Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Moj Komp
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
cureman
Witam mam pytanie posiadam taki komp i mam pytanie w jakie gierki moge na nim bez problemu grac

PROCESOR-INTEL DUAL CORE E2160 1.8 /1mb/800 BOX

PAMIEC DDR -2 1024MB 667 Razy dwa .

grafika GIGABYTE GF 8400GS PX 512TC DVI /tv BOX

CZy gry pokroju F.e.a.r i stalker pogram na full detalach ? Jakie gierki moge spokojnie kupowac aby pograc ?
stona
Żart. tak? Twoja super grafa wyświetli te gierki na low raczej . No może fear na medium.
Możesz kupować kolekcję klasyki, supersellery ale te starsze raczej. Gierki z 2006 powinny w miarę działać ;f
signap
Niby czemu mialy by nie pojsc zwlaszcza FEAR ktory ma pare latek i w jego czasach chyba byly karty max z seri 5-6 i niechce mi sie wierzyc ze seria 8 jest gorsza od 6 chodz przyznam ze u mnie na 8600gt chodzila jako tako na srednich ustawieniach (a FEAR COMBAT na LOW tez mial dropy...) ale zas u kumpa z 8500gts lub 8600gts chodzila ze 2x lepiej - niewiem czego to wina. Ze stalkerem gorzej - chyba ze na DX8 bedziesz gral to gra bedzie znacznie szybszy ale tutaj tez gra jest pamiecio zerna i trzeba miec naprawde mocnego kompa by te gre pociagnac na maxa u mnie to tak na srednich ustawieniach chodzilo

Wymagania FEARA
http://www.yougamers.com/gameometer/10081/
koniol21
Aktualnie w lapku mam 8400gs, porównując to z moim deskiem w którym siedzi 6600gt, i jest ogólnie sporo słabszy to... nie ma co porownywac, na lapie wszystko chodzi sporo wolniej, w takiego Obliviona czy C&C 3 nie da sie grac. 8400 to, nie owijając w bawełnę, dno jeśli chodzi o gry, tania karta stworzona dla speców od marketingu wciskających ja jako "naj naj najnowsza i super wydajna", nadająca sie tylko do pracy biurowej, no i starszych gier oczywiście.
Firekage
CYTAT(signap @ 21 04 2008, 19:54) *
Niby czemu mialy by nie pojsc zwlaszcza FEAR ktory ma pare latek i w jego czasach chyba byly karty max z seri 5-6 i niechce mi sie wierzyc ze seria 8 jest gorsza od 6 chodz

Sprawdz co on kupil. Seria 6 gniecie tego zloma o nazwie 8400GS na DDR2...
signap
a to sorry sorry
stona
signap, no żeby wątpić w moje słowa. 8400GS są tylko na DDR2 , sprawdziłem zanim mu odpowiedziałem. Zawiodłem się na Tobie sad.gif

Albo się rytualnie potniesz po łapie albo strzelę focha ;/
cureman
Dziwne ale MEDAL OF HONOR AIRBORNE ,JERYHO,STALKER Chodza bez problemu na 1152-864
stona
Na jakich detalach? I co rozumiesz "chodzą bez problemu"? Włącz FRAPSa i sprawdź ile masz klatek? 15?
Firekage
CYTAT(cureman @ 22 04 2008, 10:01) *
Dziwne ale MEDAL OF HONOR AIRBORNE ,JERYHO,STALKER Chodza bez problemu na 1152-864

Od zawsze twierdzilem , ze pojecie plynnosci jest wzgledne ale tutaj to kolega picuje , az milo.

W tych rozdzialkach to sie odpali , fakt ale na low , z wylaczonymi wszelkimi efektami. Juz w ogole pomijam STALKERA bo chyba kazdy zna testy , wyniki na naprawde dobrych kartach , ta gra potrafi zarznac proca jak i dobra grafe miedzy innymi oswietleniem....(trzeci stopien)

Airborne slabo chodzil mi na 7900GS 256/256 w rozdzialce 1204x768 na max , no aa , tymczasem tobie smiga w rozdzialce wyzszej? no wai lub na minimum. Jeryho? Raczysz zartowac jesli masz na mysli inne detale niz totalny low , bo na 8600GT (wysoko krecony) w 1024x768 sa zgrzyty i spowolnienia przy detalach max (no aa) , grac da sie w 800x600 juz ok.
cureman
CYTAT(Firekage @ 23 04 2008, 03:47) *
CYTAT(cureman @ 22 04 2008, 10:01) *

Od zawsze twierdzilem , ze pojecie plynnosci jest wzgledne ale tutaj to kolega picuje , az milo.

