Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Beyond Good & Evil
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Mikes
Szukałem, ale nie znalazłem takiego tematu.

Dzisiaj skończyłem, moim zdaniem jedna z najelspzych gier na PS2, załuje ze poznałem ją tak późno. Genialni bohaterowie, świetna muzyka, klimat, fabuła, miasto, absolutnie wszystko jest tu genialne i dopracowane do perfekcji. Zakończenie ewidentnie zapowiada sequel o którym nic nie wiadomo aaale

http://forums.jeuxonline.info/attachment.p...mp;d=1205788496

Rzekomo z nowego PC Gamera. Czyzby coś sie szykowało?
Solidny (pan)
CYTAT(Mikes @ 22 03 2008, 12:34) *
Szukałem, ale nie znalazłem takiego tematu.

Dzisiaj skończyłem, moim zdaniem jedna z najelspzych gier na PS2, załuje ze poznałem ją tak późno. Genialni bohaterowie, świetna muzyka, klimat, fabuła, miasto, absolutnie wszystko jest tu genialne i dopracowane do perfekcji. Zakończenie ewidentnie zapowiada sequel o którym nic nie wiadomo aaale

http://forums.jeuxonline.info/attachment.p...mp;d=1205788496

Rzekomo z nowego PC Gamera. Czyzby coś sie szykowało?

Gra, choć świetna, nie sprzedała się za dobrze, ale jeśli uda im się zebrać na sequel to na pewno się ucieszę biggrin.gif
Coati
gra bardzo dobra trzeba przyznac, ładny design swiata, barwne postacie... gra ma klimat, ale tak jak pisze solidny.. nie sprzedala sie. imo gracze zaszufladkowali ja mniejwiecej tak samo jak Psychonauts - czyli: gra dziwna, nie dla mnie.

Ari
Tylko, że Psychonauci są faktycznie dziwni, podczas gdy BG&E ma moim zdaniem jak najbardziej 'sprzedajny' wygląd - barwny design, 'ciepły' klimat, otwarty rozbudowany świat, świetne dialogi i mase smaczków. Strasznie dziwne, że to nie chwyciło
Coati
własnie dlatego nie chwycilo ;P

zdecydowana wiekszosc graczy jesli juz bierze sie za jakas gre, to zwykle jest to jakas sprawdzona seria lub mocno reklamowany tytul... bg&e sie nie zalicza...

---
chyba dlugo nie zobaczymy gry z tak "fajnym" designem swiata... szkoda, szkoda...
Berion
Czy ja wiem? Jakoś specjalnie mnie nie urzekła. Nie wiem, może dlatego że nie przepadam za tak nachalnym French Touch-em...? Znudziło mnie po połowie. Fajny za to patent z fotkami. smile.gif
Zwyrodnialec
Jedna z najlepszych gier w jakie grałem. Świetny design świata Hylis i jego mieszkańców, dobra fabuła, nietuzinkowe postacie głównych bohaterów (świniak wymiata), cudowna muza biggrin.gif, fajne są też mini-gry jak cymbergaj i ta za zebranie 88 pereł. Jedyną drobną wadą jest strasznie niski poziom trudności. Mam nadzieję, że sequel w drodze, co zapowiadało zakończenie pierwszej części.
ogicool
no, niektórzy narzekaja, ze za łatwa i za mało walki
ale są fajoskie mini-gierki, klimat rządzi, miasto,
świniak tym bardziej;/
hurra za sequel, nawet nie bede sie zastanawiać:)
Tom19
Ooo ...jak fajnie ,że jest nowy wątek i to o grze w której mam problem:) Dotyczy on zebrania jednej perły ,dzięki której dokupie jakiś superextraza(pipi)iaszczy silnik (ostatnie to to do statku)...mam bodajże 13 pereł a potrzebuje jedną jedynąsmile.gif 2 są zaznaczone na wyspach i gdzieś czytałem ,że one są ''na górze'' wyspy...a jedna widoczna i na wyciagniecie ręki jest w skrytce za szybą w Pedestrial District (w małym pomieszczeniu SHED ,gdzie są skrzynki i kilka szczurów ..heh)Prosze o wskazówke ,gdzie moge znaleźć kod ew.jaki jest.Z góry dzienx

