Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dlaczego kupiłeś PSP?
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Stron: 1, 2
karolpro
Uwielbiam konsolki wydane przez firmę Sony.
i w ogóle lubię przenośne konsole. a PSP bije rywalizujące handheldy grafą no i.......ekranem xD
Odrazu przy zakupie PSP, nabyłem parę ciekawych tytułów :-)
winner
Kupiłem po to by się nie nudzić na wycieczkach z rodzicami xD i dlatego, żeby pograć min w kotlety na PS2 smile.gif
BartX
Dokładnie z tych samych powodów biggrin.gif
JedrzeJ1337
kupiłem bo.. dziennie jeżdze autobusem godzine w jedną strone smile.gif

i żeby sobie skrócic czas smile.gif
Plugawy
fajne gry (m.in.Daxter, GoW, Killzone, ratchet) i masa emulatorów innych systemów smile.gif
wozek
bo dr House tez ma.
Loki!
PSP kupiłem dla filmów, internetu,radia,muzyki,zdjęci i oczywiście GIER...
Wspaniale jest sobie pograć w GTA:VC Stories czy Burnout'a gdzie się tylko chce biggrin.gif.
PSP kupiłem też dla kamery i GPS...Ale narazie brak funduszy na te gadżety...
Antares
PSP to konsola niemalże dla mnie idealna. Wprawdzie tuż po premierze byłem na maksa sceptyczny (Handheld za ponad 1000zł ? WTF! XD ) ale gdy cena osiągnęła ludzki pułap 700zł zbliżony do konkurencyjnego DS Lite zacząłem się poważnie zastanawiać nad zakupem. W punktach co mnie przekonało do zakupu PSP w lutym 2007 roku:

- miałem PSX i PS2 a PSP to przenośna wersja wszystkiego co w dwóch powyższych było najlepsze dzięki emu psx i konwersjom/sequelom z czarnulki
- dla konkretnych tytułów: Densha de GO! (jestem maniakiem, kiedyś dla ddg2 kupiłem Dreamcasta wink.gif ), Tekken, Metal Gear Solid PO, zapowiedziany Crisis Core i wiele innych wink.gif Sony trafiło w mój gust idealnie robiąc np. GTA: Vice City Stories (VC na PS2 był pierwszym trójwymiarowym GTA jaki kupiłem a klimat lat 80 nie pozwalał mi się oderwać i skończyłem ją z 10 razy) czy konwersje Prince of Persia smile.gif
- mocne "bebechy" umożliwiające emulację GBA na fullspeed wink.gif
- multimedia - internet, filmy, muzyka
- konsola idealna dla studenta na podróż czy nudne wykłady biggrin.gif
- oprawa AV gier. Wprawdzie na 1 miejscu stawiam grywalność ale szczerze po wielu latach grania moja tolerancja na niechlujność się zmniejsza wink.gif Różnie z tym na PSP bywa ale zdarzają się perełki
- konsola na wskroś japońska - masa tytułów przesiąkniętych KKW smile.gif
- reklamy biggrin.gif - japońskie reklamy PSP które oglądałem namiętnie na Youtubie i udzielił mi się klimat

Po 1,5 roku ciśnięcia na PSP nie żałuję ani złotówki wydanej na ten sprzęt. Wprawdzie nie gram na niej bardzo dużo ale spełnia swoje zadanie znakomicie aczkolwiek spowodowało również chrapkę na dopełnienie w postaci DSa tongue.gif
Tołdi
No to ja też się pochwalę, bo mój biały, allegrowy PSP właśnie do mnie jedzie (a przynajmniej mam taką nadzieję).
Konsol w życiu miałem sporo, ale ostatnią, czyli wycackanego na maksa GameCube'a spieniężyłem wczoraj, tym samym podzielił on los Pegaza, PSX, Playa2(niedawny zgon), i poprzedniego GameCube'a, który postanowił złamać powszechną opinię o niezawodniości N i się zepsuł...

Po wyzbyciu się wszelkich pozostałości po erze current i past gen, i znudzeniu laptopem, na którym jedynymi godnymi uwagi grami były Gothic'i, fable i stare przygodówki, trzeba się było porozglądać za nowa zabawką- z miejsca odrzuciłem wszelkie konsole stacjonarne- pewnie że mam na nie smaka, ale na razie są za drogie, nie mam HDTV, ani pięniędzy na niego, no i co najważniejsze stacjonarki trochę nie pasują do studenckiego życia, jakie chcąc, niechcąc prowadzę...
Kieszonsolka wydała mi się wyborem idealnym- z racji nudnych wykładów, jeszcze nudniejszej roboty, częstych podróży i zmian miejsca(wiadomo- jak kaska się skończy to na rodzinny obiadek wracam do mamusi) itd

NDS średnio mnie kręci- mam już dość Mariana, na Zeldach wydanych po Okarynie(może z wyj, MM) się zawiodłem, więc po selekcji, na DSie jest około 5 tytułów które mnie interesuja (TWEWY, seria Pheonix Wright, Finale). PSP uwiódł mnie kilkoma tytułami, na które w wersji Portable mam chrapkę- (PES, SH, Fight Night,), paroma grami świeżymi typu LocoRoco, Luminki, no i chyba przede wszystkim emulacją PSX-a, bo w jego czasach byłem bajtlem, który wolał "scelać" laugh.gif do kosmitów, terrorystów, no ewentualnie zbierać Crashem jabłka, czy kopać piłkę, więc na odkurzenie czeka masa wartościowych tytułów, głównie RPG...
Rozpisałem się, ale już nie bardzo wiem co zrobić z łapskami, jak wna chacie nie mam żadnej konsoli, więc przylepiłem się do klawiatury biggrin.gif
GT
dla FFT i innych starszych serii =)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.