Witam ,
potrzebuje jakis skromny edytor video , ktory pozwala na :
- podstawianie soundtrackow , zamiast oryginalnego ,
- wstawianie screenow z napisami .
Najlepiej zeby to nie byl jakis wielki ( jesli chodzi o rozmiary ) kombajn .
Zna ktos cos takiego ?
Pozdrawiam
virtual dub (dla zapisania filmu bez dzwieku) + window movie maker (reszta)
Niby dlaczego bez?...
Windows Movie Maker to straszny kawałek g*a.
dlatego:
- podstawianie soundtrackow , zamiast oryginalnego ,
straszny ale spelnia swoja role - szukalem alternatywy i jakos nie moge znalesc
koniol21
30 03 2008, 22:19
No a virtualdubie niby nie mozna soundtracku podlozyc? Poskladac z kilku fragmentow mozna np. w audacity, a potem to z gorki
w sumie mozna

ja robilem inaczej
Ok , wielkie dzieki . skorzystam z virtual'a i wmm .
Temat do zamkniecia
Temat nie został jeszcze zamknięty, więc polecę Ulead Video Studio - rewelacyjny i na dodatek prosty w obsłudze program, którego wersję trialową (30 dni) można ściągnąć z oficjalnej strony (instalka to jakieś 150MB). Wersja trialowa nie jest w żaden sposób ogolona.
HikiQmori
24 04 2008, 15:32
Darujcie sobie te wszystkie Adobe'y i inne gówniane Windows Movie Makery, jeżeli szukacie naprawde dobrego programu do tworzenia/edytowania filmów to jedynym rozsądnym wyjściem jest Pinnacle Video Spin. Bardzo prosty w obsłudze, posiadający najważniejsze funkcje, mało awaryjny i co najważniejsze DARMOWY program. Sprawdziłem chyba wszystkie programy tego typu do ściągnięcia za free, ale lepszego nie znalazłem, polecam.
theGrimReaper669
17 05 2008, 20:37
adobe nie jest gowniany tylko profesionalny,a mm jest bardzo dobry dla podstawowego montazu
HikiQmori
18 06 2008, 09:27
CYTAT(theGrimReaper669 @ 17 05 2008, 21:37)

mm jest bardzo dobry dla podstawowego montazu
WMM jest chyba najgorszym programem do obróbki wideo z jakim się dotychczas spotkałem. O ile jego niewątpliwymi zaletami są prostota oraz funkcjonalność, tak awaryjność tego programu przekreśla go na całej linii. Dość powiedzieć, że w ciągu kilku miesięcy użytkowania musiałem deinstalować go praktycznie co drugi tydzień, w końcu wymiękłem i zrezygnowałem z tego badziewia. Teraz używam Pinnacla i jestem z niego bardzo zadowlony.
Jak w temacie, zostałem wyznaczony do zmontowania pełnometrażowego filmu i szukam czegoś w miarę prostego w obsłudze a przy tym miejącego duże możliwości. Najbardziej mi zależy na efektach typu pasek na dole ekranu jak w wiadomościach, rozbłyski, wybuchy i inne takie chore efekty. Czekam na sugestie.
Adobe Premiere Pro, Sony Vegas (najlepszy, prosty i na wyczucie), a kiedys uzywalem jeszcze unlead video studio (cos w tym stylu).
Czyli rozumiem że Vegas zadowoli moje oczekiwania i będę mógł bez problemu zrobić scenę "wiadomości"? Dzisiaj przetestuje, póki co proszę modów o nie zamykanie tematu, jeszcze się przyda.
kiedys bawilem sie
ULEAD Video Studio
calkiem dobre oprogramowanie i dosyc intuicyjne
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.