ChOomik
30 03 2008, 19:52
Temat został podłapany w dziale PSP. Sorka Nitro

.
X360 kupiłem dla wyjątkowych gier i z powodu niskiej ceny. Dodanie portu HDMI też zrobiło swoje

Póki co nie jestem w stanie sprawdzic czy się nie myliłem co do wybranej platformy, ponieważ zamówioną konsolę przetrzymuje ukochana Poczta Polska

.
glowny powod to Bo pierwszy XBOX przypadł mi do gustu - co sie wiazne do gier (moje gatunki, fajne gierki ONLY ON,itp)
Niska cena + gry odpowiadajace moim preferencjom.
Mam ta konsole juz 1,5 roku i sie na niej nie zawiodlem.
HortexPL
30 03 2008, 19:59
Kupilem dlatego, ze nie ma fajncyh gier i usługa Xbox Live jest do d*py.
Brakuje opcji "dzieki Xbox Live", ja wlasnie dla tego kupilem XO, w poprzedniej generacji mialem PS2 (i przez jakis czas GCN) i dzieki doswiadczenia z opcja online tej konsoli podziekowalem SONY za wspolprace.
Mnostwo znakomitych, swietnie wygladajacych, wciagajacych gier, ktore kosztuja mniej niz na konkurencyjny sprzet, czasem wychodza tez wczesniej, a nwet lepiej wygladaja. Wplyw miala tez stosunkowo niska cena(dzis stosunkowo mozna juz skreslic) i Xbox LIVE(z ktorego na razie nie moge korzystac, jednak byl to wazny czynnik. Achievementy co prawda nie byly tu najwazniejsze, jednak wraz z cala reszta powodow przesadzily o kupnie x0. Xbox mial (i nadal ma) IMO duzo wiecej do zaoferowania niz PS3, a do tego kosztuje mniej, wiec wybor byl prosty.
alexx-1
30 03 2008, 20:09
Bo nie bylo innego next-gen'a.
Dla HD-DVD - to mnie rozwalilo
Bo wersja Arcade jest ponad 2x tansza od konkurencyjnego PS3, poza tym masa gier w ktore chcialem zagrac.
Kupiłem dla "wyjątkowych gier" Fable 2, Halo 3, "Girsy", Dead Rising, Saints Row itp.
Keymaker
30 03 2008, 20:36
Jak to dlaczego ? elsaint260 ma to i ja muszę mieć
Generalnie gry, które wychodzą na X-a bardziej odpowiadają moim preferencjom. Nie zawiodłem się na wyborze nic a nic. Poza tym...Ninja Gaiden 2 to mój priorytet. PS3 nabędę jak już MGS3 uderzy w sklepy.
ChOomik
30 03 2008, 20:46
CYTAT(alexx-1 @ 30 03 2008, 21:09)

Bo nie bylo innego next-gen'a.
Dla HD-DVD - to mnie rozwalilo

No co, kiedyś dla niektórych to był priorytet

CYTAT(Keymaker @ 30 03 2008, 21:36)

Jak to dlaczego ? elsaint260 ma to i ja muszę mieć

Dlaczego nie dodałem tego do ankiety ?
Bo poprzednik byl za.(pipi)ista konsola.
Bo wonsz.
elsainttrzystasześćdziesiąt, GRY I MULTI!
Pierwszy nextgen, Halo 3 i GTAIV. Z tym ostatnim za długo Rockstar zwlekało i teraz na bank zagram już na nowej konsoli konkurencji (hint - nie Wii).
El Loco Chocko
30 03 2008, 21:25
Zdecydowanie lepszy profil gier odpowiadajacy bardziej moim preferencjom.Do tego Live...i wogole lubie M$..a jak..
Gooralesko
30 03 2008, 21:38
Kupiłem bo szlak mnie trafiał jak miałem znowu zmodernizować kompa. I się nie zawiodłem bo gram w to samo co na piecu plus kilka tytułów których tam nie ma lub będą poźniej.
Sokolov
30 03 2008, 21:40
Nie chciało mi się już czekać na PS3. Od zawsze preferowałem konsolę Sony, ale ile można czekać i słyszeć "PS3 zaraz się rozkręci". Czekałem, czekałem i postanowiłem że jednak kupię konsolę Billa. Oczywiście wybór uważam za jak najbardziej słuszny i nie żałuję. Gdybym miał teraz wybierać, również kupiłbym X360
Super Big Boss
30 03 2008, 21:50
Bo to obecnie najlepsza konsola na rynku