A co do gry...rewelka,już powyżej napisano o większości zalet tej gry ,więc nie bede pisał tego samego;)Dodam jedynie od siebie ,że nie trudno nudzić się z grą która została robiona przez twórców ''od serca i z pasją'' Ktoś zahaczył o Psychonauts-przeszedłem ta gre i myśle,że obie gry mogą należeć do tzw.grona skrzywdzonych,niedocenionych...szkoda bowiem te tytuły (beyond good & evil , psychonauts) naprawde grywalnościowo miażdżą i są na równi z takim raymanem ,czy jakiem itd.Kwestia upodobań (...) ja łykam jak młody pelikan wszystkie grywalnościowe tytuły (Ico,Rez,Okami itd) i wali mnie np : taka sobie grafa ...hehe Dobra starczy pląsów ...1 perła biggrin.gif:D
Coati
gamefaqs.com
Zwyrodnialec
Na gry-online z tego pamiętam jest darmowy poradnik, tam poszukaj.
adamst85
Dla mnie jedna z najlepszych gier w jakie grałem. Wolność, świetne postacie, muzyka, fabuła, różnorodność - minigry, robienie zdjęć - fajowy pomysł. Mocne 9/10. Gra niczym filmy Miyazakiego ;-). Grałem dawno i nie pamiętam jak Ci pomóc w problemie, ale na Gamefaq - będziesz miał wszystko.
ogicool
CYTAT(Tom19 @ 25 03 2008, 23:20) *
Ooo ...jak fajnie ,że jest nowy wątek i to o grze w której mam problem:) Dotyczy on zebrania jednej perły ,dzięki której dokupie jakiś superextraza(pipi)iaszczy silnik (ostatnie to to do statku)...mam bodajże 13 pereł a potrzebuje jedną jedyną:) 2 są zaznaczone na wyspach i gdzieś czytałem ,że one są ''na górze'' wyspy...a jedna widoczna i na wyciagniecie ręki jest w skrytce za szybą w Pedestrial District (w małym pomieszczeniu SHED ,gdzie są skrzynki i kilka szczurów ..heh)Prosze o wskazówke ,gdzie moge znaleźć kod ew.jaki jest.Z góry dzienx

A co do gry...rewelka,już powyżej napisano o większości zalet tej gry ,więc nie bede pisał tego samego;)Dodam jedynie od siebie ,że nie trudno nudzić się z grą która została robiona przez twórców ''od serca i z pasją'' Ktoś zahaczył o Psychonauts-przeszedłem ta gre i myśle,że obie gry mogą należeć do tzw.grona skrzywdzonych,niedocenionych...szkoda bowiem te tytuły (beyond good & evil , psychonauts) naprawde grywalnościowo miażdżą i są na równi z takim raymanem ,czy jakiem itd.Kwestia upodobań (...) ja łykam jak młody pelikan wszystkie grywalnościowe tytuły (Ico,Rez,Okami itd) i wali mnie np : taka sobie grafa ...hehe Dobra starczy pląsów ...1 perła :D:D

o jaki superextraza(pipi)iaszczy silnik za 15 pereł chodzi?
za 15 jest jump kit, a ostatni dopalacz jest za 30 pereł(space engine)
to bedzie wiadomo gdzie jesteś;/

aha, no i wiesz pewnie że za pełną kliszę zdjęć stworów dostajesz 1 perłe c'nie
elolve
witam a czy wy odczuwacie w tej grze spadki animacji?
bo nie wiem czy to normalne czy coś już jest z moją płytą , bo kupiłem używaną i ma troche rysek
Zwyrodnialec
Niestabilny framerate to norma w tej grze, więc nie masz się o co martwić.
Tom19
Ogicool napisał

o jaki superextraza(pipi)iaszczy silnik za 15 pereł chodzi?
za 15 jest jump kit, a ostatni dopalacz jest za 30 pereł(space engine)
to bedzie wiadomo gdzie jesteś;/
aha, no i wiesz pewnie że za pełną kliszę zdjęć stworów dostajesz 1 perłe c'nie
[/quote]

