Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PSX Extreme Beats Challenge!
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
ghost.
To co, akurat niedziela chyli sie ku koncowi, wiec ruszamy z tematem ;p

Proponuje takie reguły:

1. Kazdy ma 3 dni na nabicie jak najwiekszej ilosci punktów w wybranej piosence na poziomie trudnosci Hard.
2. Piosenke na nastepne 3 dni wybiera zwyciezca poprzedniego konkursu, podajac jednoczesnie link do niej, zeby kazdy mogł sobie jakos sensownie pobrać (polecam do tego celu: http://www.speedyshare.com/ )
3. Czas na dana piosenke upływa o 23.59 danego dnia.
4. Zeby zbytnio nie zaśmiecać, mysle, ze obejdzie sie jak bedziemy po prostu pisać kto ile nazbierał punktów, ale zwyciezca, czyli osoba z najwyższą iloscia punktów przed zamknieciem danej tury (przed godziną 23.59) bedzie musiał sie pochwalić screen'em wyniku (najlepiej screenem tabeli wyników z menu głównego, gdzie widać od razu poziom trudnosci na którym była zrobiona)
5. Instrukcje do robienia screenshotów w grze:

CYTAT
A co do fotek to tutaj masz plugin sciągnij go. A jak nie mozesz to szukaj w necie pliku na nazwie screenshotbmp.prx
1. na memorce stworz folder seplugins i tam wrzuc plik screenshotbmp.prx
2. stworz tez w tym folderze plik txt o nazwie game.txt i wpisz linijke ms0:/seplugins/screenshotbmp.prx zapiszs plik.
3. wejdz do RM, tznj wyłącz konsole i włącz trzymając R
4. w zakladce plugins ustaw plugin screenshotbmp.prx (Enabled) i gotowe, wyjdz z RM, konsola sie uruchomi i fotki w grach robisz wciskając nutke.
5. Gdyby plugin nie chcial sie sciągnąć - kliknij zapisz jako i to co sie zapisze otwórz winrarem.

Zrobimy sobie tutaj ranking, mysle, ze po prostu bedziemy zliczać ilość zwyciestw, ewentualnie ilość punktów, nie wiem, to mozna przdystkutować.

W ogole, jesli macie jeszcze jakies propozycje to wrzucajcie je, ale nie tutaj tylko najlepiej w temacie o Beats, żeby ten temat tylko został na rozgrywke

Na pomysł konkursu wpadł Qjon (a nie, jednak Mastachi ;p), wiec on jako pierwszy zaproponował kawałek: Filterfunk - SOS (Message In A Bottle) (save target as...)

Czas na zgłaszanie punktów mija w środe, 23 kwietnia, o 23.59
Qjon
Na początek lajtowy wynik, by inni mieli punkt zaczepu: 263360 (Hard)

Mastachi
CYTAT(ghost. @ 21 04 2008, 00:12) *
Na pomysł konkursu wpadł Qjon...

Ja wpadlem na pomysl tongue.gif

Moj wynik narazie:
325050
nWo
ktory poziom trudnosci /...??
Qjon
Im wyższy poziom tym analogicznie więcej punktów - ale trudniej je zdobyć chytry_.gif
Dlatego poziom trudności jest chyba dowolny, choć IMO warto przy wyniku swoim dopisać, na jakim się grało wink.gif
ghost.
CYTAT(Mastachi @ 21 04 2008, 10:13) *
CYTAT(ghost. @ 21 04 2008, 00:12) *
Na pomysł konkursu wpadł Qjon...

Ja wpadlem na pomysl tongue.gif

Moj wynik narazie:
325050

poprawiłem ;P

kurde, myslałem, ze przyjde i uda mi sie podbić z moim wynikiem (302k), ale juz jestem do tyłu, ehh ;p
Qjon
423200

biggrin.gif
are91
hm, a nie lepiej ustalic poziom na hard? Będzie sprawiedliwiej (extreme to masówka i jest raczej łatwiejszy, przynajmniej dla mnie)
ghost.
Słuchajcie, gramy na hard (narazie przynajmniej), uzasadnienie decyzji podałem w drugim temacie o Beats, założyłem temat wiec pozwole sobie na odrobine dyktatury tongue.gif Zmieniłem tez czas trwania pojedynczej sesji - 3 dni

Wklejajcie najlepiej screeny z tabeli wyników z menu głównego gry, bo widać na nich od razu poziom trudnosci.

Nie wiem na jakich poziomach trudnosci były poprzednie zamieszczone tutaj wyniki wiec wklejam swój - żeby nie zniechecac ludzi - gre mam od wczoraj, naprawde nie jest trudno zaaaptować sie do poziomu hard, wiec kupujcie/sciągajcie i gramy ;]

Update Screen'a
Mastachi

Zapdejtowalem. Nie wiem Qjon jak ty to zrobiles. Nie przepuscilem zadnego "oczka", wiecej perfektow niz ty. Dziwna ta gra jest i randomowa
Qjon
Jak mało brakło skoro mam 80.000 więcej punktów? tongue.gif
ghost nie jest liderem tylko ja whistling.gif
Mastachi
Wlasnie. Widze jakis walek ziom. Nawet masz inna nazwe piosenki niz my
Qjon
Ehh... Po prostu zauważyłem, że jest różna długość trwania FEVERA - raz leci góra 20 sekund, a raz leciał mi przez pół piosenki... blink.gif

///EDIT: Jednak myliłem się - chodzi o to, że grałem w wersję empetruchy z mojego PC, nie tą z wrzuty - różnią się one tylko tytułem, ale...