Dobra cena, dobre gry (lepsze niż u konkurencji). Trzeba przyznać, że konsola Microsoftu ma dużo wad- hałas, kieprawy czytnik, krzyżak z pada nie nadaje się do niczego, awaryjność, ale gry i cena wynagradzają to w 100%.
Do ankiety mozna bylo takze dodac "bo mozna go przerobic". Ciekawe ile osob zaznaczyloby ta opcje
Bo w 2005 roku komputer zaczął być za słaby na nowe gry i choć nic o konsolach nie wiedziałem, z newsów na stronach o grach coś tam dowiedziałem się o zmianie generacji, itp. Wcześniej Xbox był dla mnie totalną egzotyką, ale jak czytałem, że nowe PlayStation ma wyjść dużo później niż X360, to konsolą MS zacząłem interesować się coraz bardziej. I wyszło, że ma to być supermocna (jak na 2005) konsola i do tego w miarę tania, a potem jakoś tak się stało, że zdecydowałem się na zakup. Zarezerwowałem, rodzice się dołożyli i tak rozpoczęła się moja przygoda ze światem konsol - z X360 kupionym "w ciemno", po którym do końca nie wiedziałem czego się spodziewać. Live doszedł po dłuższym czasie, tak samo Osiągnięcia odkryłem mając już calaka w NFS:MW.
Krótka piłka ... kupiłem dla serii DOA.
...bo zobaczylem u przyjaciela demko Lost Planet.
nie wiem co konkretnie, ale po zobaczeniu dema (na CRT) wiedzialem, ze chce. dwa miesiace pozniej kupilem, choc na LP czekalem jeszcze ponad pol roku, ale w miedzyczasie okazalo sie, ze czekalem na Dead Rising, tylko wtedy tego nie wiedzialem. jeszcze.
tego samego dnia u przyjaciela widzialem takze Hexic'a i UNO, ale to LP mnie zaczarowalo (w sumie to mozna powiedziec, ze przez Ciebie mam 360'ke Diabeu - \m/ ). gra oczarowala mnie klimatem, caloksztaltem i przekonala do zakupu konsoli. nie chodzilo napewno o grafe. nie jestem graficznym fetyszysta. zdaza mi sie pogrywac na PSX'ie czy N64.
dlaczego nie PS3? wtedy chyba PS3 byla wielka niewiadoma z wypasionymi danymi technicznymi, moca i wogole. dodatkowo zawiodlem sie na PSP - to patelenenka, ktora glownie potrafi odgrzewac stare kotlety. wiem, ze teraz jest inaczej, ale ja ja mialem od japonskiej premiery i1,5 roku nie mialem w zasadzie w co grac. dodatkowo polityka sony, to co mowia, robia itp wyjatkowo drazniaco na mnie dzialaly.
pierwszego X'a znalem tylko ze sklepow i opowiesci, w domu krolowal gacek, pozniej doszla PS2. ale kiedy nadszedl czas oczy skierowaly sie w strone bill'a. mialem nieco obaw, chocby dlatego, ze to M$. ale jakos sie przemoglem. poza awaryjnoscia, ktora (mam nadzieje) konsola ma za soba, nie mam do niej zadnych zastrzezen.
A ja... heh, swiata nie widzialem poza ps2 i na 3 czekalem jak nagrzany, zdobylem juz nawet pierwsza gre i wiecie co sie stalo. Nadeszly swieta a, ze bylem przy kasie kupilem bratu x360. Teraz po przetestowaniu kilku gier stwierdzam, ze to konsola idealnie dla mnie i chocbym mial dostac bana musze to napisac... (pipi)...c ps3
zmusili mnie
Na poczatku kupilem bo zawsze mialem konsole SONY i chcialem odmiany,sprobowac czegos nowego a nie ciagle sequelow,dosc tekkenow,mgsow,srenow i innych pierdół,xbox 360 oferowal wtedy premiere gears of war,DOA,lost planet.I to mi wystarczylo,GoW przekonal mnie ze dobrze wybralem.
A na chwile obecna,bogata gama gier,obiecujace ruchy microsoftu(coraz wiecej jrpg wita na x 360,exclusivy itd).
No i oczywiscie posmak HD
ah i cena jak za next-gena bardzo przystepna.
Xbox Live
Świetne gry
Osobiście miałem obie konsole w domu (PS3 i X360) i to Xbox wygrał tą walkę, PS3 tylko się kurzyło;)
Cr3aTiVe
31 03 2008, 09:14
1. Cena
2. MS już wykupiło tyle licencji,że to co było zawsze tylko na konsole Sony mogę pograć na X'e

