Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Region DVD
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
lukasz
Witam , przymierzam do sprowadzenia się filmu ,który wydany jest w regionie 1 czyli na US.W związku z tym mam szereg pytań:

1)Czy są już dostępne odtwarzacze DVD w sklepach posiadające multiregion?(widziałem coś takiego na allegro za 173zł o_O)

2) Jak zdjąć region z odtwarzacza stacjonarnego typu Panasonic?

3) Jak zdjąć zabezpieczenie z odtwarzacza jaki jest w komputerze typu LG?

Najbardziej zależy mi na tym stacjonarnym DVD ,bo wiadomo ,że przyjemność zawsze większa jak się usiądzie na kanapie a nie przy szkiełku.
ping
1) tak
2) nie mam pojęcia czy w ogóle jest to możliwe jakimś domowym sposobem
3) możesz zmienić region napędu ale po co? Zainstaluj jakiś program omijający regiony wink.gif
lukasz
Wielkie dzięki , znasz jakiś program omijający region?

Jakie DVD po powiedzmy rozsądnej cenie poleciłbyś już z multiregionem?
ping
Nic specjalnego - u mnie wystarczyło zainstalować ffd show z media player classic i bez problemu odtwarzam filmy z całego świata smile.gif

W DVD nie siedzę (odtwarzam na konsolach) więc niech ktoś bardziej rozeznany w tym temacie się wypowie, swoją drogą każde DVD jest dobre o ile odtwarza wszystkie płyty - w końcu czego więcej od takiego sprzętu oczekiwać? smile.gif Jako że jestem konsolomaniakiem to polecam zakup zmodowanego Xboxa, brzydkie cholerstwo, kaleczy wzrok ale nie ma formatu z którym by sobie nie poradził.
2razyjot
CYTAT(ping @ 13 04 2008, 13:57) *
Jako że jestem konsolomaniakiem to polecam zakup zmodowanego Xboxa, brzydkie cholerstwo, kaleczy wzrok ale nie ma formatu z którym by sobie nie poradził.

Lukasz - ping dobrze mowi. I taki box ruszy ci wszelakie .asf-y, .vcd, .svcd, .mp4 ze nie wspomne o .rmvb! Cena jak za barszcz a dodatkowo posluchasz .mp3, ogladniesz fotki we wszelakich formatach... Lykaj smialo!

A odtwarzacze dvd z region-free? Hmm... Ja mam odtwarzacz korr - 2 lata gwarancji, czyta wszystkie plyty, xvidy wciaga jak zly, ma wyjscie na hd wiec filmy kodowane w hd tez zobaczysz jak masz kabel. Cena od 120 zl w gore ale czy jest region-free musialbys sprzedawce zapytac, swietny kontakt z nimi jest - polecam! smile.gif
Berion
Xbox owszem, ale powoli butnym krokiem wchodzą filmy w HD* i niestety, Xbox przestaje być powoli atrakcyjny w tej materii (choć inna sprawa, ze nic lepszego w tej cenie nie ma, o konsolach nie wspominając). W każdym razie wszystko do ery DVD włącznie połknie i nie będzie grymasić.

*Zależy jeszcze od bitrate, ale generalnie to klatkują.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.