...ale perpektywa  biegania ciągle prosto w pociągu  nie napawa  mnie  optymizmem...
brakuje to zgubienia,  mentliku wełbie i...noża.
tenkol na  wzgórzuma KLImaT,ale... nie wiem czy do kńca  pasuje-to się okaże ja tym czasem czmycham grać!
to  jedyne zo zarzucam grze-jak narazie, myśle jednak że  owe  zarzuty  zniwelują się wraz z  rozwojem  sytuacji....
ps. ale gdyby zamknęli  cała gre w pociągu  TO LIPA!
chyba  że  będzie  ten pociąg sięrozbije icon_twisted.gif i wylądujemy w kochanym misateczku,  huh
zaiste ciekawe
ogólem  gra  się  rozpoczyna REWELACYJNIE+  fabuła, wreszcie  fajna! i te  23  osoby zabite
jak na pierwzy rzut oka  dużo filmików,  zarówno w rzeczywitym jak i renderki...
suma sumarum gdy już  zaczne się  bać to  może to być  najlepszy horror  ever.

Otóż to - ja chcę wyjść z tego pociągu i mam nadzieje, że tak się stanie, jeśli nie, to raczej nie wystawie oceny powyżej 8+, bo tak mała lokacja to jakaś kpina. Fakt, że wagony są kilkupoziomowe, ale to jest dużo mniej niż dom w jedynce. Aczkolwiek ten pociąg pasuje mi bardziej niż ta dziwna chatka icon_twisted.gif
sanset0
pociag ma klimat, jedzie i wgóle(łażenie po dachu rules!), ale rzeczywiście capcom się wkopał jeżeli zamklnął grę w jednym blaszaku...
ale jestm niemal PEWNY że opuścimy pociąg, bądz wejdziemy z niego w podziemia etc.
a ten śpiewający kolo naprawdę wymiata!
jest schizowy ma głos niczym pjany "dżiglipaff" cool.gif i wogóle jest dobrą odskocznią od zdechłych zobmiaków....
pokonamy zobaczymy, sarni...
myśle że opuścimy pociag, aczklwiek dopiero pod koniec gry :cry:
bo miejscem całej akcji wszędzie pisali że pociag jest...
ale spox.zobaczy się
Sarni
Już jestem trochę dalej, fajny efekt robi ten gigantyczny krab - szkoda, że tak łatwo się go pozbyć. Łażąc po dachu zauważyłem, że ten pociąg jest naprawdę MAŁY ! Ale z tego co wiem, to cała rozgrywka będzie właśnie w nim... :cry:
Kaxi
z tego co wiem poviag jest najbardziej reklamowany ale osobiuscie widzialem screeny spoza pociagu.
Sarni
z tego co wiem poviag jest najbardziej reklamowany ale osobiuscie widzialem screeny spoza pociagu.

Ja osobiście wrzuciłbym akcje do tego lasku.
Kaxi
Screen ktory widzial przedstawial chyba (glowynie dam bo ne pamietam) boihaterów stojacych przed jakimis drziwami-wrotami wejsciowymi, a obok byly jakies skały i drzewa.
sanset0
sarni!
ten pociąg się wydaje mały, bo widziałes tylo kawał-chyba...
tesh mi sie taki
wydawał ,chopciaż kto wie...
a ten łatwy krab mnie zabił;D
naboi mi zabrakło a to nie krab tylko scorpion, i mnie podzgał, swoja drogą sarni- czym go zabiłeś? shotem czy zwykłym handgunem?
bo mam dziwne wrażenie że znów będzie brakowac mi ciągle amunicji tongue.gif
chce tego uniknąć...
np. 70%zombiaków w re0 zadzgałem nożem,oszczędny jestem....
aha! według mnie te rendery są niepotrzebne, lepiej by było w czasie rzeczywoitym wszyto policzyc...
Sarni
sarni!
ten pociąg się wydaje mały, bo widziałes tylo kawał-chyba...
tesh mi sie taki
wydawał ,chopciaż kto  wie...
a ten łatwy krab  mnie  zabił;D
naboi mi zabrakło  a  to nie krab  tylko  scorpion, i mnie podzgał, swoja drogą sarni-  czym go zabiłeś?  shotem  czy  zwykłym handgunem?
bo mam dziwne wrażenie że znów  będzie  brakowac mi ciągle amunicji tongue.gif  
chce  tego uniknąć...
np. 70%zombiaków w  re0 zadzgałem nożem,oszczędny jestem....
aha! według  mnie  te   rendery są  niepotrzebne,  lepiej by było w czasie rzeczywoitym wszyto policzyc...

