Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: GTA San Andreas a laser
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
dameron
Witam!

excl.gif Ostatnio miałem dziwny problem. Kupiłem GTA SA wub.gif (oryginalny z platynowej serii - PS2 nieprzerobione, nie pamiętam jaki model) i po paru godzinach grania konsola po prostu odmówiła czytania płyt icon_evil.gif . W FAQ czytałem o tym, że taki problem z tą grą czasami występuje ale nie mogłem znaleźć informacji czym może być spowodowany i jak go naprawić censored2.gif . Wziąłem się więc sam do rozgryzienia tego problemu. Rozebrałem sprzęt icon_chainsaw.gif , ściągnąłem obudowę napędu w celu regulacji lasera. Po paru godzinach prób i błędów sciana_.gif zauważyłem (nie pytajcie czemu nie od razu - po prostu pierwszy raz grzebałem w konsoli baby.gif ), że laser utknął na prowadnicy blink.gif . Nasmarowałem ją olejem (zwykłym kuchennym ale polecam silnikowy), dostroiłem laser boks_.gif i wszystko zaczęło hulać (nawet lepiej niż poprzednio) smile_viking.gif

To porada dla tych którym konsola też odmówiła posłuszeństwa przez tą grę. Mam nadzieję, że komuś pomogłem.

UWAGA! Nie odpowiadam za szkody wyrządzone tą metodą! U mnie zadziałała. closedeyes.gif

Pozdrawiam. peace_.gif
stona
W poradniku było kiedyś o tym. Było też żeby NIE używać oleju roślinnego bo on wysycha i krzepnie psując mechanizm!!
okens
A do tego wysycha bardzo szybko...
swoja droga jesli sie nie myle to tez mialem podobny problem( nie koniecznie przy san andreas) ale wystarczylo prowadnice rozruszac
Jazdaone
z tym olejem to wyjatkowo nietrfiony pomysl.
Ken Marinaris
wiec czym smarowac zeby sie nie przejechac? confused.gif
stona
Olejem do maszyn? Tzn takim np do maszyn do szycia. W takich małych tubkach jest. Kiedyś miałem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.