Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Pytanie nt. monitora
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
Aem
Otoz znalazłem oferte z mojego miasta w której pewna osoba chce oddac za symboliczne 2dychy monitor Mitsubishi 750sb

Ostatnio szukam czegoś co mogłoby zastapic moj stary 14" TV CRT na ktorym gry na X360 wyglądają dość powiedzieć słabo:)

No i za niemal darmo moge nabyc cos takiego, no i tutaj moje pytanie - czy bede mogl sobie podlaczyc ten monitor do X360 (jesli tak to czy VGA czy moze jakos inaczej?)? no i czy jakość będzie dużo grosza niz na lcd oraz czy duzo lepsza niz na 14" CRT..? Czytalem w Necie ze ten monitorek całkiem dobrze sie sprawuje, cena dosc niska a i ochota na polepszenie warunków grania ogromna!!

Doradzcie prosze co najlepiej zrobic z ta konkretna oferta
signap
skoro jest z twojego miasta to zapytaj sie czy mozesz do niego podpiac konsole ale potrzebujesz kabla VGA
Prude
przeciez widac kabel vga, wiec mozna (ino zlączke zensko-zenską będzie trzeba, daja ja razem z oryginalnym kablem od MS)
Aem
Ok a jak z jakością? Bedzie chyba lepiej niz na TV CRT 14"? biggrin.gif A czy duzo gorzej niz na LCD o takiej samej przekątnej? Ogolnie czy opłaca sie zamieniac TV na ten monitorek?

I telewizji bez kombinacji z kartami telewizyjnymi itd chyba na nim nie odpale no nie?

Sorry za noob pytania, ale sprawe trza szybko załatwic a chce wszystko dokladnie wiedziec smile.gif
Prude
2 dychy to nic, jak sie spie...li to sie nic nie stanie hyh.gif przesiadka z 14 tv crt da o niebo lepsze efekty, nie dosc ze wieksza przekatna to jeszcze rozdzialke niezla uzyskasz (beda co najwyzej pasy na gorze i na dole z racji widescreen)

ja bym sie nie zastanawial, tylko brał ;]
Stachu
no raczej

jak za 2 dychy to bierzesz, a potem sie zastanawiasz:]

Aem
Dil dobiłem, za 2h odbiore, na allegro po 120,- stoi wiec chyba dobry interes ubiłem wink.gif

Tylko jeszcze VGA trza zakupic bo chyba inaczej nie da rady odpalic 360?
Prude
kabel konieczny

(chyba ze lubisz sie bawić biggrin.gif)
aliusz
Powiem Ci tak: handlowałem kilka lat używanymi moniakami i moitory NEC na kineskopach Mitsubishi Diamondtron to klasa porównywalna do Sony FD Trinitron. Także nec 750 to zacny moniak z tym, że egzemplarz który zamieściłeś na zdjęciu ma zeszlifowaną powłokę antyreleksyjną z ekranu (stąd tak jasny ekran). Na monitorze będziesz miał odblaski od lampy, a nie daj Boże jak masz pokój od słonecznej strony - w pełnym słońcu dosłownie nic nie widać. Na dodatek bez powłoki obraz jest dużo mniej kontrastowy a czerń robi sie szara (jak na najstarszych lcd).
Aem
A przy zapuszczonych roletach, tudziez w nocy?

Czy kabel HDMI tez da sie podąłczyc przez ten monitorek?

o_O patrzyłem wlasnie i nie mam wejscia HDMI, mimo ze mam konsole premium z pełną dokumentacja, HDD, chromowaną tacją..
Owiec
A to jakis wyznacznik ,ze jak premium odrazu musi miec HDMI? JEsli za ciezko poszukac to - nowsze wersje maja HDMI, a w sklepach raczej sie pozbywajajeszcze starych bez za nizsza cene.
Aem
Super, dzieki za kompleksowe info moja ty wyrocznio

Jakie sa ceny kabli VGA w MM? Czy musi byc oryginalny MS czy tez trzeba sobie wypatrzyc z odpowiednim wejsciem do 360? I jak z cena oryginalnych/nieoryginalnych
Owiec
Nie umiesz korzystac z czegos takiego jak google i allegro? Masz tam i ceny i cale info co trzeba miec do czego. Albo chociazby "szukaj" na forum ,ale chyba etz za ciezko.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.