Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Szukam gry w stylu Final Fantasy Tactics
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
aureliusz
Jakie znacie tytuly(dobre,nie crapy a la Kartia) w ktore moglbym zagrac na ps1 ps2 lub ps3??Gralem w :

Tactics Ogre
Disgaea
La Pucelle Tactics
FFT
Suikoden Tactics
Vandal Hearts 1
Vandal Hearts 2
Phantom Brave
Kartia

Sa jeszcze jakies ciekawe,wartosciowe pozycje?Lub plany wydawnicze na takowe?
Sanryu
Disgaea 2 moze? wink.gif
Aramis
Stella Deus jest całkiem fajne.

Arc the Lad :Twilight of Spirits na system walki mocno przypominający ten z sRPG.
Samuel666
Saiyuki: Journey West

Hoshigami: Running Blue Earth

Obydwa tytuly wyszly na PSX'a
Arkady
Front Mission 3 dla mnie obok FFT najlepsza turówka!!
BTW zajrzyj do tematu który założyłem jakiś czas temu o tego typu grach, może akurat coś wypatrzysz.

http://www.psxextreme.info/Strategie-turow...gle-t26670.html
jaroz
vanguard bandits
tactics ogre-knight of lodis
front mission 4
Des
_-_
Do tego typu pytań jest odpowiedni temat-> http://www.psxextreme.info/Pomoc-w-RPG-t8494.html
Velius
Jesli jestes wielkim milosnikiem takowych gier mozesz w przyszlosci zainwestowac w PSP i poszarpac w Jeann D'arc,jedna z najlepszych turowek strategicznych w jakich gralem,zaraz po FFT.

A co do PS1,PS2 i PS3 to koledzy wyzej wymienili chyba wszystko co bylo godne uwagi.
Dark Serge
Dodatkowo na PSP masz jeszcze rimejk pierwszej Disgaei + Ostatnio wypuszczony 'Wild Arms XF' - fajniusi taktyczny RPG smile.gif
I jak powiedział Des - od takich pytań jest odpowiedni temat.
Zamykamy jutro.
C1REX
Growlanser: Heritage of War
Makai Kingdom: Chronicles of the Sacred Tome (Dla mnie wypas)
Growlanser: Generations
Phantom Brave
La Pucelle: Tactics
Gladius
Disgaea 2: Cursed Memories
Stella Deus: The Gate of Eternity
firana140
Onimusha Tactics na GBA ;D

może nie wszystkim podejść ale mnie się podobało.

O! i jeszcze Zone of the Enders na GBA! całkiem zjadliwy, może nie tak do końca RPG, taktyczny szpil. "erpegowość" tej gry objawia się głównie w przyznawaniu różnych zdolności i nowych broni naszym mechom po walce, za zdobywane w walce punkty (kase). i z tego co pamiętam były różne klasy mechów
np: jeden był dobrym czołgiem, inny nawalał z odległości sam pozostając poza zasięgiem czołga.
no i każdy mógł zdobyć awans na "lepszego mecha"

no i jeszcze jedno!
Fire Emblemy na GBA sa świetnymi taktycznymi rpg. nie wiem jak to wypada w wersjach na duże konsole ale to na GBA przypomina mi dokładnie FFT. chodzenie po mapie, zaliczanie kolejnych chapterów, ukryte dungeony. są dwie tego części. druga ma podtytuł The Sacred Stones

i znów żałuję że mój gemboj edwens się spsuł ;/
Zieg
Do tych pozycji dodalbym jeszcze Brigandine (PSX), swietna turowka z dosc oryginalnym na tle reszty system i gameplay'em ( i mozna ja ukonczyc kilkukrotnie). smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.