W tych rozdzialkach to sie odpali , fakt ale na low , z wylaczonymi wszelkimi efektami. Juz w ogole pomijam STALKERA bo chyba kazdy zna testy , wyniki na naprawde dobrych kartach , ta gra potrafi zarznac proca jak i dobra grafe miedzy innymi oswietleniem....(trzeci stopien)

Airborne slabo chodzil mi na 7900GS 256/256 w rozdzialce 1204x768 na max , no aa , tymczasem tobie smiga w rozdzialce wyzszej? no wai lub na minimum. Jeryho? Raczysz zartowac jesli masz na mysli inne detale niz totalny low , bo na 8600GT (wysoko krecony) w 1024x768 sa zgrzyty i spowolnienia przy detalach max (no aa) , grac da sie w 800x600 juz ok.

Chce kupic ta karte Zotac GeForce 9600 GT AMP! Edition mam pytanie ,podobno idzie moj procek podkrecic do 3,czy ta karta da rade w takim kompie jaki posiadam bez podkrecania procka ????
stona
Bez podkręcania część potencjału karty się zmarnuje. Jaką masz płytę główną?
cureman
CYTAT(stona @ 29 04 2008, 18:38) *
Bez podkręcania część potencjału karty się zmarnuje. Jaką masz płytę główną?

PLYTA MSI.945GCM5-F V.2 I945GC S775 SI/SA BOX
stona
No to niestety nie poradzę Ci jak na tym podbić procka. Może Firekage będzie wiedział wink.gif
cureman
PROCESOR-INTEL DUAL CORE E2160 1.8 /1mb/800 BOX jak i do ilu moge go podkrecic ???POMOCY
Obsolete
To zalezy od tego jaka masz plyte glowna, ram, chlodzenie, zasilacz....mozna i do 3 ghz.
greah
Płyta wyrobi do ok 2,4 ale prawdopodobnie kości zdechną już przy lekkim podniesieniu taktowania (obstawiam, że masz Kingstony albo budżetowe Geile) i wydaje mi się, że nawet luzowanie timingów Ci nie pomoże.

Inna kwestia to to, że jeśli nigdy nie kręciłeś to wybrłeś sobie niezbyt dobrą porę - wiosna/lato. W tym okresie bez odpowiedniego chłodzenia (czyt. coś innego niż stockowe) bym nie polecał.
Specu
CYTAT(cureman @ 21 04 2008, 09:16) *
Witam mam pytanie posiadam taki komp i mam pytanie w jakie gierki moge na nim bez problemu grac

PROCESOR-INTEL DUAL CORE E2160 1.8 /1mb/800 BOX

PAMIEC DDR -2 1024MB 667 Razy dwa .

grafika GIGABYTE GF 8400GS PX 512TC DVI /tv BOX

CZy gry pokroju F.e.a.r i stalker pogram na full detalach ? Jakie gierki moge spokojnie kupowac aby pograc ?

http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest

i wszystko na temat

zreszta, od czego masz demka ziom? wink.gif
cureman
fenks wiele gier chodzi spokojnie na full np f.e.ar happy.gif fear 75 fps maxymalnie
LegionPolski
CYTAT(cureman @ 8 05 2008, 22:11) *
fenks wiele gier chodzi spokojnie na full np f.e.ar happy.gif fear 75 fps maxymalnie

Screenshots or didn't happen!!

nie uwierzę Ci, kłamiesz, bo chcesz teraz wszystkim, co się śmiali z Twojej karty dosrać... ale to co piszesz jest niemożliwe, fear na marniutkim 8400gs nie pójdzie na max tak plynnie, no litości...

stona
Mu chodziło o to że chodzi na FULL SCREEN biggrin.gif Bo na 8400 raczej nic innego nie wyciągniesz.
Oran
A 75 fps to chyba jak się patrzy w ziemie w baaardzo ciemnym pomieszczeniu... smile.gif
ping
ee tam mi na nieco gorszym (tak mi się wydaje) configu biega GoW na full detalach i to płynniutko, chociaż może się myle co do jakości sprzętu bo na komputerach to się średnio znam.
LegionPolski
CYTAT(ping @ 24 06 2008, 16:03) *
ee tam mi na nieco gorszym (tak mi się wydaje) configu biega GoW na full detalach i to płynniutko, chociaż może się myle co do jakości sprzętu bo na komputerach to się średnio znam.

lepiej zapodaj config, bo może masz lepszy smile.gif

bo "8400" wydaje się niby dobrą kartą, ale to budżetowy szit wciskany w supermarketach.

a btw, GoW to ZAJE'BIŚCIE zoptymalizowana gra, wygląda ślicznie, a wymagań dużych nie ma.

ping
Core 2 Duo @ 1.83GHz
2GB RAM-u (nie wiem niestety jakie taktowanie)
ATI Radeon HD 2600 256MB
stona
No to Twoje ati zjada tego GF na śniadanie.. nawet jeśli masz wersję PRO a nie XT .

Ogólnie polecam to:

http://www.gph.benchmark.pl/

fakt że tylko smarki ale bardzo fajna rzecz biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.