Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: DVD problem
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
Psyko
Dostałem dzisiaj kilka filmów DVD (NTSC). Wrzucilem Aliens do lapciaka, obejrzałem i... od tej pory żaden film DVD nie chce się włączyć, napęd tylko kotłuje płytę. WTF? Nagrywane DVD i normalne cd dzialaja...
stona
Może Ci się przestawił region. Tzn w nero speed jest chyba info nt. regionu DVD napędu. Teoretycznie działać to powinno tylko w stacjonarnych odtwarzaczach ale nigdy nie wiadomo co Windzie strzeli do łba. Sprawdź tym speedm. Ale nie daję głowy że to to narzędzie [ jakiś rok temu sobie grzebałem w ustawieniach napędów i przewinęło mi się takie coś z regionami.
koniol21
Łatwiej prawym na napęd, właściwości, zakładka sprzęt, dwuklik na odpowiedni, zakładka region. Możliwa jest zmiana regionu, większość napędów dvd ma limit na 5 takich zmian, później zostaje na stałe przypisany.
Psyko
Napęd wogóle płyty nie widzi, na jaki region mam przestawić? 2 zmiany mi pozostaly...
stona
Nie wiem, w europie jest 2 O_o ? Poszukaj na necie progsów do zmiany regionu ;]
Psyko
ale to coś da, jak napęd wogóle płyty nie widzi, tylko nią boksuje?
Psyko
Jak moge przestawić region dvd w inny sposób niż podany wyżej? Jakiś program czy cos?
Psyko
Raz zadziałało, przeinstalowalem system i chuy dalej nie dzialaja oryginalne filmy dvd, reszta smiga. Ktos pomoze?
Psyko
Kurvica mnie bierze, BARDZO PROSZE O POMOC.

przedstawie sytuacje jeszcze raz

1. Dostałem filmy z USA i przestawił się region z 2 na 1.
2. Obejrzałem go, po ponownym włożeniu jakiegokoliwek filmu dvd nie startuje on, tylko płyta szaleje w napędzie (nie pokazuje się ikona filmu w Moim Komputerze)
3. Dzieje się tak z filmem z każdego regionu nawet tego 1 który jest ustawiony
4 Reinstalacja nic nie pomogła
5. Mam AnyDVD który też nic nie pomaga, filmy nie działają

Jak to naprawić? Może zmienić jakoś region z 1 na 2, ale jak? Bardzo proszę o pomoc!!!!!
ping
Wejdź w manager urządzeń i właściwości swojego napędu, na zakładce DVD Region wybierz region 2.
Psyko
Wyskakuje : włóż dysk dvd o regionie 2 aby zmienić czy coś, ale płyta dvd nie startuje i niepowodzenie...
_Milan_
haha, mialem to samo, bo chcialem obejrzec dvd z hameryki na kompie, najpierw nie odbieralo, pozniej p[o zmianie regionu zadzialalo raz, po ponownym wsadzeniu plyty, juz nie stykalo, mulilo plyte w kolko i pokazywalo ze nie ma nic w napedzie.
zmiany regionow juz nic nie dawaly, teraz ma ustawiony region hamerykanski a widzi tylko filmy dvd z europy xD

ja rozwaizalem sprawe inaczej, na laptopie plyta odbierala wiec szybko ja zgralem alcoholem do postaci obrazu, pozniej na moim kompie wsadzilem obraz w wirtualny naped i gralo.

nie mialem nerwow szukac o co chodzi, niektore tajemnice windowsa lepiej pozostawic nieodkrytymi.
Psyko
mi z żadnego regionu nie chodzą, ale musi być sposób żeby to naprawić...
Psyko
ktokolwiek?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.