Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Your own challenge
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
firana140
Kiedyś próbowałem grać w FFX systemem zwanym, No Sphere Grid. Jak nazwa wskazuje należało grać bez wypełniania pól na siatce. Pograłem trochę i zarzuciłem temat. Zbieranie przedmiotów zajmowało kolosalnie dużo czasi confused.gif a czasu, żeby siedzieć w jednej lokacji i ubijać stworki przy nikłych szansach na pozostawienie porządanych itemów, nie miałem.

Ostatnio na YT podpatrzyłem pewien ciekawy sposób gry w FF XII. Mianowicie "solówki" z bossami. Kolejnym bossem przede mną był Mateus. Podjąłem wyzwanie Baschem dzierżącym Lohengrina w łapskach i ubiłem dziada po trzech próbach. Było ciężko, nie ma co, ale radość z pokonania mendy której wcześniej nie mogłem zabić trzema postaciami i Quickeningami była niesamowita smile.gif
Dawno nie odczułem takiej satysfakcji z gry. Teraz zamierzam każdego bossa podchodzić najpierw pełną ekipą, by potem zmierzyć się 1 vs 1.

Zacząłem solidnie główkować nad jakimś pomysłem własnego wyzwania i...
Rzuciłem się na psp'kowe wydanie FF Tactics, z zamiarem nie uczenia się skilli (jednak pękłem co do potionów i p.downów, bez tego chyba nie da się tego zrobić). I tak jak w przypadku FFXII zaliczenie bossa jedną postacią jest dość proste przy odpowim zaprawieniu się przed walką, tak w FFT jest o wiele trudniej gdyż ciężko się uleczyć (i znów te nieszczęsne potiony;p), czy stosować inną taktykę od "wszyscy na jednego" bez umiejętności.

No więc, czy wy także jakoś "urozmaicacie" sobie rozgrywkę?
Ciekawi mnie niezmiernie jakie inne "czelendże" można jeszcze zastosować (może przechodzenie gry z podstawowymie brońmi?).

smile.gif
Kazuma
haha olali ciebie i temat

---
przeszedlem ffx wciskająć ciagle attack
Ana
http://www.gamefaqs.com/console/ps2/file/197344/44960 zaczynałam ale mi sie nie chciało
JoHnyW
W FFXII postanowilem pokonac Gilgamesha i zebrac caly Genji Set postaciami na lvl 46-50 udalo mi sie po paru godzinach walki.
W FFXII takze chodzilem i walczylem z roznymi stworami na "gołe piesci"
A co do FFX to mialem zamiar zapelnic cala Sphere Grid wszystkimi postaciami, prawie mi sie udalo mialem juz np Ultime i Holy auronem no i uznalem ze to nie ma juz sensu tak dalej pakowac i pakowac te postaci.

Nierozumiem jak mogles miec problemy z Mateusem 3 postaciami, dosc latwy boss.

Rozne "czellendże" podejmowalem w innych grach ale ne byly to RPGi wiec nie wiem czy moge cos napisac biggrin.gif
Shimizu
Przechodzenie calej seri ff na jak najnizszym lvlu ? smile.gif fajny rozkret ^^
JoHnyW
ja raczej probuje jaknajbardziej przypakowac postacie tak by ostatniego bossa rozwalic jak najszybciej
ogolnie time trial z bossami z fabuly i pobocznymi (monster area, hunty czy inne przypadkowe spotkania)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.