Chcialbym poinformowac wszystkich nieswiadomych(prawie 50 osob) ze sklep Gekon poinformowal mnie(po mojej interwencji) iz gry beda wysylane w partiach z czego pierwsze 6 szt(sic!) juz poszlo a "jakos w pon kolejne 15-20" czyli 7 kwietnia na dodatek "jakos" sugeruje ze nie jest to pewne a i tak drugie tyle osob bedzie czekalo na kolejny termin. Na stronie przedmiotu znajdowala sie informacja (wysylka po 28 marca ew. zmiana jesli data premiery sie zmieni) Warto nadmienic ze data premiery sie nie zmienila i 6 szt. zostalo wyslane. Poziom jaki zaprezentowal sklep jest żenujący(wiele negatywnych opini juz wczesniej slyszalem na temat tego sklepu). Chcieli byc cwani i wystawili wiecej niz mieli/zamowili a w koncu najwyzej sie domowi czyz nie? Do tego postapili nie fair nie informujac o zmianach w dacie wysylki systemie wysylania wedlug kolejnosci zamowien itp. Prosze zobaczyc innych sprzedawcow ktorzy mieli terminy pozniejsze od Gekona nie postepujac tak pazernie a zgodnie z etyka biznesu bo wiadomo ze mogli powiedziec ze dostana towar na rowni szybko z konkurencja i najwyzej w razie duzego zainteresowania domowic... Nie ma co robic problemu w koncu po mojej argumentacji odpisali "PO 28 marca-drobna roznica"
Na 2 partię się nie załapię i krew mnie zalewa jak o tym pomyślę. Pytanie, co w takim razie może zostać osoba, która dzięki temu chytremu zagraniu została praktycznie przyblokowana z zakupem gry. Nawet jeżeli ta pojawi się na półkach sklepów, trzeba będzie czekać, aż Gekon łaskawie dostanie towar...
Na pewno odwdziecze sie stosownym komentarzem na allegro i nie zapomne rowniez poinformowac tego serwisu o tych zagraniach
(rowniez na druga partie sie nie zalapie)
CYTAT(stabik @ 3 04 2008, 21:51)

Na pewno odwdziecze sie stosownym komentarzem na allegro i nie zapomne rowniez poinformowac tego serwisu o tych zagraniach
(rowniez na druga partie sie nie zalapie)
Juz kontaktowalem sie z odp osobami z allegro i czekam na dalszy rozw wyd. Gre zgarniam gdzie indziej jezeli nie dostane satysfakcjonujacej odp z tego sklepu. O ile jakas bedzie. Jedyne co dostalem dotychczas to usmiechnieta emotke.
MichAelis
4 04 2008, 20:07
Dziwie sie ludziom co kupuja w gekonie. Oni grubszy sprzet potrafili zamawiac z ultimy i sprzedawac z zawyzona cena. Sprzedawanie towaru ktorego nie maja to sprawa normalna. Oni praktycznie nic nie maja(tylko kilka nowszych, ktore wiadomo ze zejda) dopiero domawiaja gdy ktos zamowi.
ta, taką firmę to bym mógł sobie w domu prowadzić. Nie pierwszy raz kiedy słyszę że Gekon leci w chu.ja. Skończyłem z nimi po tym jak czekałem dwa miesiące na reklamację mojego Xboxa.
Tak jak wspomnialem wyzej wiele negatywnych opini na temat sklepu slysze od bardzo dawna. Wystarczy zobaczyc ich negatywne komenatrze na allegro w ktorych raz w odpowiedzi wspomnieli ze "ostatnia partie mat" zaczna wysylac od x daty. Wiekszosc negow za niewywiazywanie sie w terminie czyli pewnie domawianie itp.
Na wiadomosci nie odpisuja a telefonu nie odbieraja. Wie ktos zatem kiedy GT5:P zostanie rozeslane?
Tego to nawet nasz stwórca nie wie, licz się z tym że mogą Cię olewać przez następne dwa tygodnie
Od końca poprzedniego tygodnia gierka wg. maila Gekonu "idzie" do mnie. Miała dość na około wtorek. To też jeżeli jest to bajka, a nie lubię jak mi ktoś ciemnotę, wciska dałem im czas do piątku, po czym rezygnuję i poczekam już bezpiecznie na pojawienie się w sklepach ok. 15 kwietnia. Mail zwrotny zwierał treść, że są absolutnie pewni, że dojdzie do piątku. Znając życie później będą się przychylać opcji, że wcale nie o ten piątek im chodziło, o którym myślałem, że była mowa.
