Dostałem dzisiaj kilka filmów DVD (NTSC). Wrzucilem Aliens do lapciaka, obejrzałem i... od tej pory żaden film DVD nie chce się włączyć, napęd tylko kotłuje płytę. WTF? Nagrywane DVD i normalne cd dzialaja...
Może Ci się przestawił region. Tzn w nero speed jest chyba info nt. regionu DVD napędu. Teoretycznie działać to powinno tylko w stacjonarnych odtwarzaczach ale nigdy nie wiadomo co Windzie strzeli do łba. Sprawdź tym speedm. Ale nie daję głowy że to to narzędzie [ jakiś rok temu sobie grzebałem w ustawieniach napędów i przewinęło mi się takie coś z regionami.
koniol21
21 03 2008, 17:32
Łatwiej prawym na napęd, właściwości, zakładka sprzęt, dwuklik na odpowiedni, zakładka region. Możliwa jest zmiana regionu, większość napędów dvd ma limit na 5 takich zmian, później zostaje na stałe przypisany.
Napęd wogóle płyty nie widzi, na jaki region mam przestawić? 2 zmiany mi pozostaly...
Nie wiem, w europie jest 2 O_o ? Poszukaj na necie progsów do zmiany regionu ;]
ale to coś da, jak napęd wogóle płyty nie widzi, tylko nią boksuje?
Jak moge przestawić region dvd w inny sposób niż podany wyżej? Jakiś program czy cos?
Raz zadziałało, przeinstalowalem system i chuy dalej nie dzialaja oryginalne filmy dvd, reszta smiga. Ktos pomoze?
Kurvica mnie bierze, BARDZO PROSZE O POMOC.
przedstawie sytuacje jeszcze raz
1. Dostałem filmy z USA i przestawił się region z 2 na 1.
2. Obejrzałem go, po ponownym włożeniu jakiegokoliwek filmu dvd nie startuje on, tylko płyta szaleje w napędzie (nie pokazuje się ikona filmu w Moim Komputerze)
3. Dzieje się tak z filmem z każdego regionu nawet tego 1 który jest ustawiony
4 Reinstalacja nic nie pomogła
5. Mam AnyDVD który też nic nie pomaga, filmy nie działają
Jak to naprawić? Może zmienić jakoś region z 1 na 2, ale jak? Bardzo proszę o pomoc!!!!!
Wejdź w manager urządzeń i właściwości swojego napędu, na zakładce DVD Region wybierz region 2.
Wyskakuje : włóż dysk dvd o regionie 2 aby zmienić czy coś, ale płyta dvd nie startuje i niepowodzenie...
_Milan_
16 04 2008, 08:06
haha, mialem to samo, bo chcialem obejrzec dvd z hameryki na kompie, najpierw nie odbieralo, pozniej p[o zmianie regionu zadzialalo raz, po ponownym wsadzeniu plyty, juz nie stykalo, mulilo plyte w kolko i pokazywalo ze nie ma nic w napedzie.
zmiany regionow juz nic nie dawaly, teraz ma ustawiony region hamerykanski a widzi tylko filmy dvd z europy xD
ja rozwaizalem sprawe inaczej, na laptopie plyta odbierala wiec szybko ja zgralem alcoholem do postaci obrazu, pozniej na moim kompie wsadzilem obraz w wirtualny naped i gralo.
nie mialem nerwow szukac o co chodzi, niektore tajemnice windowsa lepiej pozostawic nieodkrytymi.
mi z żadnego regionu nie chodzą, ale musi być sposób żeby to naprawić...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.