Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Starcraft
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Games
Samuel666
Jak dotad nikt nie zalozyl tematu o Starcraft w dziale PC, wiec mozna sie tutaj wypowiadac nt gry. Pewnie kazda osoba ktora zaglada do tego dzialu miala stycznosc z SC, perełka wśród rts'ów. Pomimu swojego wieku, masterpiece Blizzarda nadal potrafi przykuc graczy na dlugie godziny.
Wczoraj znalazlem w sieci zripowaną instalke z muzyki i filmików, Starcraft + Brood War 1.15.2 NO-CD, nastawiona ma multiplayer, chociaz kampania w singlu tez sie znajduje. Nieoficjalnych serwerow jest od groma, wiec mozna śmiało pocinać bez orginalnego cdkeya. Jakby ktos chcial pograc to walcie na gg,albo pm (uprzedzam ze poziom mojej gry nie jest za wysoki nonie.gif )

btw: O co kaman z tym "micro" i "macro", jak czasami przegladam gre koreanczykow z angielskim komentarzem to czesto slysze "very good macro/micro"

Starcraft 1.15.2 (124 MB) - mirrory: filefactory--megaupload

ogqozo
Jedna z kilku gier PC, które mi się podobają. Przeszedłem ją kilka razy, naprawdę miło sobie czasem poklikać. Świetny klimat, wygląd, dźwięk - ogółem produkcja bilska doskonałości, dopracowana pod każdym względem. Ze świetną historią, trzema odmiennymi kampaniami oraz przyjemnym gameplay'em. Gra kosztuje dziś kilka złociszy i ściągać z sieci pociętą wersję to barbarzyństwo.

Po sieci w SC nie gram, bo nigdy nie gram po sieci.
Samuel666
CYTAT(ogqozo @ 10 04 2008, 02:03) *
Gra kosztuje dziś kilka złociszy i ściągać z sieci pociętą wersję to barbarzyństwo.

Chyba ciezko dostac pierwsze wydanie SC+BW nówke, bo Best Seller Series mnie nie interesuje. Tak w ogole to mam orginalny CD-Key wiec moge grac sobie na battle.net wink.gif (nie kradziony, kumpel mi udostepnil jeden z dwóch swoich CDKijów)
CYTAT(ogqozo @ 10 04 2008, 02:03) *
Po sieci w SC nie gram, bo nigdy nie gram po sieci.

Nie wiesz co tracisz rolleyes.gif
Agent_Man
Samuel - macro/micro to nic innego jak skuteczne zarządzanie pojedynczymi jednostkami. Tyczy się zarówno build-a (rozwój bazy) jak i taktyk podczas walki.
Thomas_998
Siemanko nio tego tematu mi tu brakowało, nio to kiedy robimy jakaś ustawke na meczyk? Zazwyczaj siedze na serwerze Podolsk i ewentualnie netcraft(jesli akurat działa) Może stwórzmy własny klan ??
Samuel666
Tez siedze na Podoslku, moj poziom gry jest za cienki zebym sie bawił w klan ;] Ale zawsze mozna sie ustawic i doje.bać ruskom. Nick: s4m666
Zeratul
ja moge zagrac ale tylko ZC 3v3 na battle.net tongue.gif
Grigori
CYTAT(Agent_Man @ 11 04 2008, 23:22) *
Samuel - macro/micro to nic innego jak skuteczne zarządzanie pojedynczymi jednostkami. Tyczy się zarówno build-a (rozwój bazy) jak i taktyk podczas walki.

Makro to akurat będzie zarządzanie ale całymi oddziałami. Analogicznie, tak jak pisałeś, micro (microwanie po polsku) to sterowanie pojedynczymi jednostkami - akurat w tej kwestii system SC jest absolutnie nie-user-friendly (nie to co warcraft 3) więc gracz musi go nadrabiać nadludzkim skillem.

Bleh. Starcraft bez muzy i dźwięków jednostek to kalectwo. wink.gif

Ja sobie jakiś czas temu dałem spokój ze Starem i Warem ale na SC2 czekam z utęsknieniem... szkoda tylko że na moim sprzęcie nie pójdzie a ja gardzę ideą kupowania kompa pod gry. Patowa sytuacja. mellow.gif
Samuel666
Ściągnij sobie plik "rejestr.zip" z tej stronki, bedziesz mogl grac na nieoficjalnych serwerach plus na battlenecie. Plik jest czysty bez zadnych wirusów. Tez tylko gram w top vs bottom 3V3 na Big Game Hunters, zadnych innych map nie toleruje w szczegolnosci "Fastest Possible" ...

CYTAT

Dzwieki jednostek zostaly, tylko muzaka i filmiki zostala wywalone, ja tam gram w wlaczonym Winampem, ta Starcraftowa muza mi sie dawno znudzila wink.gif
Nedwed183
.
Thomas_998
Potyczki 1/1 lub inne troszku sa nudne, chyba ze sie trafi na godnych przeciwnikow ja tam toleruje UMS to jest to co mi w sc po necie najbardziej mi sie podoba.
Widze nie jestesm sami moze stowrzmy klan PsxExtreme moze i nie jestesmy master graczami w sc ale klan moze zaistniec.
Samuel666
Apropo UMS, to Hydra Attack rulezuje! Znacze podobnego UMS'a do Hydry ?
Zeratul
CYTAT(Samuel666 @ 17 04 2008, 23:03) *
Ściągnij sobie plik "rejestr.zip" z tej stronki, bedziesz mogl grac na nieoficjalnych serwerach plus na battlenecie. Plik jest czysty bez zadnych wirusów. Tez tylko gram w top vs bottom 3V3 na Big Game Hunters, zadnych innych map nie toleruje w szczegolnosci "Fastest Possible" ...

CYTAT

Dzwieki jednostek zostaly, tylko muzaka i filmiki zostala wywalone, ja tam gram w wlaczonym Winampem, ta Starcraftowa muza mi sie dawno znudzila wink.gif

Fastest Possible... nie sa sprawiedliwe...
Sprobuj sobie Zero Clutter 3v3...

najlepsze UMS w jakie gralem, to Maze Defense, Matrix, X-men, Diablo II, Normandy.

Samuel666
Za niecałą godzine FINAŁ Razer TSL w której sie zmierzy DRACO (Polska) z IefNaij (Kanada)
Start ~ 22.40, możecie go obejrzeć TUTAJ, wystarczy mieć zainstalowany Windows Media Player. Jakosć transmisji dobra, zero lagów.
(Zly)Seba
gralem keidys w klanie, w dwoch klanach nawet w top 20 bylismy;) hehe teraz juz nie ruszy mi sc bo mam viste niestety ;(
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.