El Loco Chocko
13 04 2008, 16:05
Interesuje mnie ten format.W necie nie ma za wiele informacji o nim jak rowniez o tym jak konwertowac MP3 do M3U (znaczy sa teksty jak to zrobic ale cos mi z tym nie poszlo albo cosik schrzanilem).
Moze ktos ma juz jakas wiedze na ten temat?
koniol21
13 04 2008, 16:12
Ee....a M3U to nie przypadkiem plik z zapisana playlista ?
CYTAT
M3U (Moving Picture Experts Group Audio Layer 3 Uniform Resource Locator, MP3 URL) is a computer file format that stores multimedia playlists. It was originally implemented in Winamp, although it is now supported by many applications.
wikipedia
El Loco Chocko
13 04 2008, 20:14
Tak tak to wiem...zastanawia mnie tylko jak ugrysc.Bo rozumiem ze jest to tekst, ale teraz czy dobrze rozumiem ze jezeli przesle komus taki plik a on majac tylko go bedzie w stanie go odtworzyc?Bo na logike chyba nie, ale sam juz nie wiem.I taka sprawa ze jezeli na odtwarzacz mp3 daje M3U to czy to zajmuje wtedy tyle miejsca ile wazy naprawde folder z dana muzyka czy tyle ile ow plik M3U.
Zamotalem to troszke ale moze ktos zrozumie..
koniol21
13 04 2008, 20:50
M3U wskazuje tylko nazwy plików odtwarzaczowi, nie ma szans żeby odtworzyć muzykę posyłając tylko ten plik xD ...no chyba ze będzie wskazywał na jakiś stream
No bez kitu - to jest format plików playlist, winamp go wprowadził, teraz wszystkie playery prawie go czytają (patrz link Stony).
El Loco Chocko
13 04 2008, 21:47
Oki..koniol21 mnie to wyjasnil.Musze jeszcze tylko powalczyc z tym jak samemu to zrobic i bedzie git.
Dzieks.
Create playlist w playerze i wybor formatu playlisty na m3u ? To nie jest paczka mptrojek tylko plik tekstowy z lista plikow.
El Loco Chocko
14 04 2008, 22:23
Heh nie wiedzialem ze to mozna tak zrobic tez...lama ze mnie jak widac.A mecze sie z tym dlatego iz odtwarzacz z jakis tam powodow nie chce czytac wszystkich plikow mp3 ale Mu3 lyka wszystkie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.