Musiolik
25 04 2008, 18:58
Czy ktoś podlinkował PSN ID z profilem na stronie EA? Bo męczę się i nonstop mi pokazuje, że nie można podlinkować bo profil istnieje ;/ (czyli na którym jestem zalogowanym)
U mnie ta gra tez potrafi sie neizle zwiesic. Gram na Xboxie 360.
Ps. Czy ktos wie, dlaczego Holandia nie ma prawdziwych nazwisk ?
Musiolik
25 05 2008, 15:09
CYTAT(easye @ 25 05 2008, 12:55)

Ps. Czy ktos wie, dlaczego Holandia nie ma prawdziwych nazwisk ?
Brak licencji.
Obsolete
25 05 2008, 15:52
Gra EA bez pelnej licencji? To niezla ciekawostka, moze dlatego dziwnym trafem w tym roku w Football Managerze od Segi Holandia wyjatkowo ma oryginalne nazwiska;] Chociaz nie wiem jaka jest relacja miedzy tymi grami, moze nie ma zadnej. W sumie jedno to manager, drugie zwykla zrecznosciowka.
Saunter
25 05 2008, 19:24
Bo Sega wykupiła chyba osobną tę licencję na Holendrów.
EA jej nie ma, bo i w FIFIE 08 brak Holendrów na licencji, ale tam można to wyedytować, w Euro już nie.
EA nawet braki licencji kopiuje od KONAMI.
Oj ciekaw jestem pojedynku w pazdzierniku, miedzy FIFA, a PES'em.
Po Euro wydaje mi sie, ze Konami moze sie obudzic z reka w nocniku.
PS. czy ktos widział gdzies jakis poradnik, na temat zwodów, strzałów z rzutów wolnych itp ?
Mam ksiazeczke po dunsku, wiec sie nie orientuje
jasiopatryk
4 06 2008, 18:42
Gram sobie turniej, wygrałem, przeszedłem dalej i nie chce już grać tą drużyną tylko inną od nowa. Idzie jakoś szybko to zrobić czy musze zagrać mecz i go przegrać ?
CYTAT(Obsolete @ 25 05 2008, 16:52)

Gra EA bez pelnej licencji? To niezla ciekawostka, moze dlatego dziwnym trafem w tym roku w Football Managerze od Segi Holandia wyjatkowo ma oryginalne nazwiska;] Chociaz nie wiem jaka jest relacja miedzy tymi grami, moze nie ma zadnej. W sumie jedno to manager, drugie zwykla zrecznosciowka.
Ta, ciekawostka z kilkoma latami na karku.

Z Holandią zresztą dawno był problem, ale to już kwestia świrniętej federacji, mającej się pewnie za pępek świata.
CYTAT(jasiopatryk @ 4 06 2008, 19:42)

Gram sobie turniej, wygrałem, przeszedłem dalej i nie chce już grać tą drużyną tylko inną od nowa. Idzie jakoś szybko to zrobić czy musze zagrać mecz i go przegrać ?
Jasiu - disconnect, zbluzga Cię rywal ale działa. Tylko koniecznie po 15 minucie meczu, wcześniej Ci nie zaliczy. Powodzenia w kolekcjonowaniu achievów (wyciągnąłem wszystkie z tego pucharu online)
jasiopatryk
16 06 2008, 20:39
Pomogło, wszystkie zdobyte

