Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Maly edytor video
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Software
drgiro
Witam ,
potrzebuje jakis skromny edytor video , ktory pozwala na :
- podstawianie soundtrackow , zamiast oryginalnego ,
- wstawianie screenow z napisami .
Najlepiej zeby to nie byl jakis wielki ( jesli chodzi o rozmiary ) kombajn .
Zna ktos cos takiego ?
Pozdrawiam smile.gif
signap
virtual dub (dla zapisania filmu bez dzwieku) + window movie maker (reszta)
Berion
Niby dlaczego bez?...

Windows Movie Maker to straszny kawałek g*a.
signap
dlatego:
- podstawianie soundtrackow , zamiast oryginalnego ,

straszny ale spelnia swoja role - szukalem alternatywy i jakos nie moge znalesc confused.gif
koniol21
No a virtualdubie niby nie mozna soundtracku podlozyc? Poskladac z kilku fragmentow mozna np. w audacity, a potem to z gorki wink.gif
signap
w sumie mozna wink.gif ja robilem inaczej tongue.gif
drgiro
Ok , wielkie dzieki . skorzystam z virtual'a i wmm .
Temat do zamkniecia
Di
Temat nie został jeszcze zamknięty, więc polecę Ulead Video Studio - rewelacyjny i na dodatek prosty w obsłudze program, którego wersję trialową (30 dni) można ściągnąć z oficjalnej strony (instalka to jakieś 150MB). Wersja trialowa nie jest w żaden sposób ogolona.
HikiQmori
Darujcie sobie te wszystkie Adobe'y i inne gówniane Windows Movie Makery, jeżeli szukacie naprawde dobrego programu do tworzenia/edytowania filmów to jedynym rozsądnym wyjściem jest Pinnacle Video Spin. Bardzo prosty w obsłudze, posiadający najważniejsze funkcje, mało awaryjny i co najważniejsze DARMOWY program. Sprawdziłem chyba wszystkie programy tego typu do ściągnięcia za free, ale lepszego nie znalazłem, polecam.
theGrimReaper669
adobe nie jest gowniany tylko profesionalny,a mm jest bardzo dobry dla podstawowego montazu
HikiQmori
CYTAT(theGrimReaper669 @ 17 05 2008, 21:37) *
mm jest bardzo dobry dla podstawowego montazu

WMM jest chyba najgorszym programem do obróbki wideo z jakim się dotychczas spotkałem. O ile jego niewątpliwymi zaletami są prostota oraz funkcjonalność, tak awaryjność tego programu przekreśla go na całej linii. Dość powiedzieć, że w ciągu kilku miesięcy użytkowania musiałem deinstalować go praktycznie co drugi tydzień, w końcu wymiękłem i zrezygnowałem z tego badziewia. Teraz używam Pinnacla i jestem z niego bardzo zadowlony.
ping
Jak w temacie, zostałem wyznaczony do zmontowania pełnometrażowego filmu i szukam czegoś w miarę prostego w obsłudze a przy tym miejącego duże możliwości. Najbardziej mi zależy na efektach typu pasek na dole ekranu jak w wiadomościach, rozbłyski, wybuchy i inne takie chore efekty. Czekam na sugestie.
Jędrek
Adobe Premiere Pro, Sony Vegas (najlepszy, prosty i na wyczucie), a kiedys uzywalem jeszcze unlead video studio (cos w tym stylu).
ping
Czyli rozumiem że Vegas zadowoli moje oczekiwania i będę mógł bez problemu zrobić scenę "wiadomości"? Dzisiaj przetestuje, póki co proszę modów o nie zamykanie tematu, jeszcze się przyda.
Coati
kiedys bawilem sie
ULEAD Video Studio
calkiem dobre oprogramowanie i dosyc intuicyjne wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.