No fakt..pomyliło mi sie z tą liczbą pereł ,bo gre odstawiłem na kilkanascie dni tongue.gif Ze zdjęciami to wiem ,mape ze zwierzakami ,perłami itd.mam...A ten silnik nadal nie wiem jak kupić ..jedna głupia perła...;/ A najgorsze ,że tą jedną jedyną perłe widze..tylko kodu mi brakuje a na w żadnym poradniku nie widziałem odpowiedniego kodu.Mam jeszcze kilka pereł na mapie.ale gdy tam przybyłem to ich nie ma tzn.widać na mapce gdy jestem na otwartym morzu ,a gdy wjade w wyspe/teren jakiś gdzie niby perła jest to na mapce znika owa perełka.Jedynym miescem gdzie perłe widze to Pedestrial District w małym pomieszczeniu w skrytce na kod.Chyba nie przejde tej gry,chociaż staram sie jak moge...apropo wszystkie wyścigi na 1 miejscu + najlepszy czas smile.gif więc perłe tu nie zdobęde
Zwyrodnialec
Poszukaj poradnika za friko na gry-online. Na 100% są tam opisane wszystkie perły.
ogicool
CYTAT(Tom19 @ 26 04 2008, 11:26) *
No fakt..pomyliło mi sie z tą liczbą pereł ,bo gre odstawiłem na kilkanascie dni :P Ze zdjęciami to wiem ,mape ze zwierzakami ,perłami itd.mam...A ten silnik nadal nie wiem jak kupić ..jedna głupia perła...;/ A najgorsze ,że tą jedną jedyną perłe widze..tylko kodu mi brakuje a na w żadnym poradniku nie widziałem odpowiedniego kodu.Mam jeszcze kilka pereł na mapie.ale gdy tam przybyłem to ich nie ma tzn.widać na mapce gdy jestem na otwartym morzu ,a gdy wjade w wyspe/teren jakiś gdzie niby perła jest to na mapce znika owa perełka.Jedynym miescem gdzie perłe widze to Pedestrial District w małym pomieszczeniu w skrytce na kod.Chyba nie przejde tej gry,chociaż staram sie jak moge...apropo wszystkie wyścigi na 1 miejscu + najlepszy czas :) więc perłe tu nie zdobęde

nie pamiętam co tam było w SHED, ale zaczęłam dziś chwile grać od nowa dla przypomnienia,
jestem po akcji w Black Isle, jak dotre do Shed to dam ci znać ocb
a tak poza tym, to w sklepie w Pedestrian District w następnej alejce od Bakuda Bar
można kupić perłe za 3000, można zarobic je u gościa na piętrze w Bakuda Bar np.
może tak uda ci sie kupić ten mega silnik ;/
coopa
Jak dla mnie wypas gierka, co prawda można by walkę jakoś lepiej rozwiązać, ale to szczegół. Rewelacyjny świat, postacie, muzyka... Dwa razy w ciągu gry zdarzyło mi się, że trzeba było wybrać raz jeszcze opcję "load" - raz ten (pipi)nięty pomocnik (nie chodzi o świniaka, tylko o tego drugiego) spadł w przepaść zatrzymując się na ścianie i biegał w miejscu, drugim razem obaj nie wyszli ze statku i nawet nie mogłem wejść do menu. Niby nic, ale gdybym nie miał zwyczaju save'owania za każdym możliwym razem, to nieźle bym się wkurzył... Gra jest trochę zbyt krótka, ale przynajmniej bawi doskonale. Co do tych pereł, to sporo ich jest na Black Isle (czy jakoś tak), z tym że trzeba mieć możliwość latania statkiem, ale to już chyba masz.
ogicool
mi raz sie zdarzyło, właśnie w Black Isle, gdzie w jednym miejscu jest taki most,
pod którym Jade przechodzi, zeby potem ten most opuścić dla świniaka,
któregoś razu pomyliłam sie, most był juz opuszczony, a ja jeszcze raz pod niego wchodziłam
'przyklejona' plecami, wtedy świniak podszedł do krawędzi i zablokował mi droge z powrotem,
nijak nie da sie go wtedy odgonić, rozgląda sie, drapie po tyłku, ale nie chce zejść z drogi,
efekt jest taki, że jestem uwięziona pod mostem, no i loading...
Tom19
A z tym kodem do Shed to dupy dałem...on był w menu Jade smile.gifsmile.gif na karcie był kod a ja byłem przyzwyczajony ,że kody były już gotowe gdy było pole z literkami i liczbami...ehh No ale mam te 30 pereł i w Mamaggo i tak nie moge kupić silnika...a w Latarni gdy odkryłem kryjówke Peyja jest statek ale nie moge go odpalić.Coś musze pokombinować ;P
ogicool
CYTAT(Tom19 @ 29 04 2008, 20:37) *
A z tym kodem do Shed to dupy dałem...on był w menu Jade smile.gifsmile.gif na karcie był kod a ja byłem przyzwyczajony ,że kody były już gotowe gdy było pole z literkami i liczbami...ehh No ale mam te 30 pereł i w Mamaggo i tak nie moge kupić silnika...a w Latarni gdy odkryłem kryjówke Peyja jest statek ale nie moge go odpalić.Coś musze pokombinować ;P

gra jest tego warta
pzdr
Tom19
woow...przeszedłem całą gierke-koncówka wymiata ,chociaż walka nie jest taka trudna ....Kolejna gra ,po Ico,Prince of Persia TTT i Devil May Cry ,która sprawia że oglądasz końcowe napisy do końca....Gra Rewelka...biggrin.gif
ShtaS
Nie chciałby ktoś sprzedać?chytry_.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.