Skorpiona rozpieprzyłem handgunem. Łatwiutki jest !
Co do zombiaków - dwa strzały i ich nie ma.
sanset0
tjaaaaa 2 strzały!
phi
na jakim poziomie trudności? "sarni mode"?
7 strzałów!
Sarni
Powaga - zombiak = 2 strzały shotgunem lub 4-5 handgunem i po kłopocie. Nie stanowią dla mnie żadnego utrudnienia. Gram na poziomie NORMAL.

PS. Mam już kuszę, teraz szukam miejsca w którym mógłbym jej użyć.
sanset0
oooo
czyli już brykasz;d
ja jeszcze na dobre nie zaczołem grać
'teraz pogrywam w virtue strikera 3 by kaxi
Glucik
Dla mnie grafa jest gorsza od tej z jedynki... Ale każdy ma różne gusta...
Kaxi
Hej!
A w RE0 tez sa bronie defensywne takj jak w ulepszonej jedynce? Nigdzie o tym nei mogłem wycztać. Jeśli by nie było to by był spory krok w tył. A RE4 powinien miec je juz na 100% bo inaczej quuuuupa.
sanset0
huh
chyba..nie ma :!:
ale spoko;D
to jest tylko milowy krok w tył
hehe
jakoś tego nawet nie zauważyłem, chociaż w re1 pomogły mi i to bardzo
ps.pociąg to króciutki epizodzik-POCZĄTEK horroru
jetm teraz w jakimś "mansionie' by umbrella
jest fAJNIE tyle powiem
narazie raz się przetraszyłem...
gierka wymiata1
pickaxe
ja juz zero skonczylem moj czas to 7 godz 10 min cool.gif
Cottage
A ja w dalszym ciągu czekam sad.gif (mimo,że zamawiałem 2 miechy temu)
YETI
Z tego co słyszałem, to Resident Evil Zero pod każdym względem miażdży \"jedynkę\", a nawet Silent Hilla (tutaj chodzi głównie o strach odczuwalny podczas rozgrywki).

sarni od kogo słyszałes takie glupoty?
laugh.gif
Grałeś w SH3? icon_twisted.gif

A co do RE0..................napisze tylko ze grafika jest boska,jak wygląda padajacy desz,lub woda w umywalce! 8O
Ale to kolejny "zwykły" resident(jednka najlepsza czescią całej serii)
Nowek
Fakt żaden RE nie doięga nawet do pięt klimatowi z SH, mam nadzieję że RE4 pokaże na co stać serię i co to znaczy strach
Chris R.
Fakt żaden RE nie doięga nawet do pięt klimatowi z SH, mam nadzieję że RE4 pokaże na co stać serię i co to znaczy strach

To już zależy od gustu, ja w SH wogóle nie poczułem klimatu, jakoś nie mogłem się w niego wkręcić, grałem aby grać.
Resident Evil to co innego, jeszcze się sejwy nie załodują a ja już siedzę spocony z wybałuszonymi oczami biggrin.gif
YETI

To już zależy od gustu, ja w SH wogóle nie poczułem klimatu, jakoś nie mogłem się w niego wkręcić, grałem aby grać.
Resident Evil to co innego, jeszcze się sejwy nie załodują a ja już siedzę spocony z wybałuszonymi oczami biggrin.gif

ehh...troche cię (was) nie rozumiem,dla mnie juz Fatal Frame potrafi bardziej przestraszyc niz RE( FF ma owiele lepszy klimat)
Chris R.
Tak jak mówiłem, wszystko zależy od gustu. Dla mnie nie ma nic lepszego niż RE komu innemu ta gra może wogóle się nie podobać...
Każdy gra w to co lubi....
Pan Zbigniew
Po ukończeniu gry dostełem klucz, prawdopodobnie moge go uzyc w tej rezydencji
Co to za bonus (klucz) odblokuje pokój z strojami czy jak?
Ali G
heh pogralbym se w to
dzisiaj po raz dziesiaty ukonczylem re remake i kurcze no co tu mowic wspaniala gra
spodziewam sie tego samego po zero

aha tak dla spostrzegawczych - ciekawe kto z was wie jak zagrac rebecca w jedynce he

ja dzisiaj nia bujalem
Ryo-San
Już te Residenty mi sie przejadły, niech sie Capcom wkońcu weźmie za coś nowego. Kiedyś byłem zagorzałym fanem Residentów, ale po Silent Hillu stwierdziłem ze Residenty to kolorowe bajeczki dla dzieci z płytką fabułą. icon_twisted.gif
Greg
dla mnie Residenty to druga ulubiona seria gier (po MGSach), wlasnie przechodze RE0 - walcze z ostatnim bossem i powiem ze gra rzadzi, tylko jeden jedyny moment mi nie pasowal do reszty