3. Miałem okazje testować przez pare dni PS3 i XO więc mogłem porównać obie konsole
4. HALO
Victorino
31 03 2008, 09:16
Skusiła mnie dobra cena i świetne gry, a konkretnie Test Drive Unlimited. Pierwszy raz zagrałem w TDU na PS2 i konkretnie mnie wciągnęło ok 60% gry ukończyłem. Przed minionymi świętami Bożego Narodzenia zakiełkowała myśl żeby kupić X360 i tak też się stało. Nie miałem pierwszego X'a więc postanowiłem, że w erę HD gamingu wkroczę z konsolką MS. Świetnie sie na niej bawię i nie zawiodłem się.
Wybaczcie moja opinie ale x360 oferuje mase gier nie wymagajacych myslenia...ot lapiemy guna i sru do przodu, nigdy nie przepadalem za tego typu rozrywka ale w obliczu pracy i niewielkiej ilosci czasu jakim dysponuje w chwili obecnej wlasnie takie gry preferuja co by sie rozluznic:P
Ja konsolę chciałem sobie sprawić dla Test Drive: Unlimited

Kompa miałem już leciwego o porcie na PS2 nie było jeszcze wtedy mowy i jakoś w czasie się złożyło, że po drodze była Polska premiera i te raty po 80zł w Pępiku, które tak naprawdę spłacam do dziś...

Jednak z konsoli jestem bardzo zadowolony i na razie nie ciągnie mnie do sprzętu konkurencji.
marek1712
31 03 2008, 11:00
W sumie dlatego, że pierwszy X mi się podobał i wiedziałem czego się spodziewać po kolejnej inkarnacji produktu MS. Tak samo wiedziałem jakich gier oczekiwać, więc wybór był oczywisty.
Dla balansu między grami W/E by kupił PS3 ale nie mam na to funduszy.
maciek88
31 03 2008, 11:03
Dead Rising, Oblivion, Condemned - chcialem w to zagrac. Alan Wake w zapowiedzi.
Konsolą zaraziłem się od Jiloo. Wcześniej byłem graczem na PC, o konsoli coś tam się słyszało, ale traktowałem ją na równi z automatami w salonach gier. Dopóki nie zobaczyłem możliwości X-a. A jeszcze, jak mi Jiloo pokazał trailer Gears of War, to już wymiękłem. Chciałem ją mieć. Przejście z myszki i klawiatury na pada zajęło mi jakiś miesiąc. Konsolę posiadam od jej premiery w Polsce, działa bez zarzutów. Do dziś mam taką samą frajdę z jej użytkowania, jak na początku kiedy ją kupiłem. I wcale ona nie maleje... ta frajda
sznurek
31 03 2008, 11:54
U mnie podobnie: cena - Arcade za 999zł, i gry - Dead Rising przedewszystkim.
Dodam, że też byłem pececiarzem co na konsole nawet nie chciał patrzeć. Ale jednak. Podobnie jak Wampis kupiłem sprzęt troche w ciemno, jednak byłem na niego napalony już od dłuzszego czasu. Hmm, wydaje mi sie, że to xbox zmotywował mnie do pujścia do pracy
wujakamil
31 03 2008, 12:36
Chciałem zobaczyć
Red Ring of Death i sie zawiodłem bo jeszcze nie zobaczyłem
A tak serio chciałem poczuć moc nowej generacji konsol (GoW)
2razyjot
31 03 2008, 13:17
CYTAT(Sokolov @ 30 03 2008, 22:40)