Masa ogólników, zero konstruktywnej informacji. Jutro kończę z nimi zabawę, choć straciłem jedynie czas i nic ponad to. Nawet już się tym nie przejmuję.
Firekage
10 04 2008, 18:34
Kiedys chcialem tam kupic DFP jako , ze to jedna z lepszych kierownic i do PC> Po tym jak przez GG uzyskalem "grzeczna/fachowa" pomoc , dalem sobie spokoj.
BTW - jesli ktos bral za pobraniem to niech kupi gre gdzie indziej a paczki z Gekona nie odbiera.
Jesli jutro znowu nie beda odbierac telefonu i odpisywac tak wlasnie zrobie...
Doszła... gram. Muszę coś więcej dodawać?
MichAelis
12 04 2008, 08:50
no...
ze to jeden z najbardziej chujowych sklepow pod sloncem
Doszła

Czasami trzeba jako dobro oceniać mniejsze zło.
— Niccolo Machiavelli
Jak kupowalem u nich pierwszego X'a360, zaraz po premierze europejskiej to dostalem uzywanego w 'genialnym' stanie wizualnym...
Brolly PL
26 05 2008, 20:28
Odradzam sklep GEKON .czekałem na paczkę ok miesiąc i ciągle słyszałem ze albo wysłali albo czekają na towar... Polecam sprawdzony sklep przeze mnie www.norbit.pl gdzie sprzedawca jest uczciwy i gry na premierę nie są tak drogie ...pozdro
bigbw (10) (Kupujący) Negatywny śro 16 lip 2008 20:31:12 CEST 382046157
Pokaż
Po wylicytowaniu przedmiotu poszedlem go odebrac osobiscie po czym okazalo sie ze kupil go ktos z ulicy a wiecej nie maja i mam czekac tydzien. Po tygodniu mialem czekac jeszcze jeden tydzien. W d.upie mam czekanie, a na was s.ram.
[Odpowiedź z:czw 17 lip 2008 08:27:17 CEST] w opisie byla wzmianka o opoznionej dostawie - wystarczylo przed zakupem zapytac o dostepnosc
Taki nowy acziwment gekona ;d
MichAelis
23 07 2008, 15:26
Brak mi slow na tych dekli. Jak slysze gekon to mi sie noz w kieszeni otwiera. Gorszego sklepu nie ma.
Niestety, zbyt późno przeczytałem ten temat....
Tak, również nie mogę wyrazić pozytywnej opinii na temat tego sklepu, pomimo, że nie poniosłem żadnych strat finansowych z ich winy (jedynie nerwicę). Rozchodzi się o Soul Calibura 4. W środę (ponownie) próbowałem zakupić SC4 we wrocławskich sklepach i nie wiem - albo faktycznie nigdzie nie było, albo ja mam takiego pecha i łaziłem po złych shopach (w empiku nie wiedzieli nawet, ze ta gra już wyszła - ale im się nie dziwię, bo oni swoją działkę stuffu dostają dopiero po polskiej premierze, która zaliczyła poślizg). W Gekonie uzyskałem informację, że najprawdopodobniej "będzie jutro" - w czwartek. Pełen nadziei udałem się do domu. No i co? Oczywiście nazajutrz nadal nie ma gry. Kolejne "najprawdopodobniej będzie" to kolejny dzień, czyli piątek - i znowu nie ma. W sobotę próbowałem się do nich dodzwonić i dopytać czy już jest - nie ma szans - gg i telefon martwe. No i wtedy zauważyłem ten temat i uznałem, ze nie ma sensu się bawić w ich obiecanki - zamówiłem grę z innego źródła na allegro, a Gekona z ich "będzie w poniedziałek" mam gdzieś (dodatkowo nawet zaoszczędzę kilka złociszy).
Gdybym zamówił SC4 na ich aukcji internetowej to chyba by mnie szlag trafił.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.