SPOILER : jak Billy spadl do scieku po walce z malpa Rebbecka nic nie powiedziala, nie zareagowala... zawiodlo mnie to poniewaz w koncu Billy kilka razy ja ratowal...

teraz zabiore sie za Resident Evil - przeszedlem to n razy na piecu, ale w remake nie gralem mimo iz gre mam kilka miesiecy, chcialem najpierw skonczyc Zero smile.gif
Hejas
Resident Evil 0 jest świetne! Klimat, grafa... chociaż graficznie wydaje mi się jakoś odrobineczkę słabiej niż Resident Evil jedynka (remake ofkoz)... chociaż ogólnie wypasior i tyle icon_twisted.gif Patent z dwiema postaciami wymiata, fajnie jakby takie coś było w RE4
Browares
Mam pare pytań na temat RE0:

1. Jaką ocene prywatnie dajecie Re0?
2. Czy cała gra rozgrywa się w jakimś tam pociągu?
3. Którą gre byście wybrali RE1 czy RE0?

To bardzo istotne dla mnie...z góry dzięki....
Mausy
Mam pare pytań na temat RE0:

1. Jaką ocene prywatnie dajecie Re0?
2. Czy cała gra rozgrywa się w jakimś tam pociągu?
3. Którą gre byście wybrali RE1 czy RE0?

To bardzo istotne dla mnie...z góry dzięki....

1. Ja bym dał coś miedzy 8 a 9, ale bliżej 9
2. Nie, w paciągu rozgrywa sie tylko taki jakby prologe.
3. RE1
szczurek
na poczatku tez tak sobie myslalem. "Ej kurde cala gra w pociagu? Przeciez przez ten czas to mozna sobie caly Palac Kultury zwiedzic a co dopiero pociag!" Naszczescie pozniej dowiedzialem sie ze nie ciagle jestesmy w pociagu. Jaki z tego moral? Nie ma sku,rwialego pojęcia....... ;p
eldarion
uhmmm.... to moze zaczne od pytan
1. re0 ma ode mnie ocene 9.5 , natomiast re1 9.7
2. pociąg to tylko początek pozniej sa nawet lokacje z re2 (łezka mi sie zakreciła jak je zobaczyłem smile.gif )
3.ja mam obie biggrin.gif , ale najpierw wybrałbym chyba re1

a co to serii silent hill to mnie po prostu znudzila( moze dlatego ze gralem w silenta2 na pc) i przerwalem ja w połowie , nic mnie w niej nie przestraszyło choc jedynka na psxa mi sie podobała
lysy1983
W Re0 jeszcze nie grałem, ale niedługo kupię. Jedno pytanie: czy ta gra jest bardziej przestawiona na akcję/strzelanie niż RE1 na GC, czy też na zagadki?
Siara_iwj
Jest mniej więcej pół na pół, a zagadki najczęściej polegaja na umiejętniej współpracy Rebbeki i Billiego. I jest zagadka w której trzeba uzyc pewniej mieszanki chemikaliów, w której tak sobie porozstawiałem postacie, że miałem Billiego zablokowanego, a Rebbecą musiałem wracać prawie na początek gry przez rezydencję zamieszkaną przez wyjątkowo szybkie małpo-kreatury...no zabawa przednia, zwłaszcza, że panna była na wyczerpaniu energii smile.gif.

Postrzelasz sobie raczej tylko na poziomie easy, bo na hardzie to juz jest polowanie z toba w roli ofiary ( Liche rządzą ! biggrin.gif )

I odpowiedzi :

1. 9, 2
2. Wiadomo...
3. OBIE ! biggrin.gif
Browares
dzięki za odpowiedzi...ogólnie ciekawie...a taki mały off-topic... jest Re1 remake, a jak bardzo różni się remake Re3: Nemesis na gamecuba od pierwdnego na Psx?...
eldarion
no jesli chodzi o re3 to nie różnią się chyba niczym sad.gif
MiGoo
RE0 ma bardzo ciekawa fabule, ktora wyjasnia motywy znalezienia sie oddzialu Bravo w lesie Raccoon. Dowiemy sie rowniez ktop i dlaczego jest odpowiedzialny za wydostanie sie wirusa T w Posiadlosci Spencer'a... I dlatego jest bajer... Grafa zwala z nog, muzyka rowniez... Dla mnie bomba, ale osobisnie wole RE Remake...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.