Dla 100% gwarancji zassałem tą wersję z wrzuty i wykręciłem na niej jeszcze lepszy rekord:
444320

Przepraszam za pomyłkę - mogę zrezygnować z tej rundy jeśli będzie taka wola ludu...

BTW: Gra jest randomowa - ja też nie przepuściłem żadnej emotki i mam o 3pkt dłuższy chain niż ty...
Dlatego może lepiej przerzucić się na DJ Max Portable? sweat.gif
Mikes
Jestem za dj maxem równiez, beats dalej mi nie hula(czekam na wifi) a w dj maxa chetnie pogram.

sorry za spam
Rondel
Ja chetnie zmierzylbym sie z kims grajac w druga czesc DJ Max Portable smile.gif.
_Milan_
no to po ptokach widze , a wlasnie chcialem wlaczac beats xD

pamietajcie ze djmax to 1,5 giga, zanim ludzie kupia, wam sie znowu odmieni ;]

Mastachi
1 czy 2 czesc kupowac?
Qjon
Jedynkę ^^
Mikes
Dwójkę. Jest bardziej rozbudowana a ja jedynki nie mam xD
Gemi
huh nice wink.gif ale jakos mi ta gierka nie przypasila... ciekaw jestem czy powstanie na psp cos z serii amplitude/frequ.
Qjon
No dobra - to wygrałem mimo wszystko tą piosenkę tak? biggrin.gif
Mam zadawać kolejną?
ghost.
no dajesz, chociaż zainteresowanie w zasadzie jest znikome...
_Milan_
pogralem dzisiaj troche, i stwierdzam ze gra ssie kulki, wyprobowalem okolo 10 mp3'ek i zadna nie byla zgodna z tempem/rytmem piosenki, troche zenada gdy w tle eci perka, lub gra basik, a tu nic nie leci, jest cisza i nagle wylatuje 10 guzikow.
To potwierdza tylko ze chyba nie da sie zrobic takiej gry, widzialem juz 3 gry tego typu i w kazdej bawilo mnie tylko tlo muzyczne ktore sam wlaczylem ;p

no moze jeden kawalek byl nawet nawet wpasowany, perfect twist Mike'a Pattona, ale moze dlatego ze kawalek jest tak genialny i przypadkowo lecialy kolka ;]

fajnie ze sa checi, gorzej z wykonaniem, poza tym gra jest przenudna moim zdaniem.
No i wylaczylo mi w polowie z 4 piosenki, sam nie wiem dlaczego.
Mastachi
Ten dj max jest przesadzony smile.gif Za tydzien moze uda mi sie cos ugrac na easy
Qjon
Mimo wszystko zadam jeszcze jedną pioseneczkę:
Tym razem normalny download (potem będzie że linki do mp3 udostępniam sweat.gif )

Rob Doughan - Clubbed to Death

I pierwszy wynik: 443200

are91
419 940, ale dalej próbować nie mam zamiaru; utwór jest zbyt długi, i nie za bardzo urozmaicony, samo to że nie popełniłem ani jednego błędu i mam chain na poziomie 501 (max)nie najlepiej świadczy. Na następną rozgrywkę proponuję piosenkę "oh Yoko" Johna Lennona, w tej grze jest niezwykle intensywna wink.gif
Dark Serge
CYTAT(are91 @ 25 04 2008, 21:16) *
419 940, ale dalej próbować nie mam zamiaru; utwór jest zbyt długi, i nie za bardzo urozmaicony, samo to że nie popełniłem ani jednego błędu i mam chain na poziomie 501 (max)nie najlepiej świadczy. Na następną rozgrywkę proponuję piosenkę "oh Yoko" Johna Lennona, w tej grze jest niezwykle intensywna wink.gif

Chyba 501 to nie max combo skoro Qjon nabiił 507, co ? wink.gif

W ogóle to beats do jednego kawałka ma ciągle ten sam set guzików czy czasami jest ich więcej/mniej - i mam na mysli ten sam poziom trudności ? np. jak włacze dzisiaj to będzie max combo będzie 600 hit, a np. jutro ten sam kawałek na tym samym poziomie będzie miał 560 hit combo ?

Jakies to naciągane jest ... wole audiosurfa albo DJMaxa 2 ;]
nWo
takie wyniki są dla mnie nieosiągalne bo gram na normalu dry.gif , fakt ze muza niema nic wspólnego z generowaniem przycisków, a szkoda. może gdyby ta gra wyszła na ps3 to jej procek mógłby jakoś sobie z tym poradzić, nawet nie wiem czy to od mocy procesora zalezy skoro sekwencja klawiszy i tak jest ustalona i wpisana w pamięć gry, dalej to już tylko losowo trafiamy sekwencje i trzeba sie z tym pogodzić.

gra jest nudna na maxa, niewiem jednak jak jest z graniem w kilka osób bo cos takiego udalo mi sie znalesc, gra chcecie polaczyc z inna konsolą albo serwerem ? nie wiem.
are91
To najwyraźniej ilość przycisków się zmienia, bo 501 to naprawdę był u mne max.
Przyciski są wyświetlane zgodnie z muzyką, tylko niestety program reaguje właściwie tylko na basy i nie uwzględnia innych dźwięków, stąd to wrażenie confused.gif
Mikes
Wracam do gry chłopaki, byłem w galerii dominikanskiej, nastawiłem czas internetowo i faktycznie hula, wieczorem zedytuje i dam wynik biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.