jestem po 6 epizodach i śpieszę z pierwszymi informacjami
-gra jest krótka,plotki o tym,że pierwsze 3 epizody zajmują 6h okazały się nieprawdziwe-to czas łączny przejścia gry...można to jednak grze wybaczyć za taką cenę...taki HS lub CoD4 w singlu są podobnej długości.....
-świetny klimat,realizacja w stylu serialu TV bardzo mi się podoba,dodatkowo znajdowane dokumenty,filmy,zapisy audio pozwalają nakręcić się na klimat tej zakręconej wioski
-fajne modele potworków,choć jest ich zdecydowanie za mało i są mało różnorodni
-oprawa graficzna śmiga na podrasowanym silniku z PS2-modele postaci,oświetlenie,cienie to next-gen ,reszta z teksturami na czele to czyste PS2,ale całościowo nie jest źle choć zdecydowanie przydałaby się opcja wyłączenie filtru obrazu bo są momenty gdzie ostro przeszkadza
-gra potrafi przestraszyć(świetny początek 3 epizodu i późniejszy epizod gdzie ponownie odwiedzamy to miejsce),choć spodziewałem się czegoś mocniejszego,zdecydowanie brakuje zaskakujących motywów w stylu wyskakujących znienacka wieśniaków,ostrzejszych scen itp,
-dobry motyw z kamerą z oczu potwora na podzielonym ekranie(nie grałem w Siren na PS2 i nie wiem czy to nowość) choć wtedy wyraźnie gra chodzi mniej płynnie i granie całą grę w taki sposób raczej mija się z celem
-system gry przypomina Silent Hille z PS2 ,na plus należy dodać bardzo przejrzystą mapę w opcjach,na pewno się w tej grze nie zgubimy dzięki niej
-fajny,dobry dźwięk,dla właścicieli kin domowych jest specjalny nocny tryb dźwięku z wyostrzeniem cichych dźwięków-niestety nie posiadam kina domowego i nie mogę go przetestować
Po 6 epizodach grę polecam,szczególnie ,że na US Store kosztuje ok 80zł i nie ma na nią żadnych blokad czyli wiecie co mam na myśli.....

,szkoda tylko,że całość zajmuje ok 9gb