Nie chciało mi się już czekać na PS3. Od zawsze preferowałem konsolę Sony, ale ile można czekać i słyszeć "PS3 zaraz się rozkręci". Czekałem, czekałem i postanowiłem że jednak kupię konsolę Billa. Oczywiście wybór uważam za jak najbardziej słuszny i nie żałuję. Gdybym miał teraz wybierać, również kupiłbym X360

Jak wyzej - jak patrze na line-up gier na PS3, ktore maja wyjsc to jakos nie widze aby konsola Sony sie rozkrecala co nieco mnie martwi, bo konsolka ta ma kilka gierek na wylacznosc, ktore bede musial sprawdzic gdy tylko cena sprzetu zejdzie do przystepnego pulapu. Na razie nie zaluje zakupu ani przez chwile, na liczniku konsolki blisko 7 miesiecy, zadnej zwiechy czy objawow awarii podczas grania, wszystko b. fajnie i generalnie sentyment do pierwszego boxa zostal przeniesiony tutaj. Czekam jeszcze na jakies evoX360 i juz w ogole bede w 7 niebie!
bo pierwszy xbox przypadl mi do gustu

i pozatym na x360 sa gry ktore naprawdee interesuja

i trzeba dodac do tego ze jak zobaczylme trailer z condemned odrazu kupilem konsole oraz wlasnie ta gre
2razyjot
31 03 2008, 13:20
CYTAT(Zajcik @ 30 03 2008, 22:57)

Do ankiety mozna bylo takze dodac "bo mozna go przerobic". Ciekawe ile osob zaznaczyloby ta opcje

Cholernie IMO brakuje tej opcji, byla to kluczowa opcja w wyborze konsoli. Gdyby PS3 bylo modowane to i tak wybralbym boxa - cena nosnika nieporownywalnie nizsza!
maciucha
31 03 2008, 13:28
Żeby wprawić się w pakowaniu paczek dla UPSu....
impreza83
31 03 2008, 13:53
kosztowałem róznych konsol i tej smak najbardziej przypadł mi do gustu... ---> gry [GOW], XBL no i nextgen... najbardziej mnie zachwycaja opinie ludzi którzy nie widzieli w akcji
iXa ale ps jest według nich lepsze bo jest od sony!
Zeratul
31 03 2008, 16:03
bo nie mialem co zrobic z pieniedzmi...
Er_WolvEr
31 03 2008, 16:21
QUOTE(Zeratul @ 31 03 2008, 18:03)

bo nie mialem co zrobic z pieniedzmi...
riiight...
Cena gier i samej konsoli, bardziej dopracowany online od PS3 oraz acziwki, oprócz tego większa baze gier niż PS3 oraz chęc zagrania w gry które nie udało mi sie zagrać na PS2, bo wyszły tylko na x'a 1.
jasiopatryk
31 03 2008, 18:32
Dla wyjątkowych gier - to chyba najważniejsze. Na X360 wychodzą najlepsze gry, które lubie.
Inne, jakie? - najlepsze na świecie zielone pudełka
orion50
31 03 2008, 18:40
Gry, które odpowiadają moim preferencjom. Xbox live. Achievmenty oczywiście. Konsola przypadła mi do gustu, gry także i tak to się wszystko zaczęło.
pozdrawiam
Zdecydowanie dla 3 Rings of Death które miałem (ach te emocje), teraz za padający mi napęd DVD, nie ma nic przyjemniejszego niż 20 razy próbować załadować jedną gierke. Miodzio.
MoniqaPS2PSP
1 04 2008, 04:29
Odstraszał mnie jego wygląd (biały plastik!!) i ogromna awaryjność ale po zagraniu w gears of war nie miałam juz pytań.
Jednym słowem zayebiste gry mnie przekonały.
Gry.
DOA4, VF5 Online, Blue Dragon, Lost Odyssey, Crackdown, Rez.
Do tego dla mnie osobiście X ma trochę dreamcastowy klimat. Sporo hardcorowych gier.
No i najlepsze erpegi z konsol tej generacji.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.