Mam jeszcze pytanie co do dwóch acziwów ze strzeleniem karnego i wolnego. Czytałem, że muszę wciskać LT, ale nie za bardzo faulują przeciwnicy. Jest jakiś lepszy sposób ?
Wersja na X360 jest fajna... W porównania do PES-a o wiele lepiej wypada animacja piłkarzy, ich sposób poruszania się po boisku (zarówno w kwestii wyglądu jak i feelingu). Minusem są baloniaste dośrodkowania i miejscami niewielkie zacinki. Nielicencjonowana Holandia, dziadowskie twarze polaków i brak Leo to spory minusik... W końcu Polska bierze (a raczej brała) udział w tym turnieju, powinni się lepiej postarać. Po zaktualizowaniu składów jest Roger, ale nawet nie czytają jego nazwiska
jasiopatryk
18 06 2008, 08:50
Napisze tu bo być może to komuś się przyda a nie znalazłem łatwiejszego sposobu na tego acziwa.
Penalty taker - 15 punktów
Strzel bramkę z rzutu karnego w trybie "Zostań kapitanem".
Musicie przejść kwalifikacje, wyjść z grupy i w ćwierć finalne zremisować z przeciwnikiem. Strzelacie karnego i macie aczwia.
orion50
22 06 2008, 18:24
jak to jest ? mam oryginał PAL i nie mam polskiego ;/ do wyboru są tylko angielski, hiszpański i jeszcze jakieś, ale polskiego brak. ustawienia regionalne polska. WTF ?
pzdr
jasiopatryk
22 06 2008, 18:25
Jakie flagi masz okładce ?
orion50
24 06 2008, 12:50
żadnych, okładka po englisz
Saunter
24 06 2008, 16:00
Kibice machają 2 flagami. Polska wersja ma poza tym na dolnym prawym rogu napis PL - wersja kinowa.
Wojtas angol
24 06 2008, 18:05
Mam pytanko? macie jakiś fajny knif na strzały z dystansu bo ciężko mi to idzie i strzał z poza karnego graniczy z cudem? oczywiscie mowa o Euro na x-a
Saunter
25 06 2008, 12:04
Hmm, moim zdaniem strzały z daleka w EURO są milion razy łatwiejsze niż w FIFIE 08 (no może nie milion;) W sumie nie ma recepty, bo keeperzy bronią to dobrze, próbuj szczury (strzał płaski po ziemi) w długi róg, lub celowanie po oknach, ale recepty jako takiej nie ma, jak w prawdziwym futbolu;)
Szcury strzela sie lekko naciskajac przycisk, czy jest jakis sposob ?
Ktos umie strzelac z rzutow wolnych ? Ja co najwyzej trafiam w swiatlo bramki
Saunter
25 06 2008, 13:38
Można dodać precyzji (mniejsza siła_ przez przytrzymanie RB. Tak lekko tapniesz w przycisk i pójdzie niski strzał. No tyle, że rzaaadko wchodzą takowe, najlepiej to się sprawdza w 1-1, praktycznie gwarant.
Wolne
Ok 16-24 metrów analog w górę i pasek mniej niż do połowy
25-29 metrów analog bez ruchu pasek prawie do połowy.
Ćwicz, powinno coraz lepiej wpadać.
Skad wiesz ile metrow jest do bramki ?
Saunter
26 06 2008, 23:04
No na oko, doświadczenie, mniej więcej, bo w FIFAch tego nie piszą
Ok - a jakos podkrecasz pilke, czy tylko celujesz w dlugi, badz krotki rog ?
Da sie jakos wylaczyc te celebracje po zdobyciu bramki? Chce zeby konsola nie wymagala ode mnie bieganie kolesiem po zdobyciu bramki. Durne to jest.
Po golu RB+LB chyba tak to było
Jak strzelic po ziemi? Jade sam na sam z bramkarzem i nie wazne jak mocno bym strzelil zawsze pilka wedruje do gory, a bramkarz wylapuje.
Minimalny tap przyciskiem i do tego RB lub RT (ten który opowiada za przecyzyjny strzał. - zlukaj w instrukcji.
No, sam juz to rozpracowalem, ale dzieki. Wiec nie ma czegos takiego jak mocny strzal po ziemi?
sznurek
24 08 2008, 13:25
Mógłby ktoś po polskiemu przetłumaczyć co się czym robi, jakie są kombinacjei i kiedy? Naciskam taki lb do tego costma jeszcze i nic sie nie dzieje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.