Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Pad Hori Niebieski do Xboxa 360
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
Grisza1010
Witam serdecznie,

Niestety mam następujący problem:

Dziś z USA doszedł do mnie błękitny pad Hori(specjalnie z myślą o VF5 zakupiony). Podłączam, wszystko pięknie. Nagle wyłącza się. Myślę , że pewnie coś pociągnąłem albo co... No i tak zaczyna się wyłączać co pare minut i włącza się sam. Ostatnio wyłączył się i nie chciał się włączyć dopuki nie wyjąłem go z portu USB(i to bardzo ważne) podłączam pod inny i działa. Ale po paru minutach znów się wyłącza. Jak jest wyłączony to naciskam Guide Button i na sekunde zapala się dioda na padzie i gaśnie. Nie wiem co zrobić. Jestem ostro wkurzony bo czekałem na tego pada długo, a tu już jest w moich rękach a coś znów się pierniczy.

Co do tego zmieniania portu USB. Może problem nie tkwi w padzie, a w porcie usb? Może to Mój Xbox coś nawala? Bo jak pad się wyłączył to wyjąłem z jednego portu USB i wsadziłem do drugiego i zaczęło działać... Sam nie wiem.
C1REX
QUOTE(Grisza1010 @ 4 04 2008, 23:59) *
Witam serdecznie,

Niestety mam następujący problem:

Dziś z USA doszedł do mnie błękitny pad Hori(specjalnie z myślą o VF5 zakupiony). Podłączam, wszystko pięknie. Nagle wyłącza się. Myślę , że pewnie coś pociągnąłem albo co... No i tak zaczyna się wyłączać co pare minut i włącza się sam. Ostatnio wyłączył się i nie chciał się włączyć dopuki nie wyjąłem go z portu USB(i to bardzo ważne) podłączam pod inny i działa. Ale po paru minutach znów się wyłącza. Jak jest wyłączony to naciskam Guide Button i na sekunde zapala się dioda na padzie i gaśnie. Nie wiem co zrobić. Jestem ostro wkurzony bo czekałem na tego pada długo, a tu już jest w moich rękach a coś znów się pierniczy.

Co do tego zmieniania portu USB. Może problem nie tkwi w padzie, a w porcie usb? Może to Mój Xbox coś nawala? Bo jak pad się wyłączył to wyjąłem z jednego portu USB i wsadziłem do drugiego i zaczęło działać... Sam nie wiem.

Sprawdź na PC. Przewodowe pady bez problemu powinne działa po zainstalowaniu odpowiednich sterowników.
Grisza1010
A czy takowe sterowniki można gdzieś dostać?
signap
powinno ci wykryc jako normalny pad 12 przyciskami jak sie niemyle, moze to poprostu jakas podrobka?
Grisza1010
Ok znalzłem stery. Zwykłe stery M$. Wykrył pad i od 10 minut ani razu się nie wyłączył. Ide teraz kupić jakąś gre na pc(np PES4) i sprawdze czy podczas grania mi nie wywali pada. Kurde jeżeli to wina portów USB w Xklocku to sie zachlastam...Poniewaz boje sie oddawać moja konsole na gwarancje... jeszcze wróci porysowana i poobijana(niestety ktoś juz miał taką syutuację). Jakby co zdam relację.

edit- OK podłączyłem pod pc i zagralem w PES 6... niby wszystko wporządku ale niestety coś sie działo. Przeskakiwał z jednego światła Górnego lewego na Prawy górny i na tym drugim nie dalo sie grać bo pad nie reagował, potem nagle przeskakiwal na 1 i wogole też nei dalo sie grać...

EDIT 2- dodatkowa wiadomość. Zostawiłem Xa włączonego z podpiętym padem. Nie wylączył się przez pół godziny(nie ruszałem pada). Potem wygaszacz się włączył i pad się odłączył automatycznie(tak samo jest z bezprzewodowymi) i tutaj naciskam guide button a ten tylko mrugnie raz i nie wlącza sie. Tak jakby nie mógł podnieść tego zadania -uaktywnienia się". Warto także dodać że pad jak do mnie przyjechał miał wilgotne pudelko. Możliwe że jeszcze jakieś podzespoły są wilgotne i robi się ,,małe spięcie". Warto odczekać pare dni z nadzieją że pad ,,wyschnie"??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.