Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gry Arcade
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
ArkejD
Szukam gier na automaty (mame, neogeo) konkretnie dwóch gatunków: jeden, coś w stylu metal sluga i shock troopers a drugi: strzelanka w stylu lecisz stateczkiem w góre, prawo i rozwalasz wszystko co się da. Dobrze jakby to były tytuły z wyższej półki, słabszymi wprawdzie też nie pogardzę, ale gnioty oczywiście odpadają smile.gif

Metal mi się już przejadł, ile razy można przechodzić to samo, a dziś odkryłem troopersów i szczerze gierka wymiata, pod paroma względami bije nawet MS.

Wiem że mogłem założyć ten temat w retro, ale tam raczej mało kto zagląda
genetyk@
watpie bys cos dostal z klasykow arcade normalnie ze stron czy cus.... jedynie torren*** cie ratuja.
ArkejD
romnation.net ...

ale ja nie o tym, chodzi mi o same tytuły. aktualnie ciupie w aero fighters 1,2 i 3 ale mi mało !!
genetyk@
oj... tyle tytulow bylo gralem, ale nie pamietam zbyt wiele...

strzelanka samolotowa dobra w tytule bodajze 1942,
chodzona bijatyka 2d tez swego czasu dawala czadu: pamietam ze rzucanie beczkami bylo min, w dwojke rowalka byla,

tyle co moglem napislaem, jak cos sie przypomni dam znac
ArkejD
chodzone bijatyki to już mam, the punisher, alien vs predator czy nieśmiertelny final fight, chodzi mi o gry w stylu shock troopers czy metal sluga, oraz shooterow stateczkiem. W 1942 też gram mimo oszczędnej grafiki daje rade. Gier jest mnóstwo, mam całą listę top 100 ale nie chce mi sie tylu ich ściągać i każdą z osobna sprawdzać, ale skoro w tym temacie jest tak mały odzew to chyba nie mam innego wyboru..
ornit
Dobrych gier jest multum a te, które zapamiętałem:

Progear, 19XX, Top Hunter, Mars Matrix, Prehistoric Isle 2, Guwanage, Gunbird, Gunforce, Raiden Fighters, Strikers, Vasara
White
Ok, więc jeśli chcesz dobrych staroszkolnych arcade'ówek, koniecznie sprawdź te tytuły na Mame: (większość można znaleźć na Romnation i tego typu stronach, w ostateczności na.. ekhm, eMule, co nie...)
Hot Shots Tennis (naprawdę wciąga, nawet jak nie przepadasz za tenisem)
Cruis'n USA
Contra
Arch Rivals (jeśli lubisz koszykówkę)
Killer Instinct 2

Ze stateczków to seria Gradius jest spoko. Więcej tytułów niestety nie pamiętam.

A poza Mame, House of the Dead 2. Nic mnie bardziej nie relaksuje niż ta gra. ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.