Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: T.Love
Forum PSX Extreme > Niezależni > UNDERGROUND > Rock
Cris
Polski zespół rockowy, założony w roku 1982 jako T.Love Alternative przez grupkę kumpli z IV Liceum Ogólnokształcącego w Częstochowie. W skład zespołu wchodzili: Zygmunt Muniek Staszczyk (wokalista), Janusz Konorowski (gitarzysta), Dariusz Zając (keyboarder) i Jacek Wudecki (perkusista). Członkowie zespołu przyznają, że inspiracją do działania był punk-rock i nowa fala (new wave), a dokładniej Sex Pistols, czy The Clash.

Tak, ja sam zacząłem doceniać T.Love po ich koncercie w moim mieście kilka lat temu, chłopaki świetnie zagrali, dobrze się wybawiłem w tłumie podskakujących ludzi.
Kto nie zna pieśni "Warszawa" , "Ajrisz" , "Nie nie nie" , "I love you" , hm? chyba nie ma takiego.
T.Love kładę na równi z Perfectem i Lady Punk, czyli pozytywnie.

A co wy myślicie o T.Love?
MasterShake
masz jakies linki? Bo posluchalbym sobie a ze pamiec w fonie mi padla to zostalo mi tylko potrzebuje wczoraj
Cris
Warszawa

Ajrisz

jutub nie gryzie ;]
Bartezoo
A może chłopak chce miec na HDD
edit. był link ale dupny.

MasterShake
o mp3 mi chodzilo, thx bartezoo XD

edyta

a dupa, nie dziala ;f
Bartezoo
Działający Best of

01. Zero.mp3
02. Jak żądło.mp3
03. Potrzebuję wczoraj.mp3
04. Garaż.mp3
05. Chłopaki nie płaczą.mp3
06. Dzikość serca.mp3
07. King.mp3
08. Warszawa.mp3
09. Ewa.mp3
10. Karuzela a'capella.mp3
11. I love you.mp3
12. Stany.mp3
13. 1996.mp3
14. Na bruku.mp3
15. Bóg.mp3
16. Dzień.mp3
17. Autobusy i tramwaje.mp3
18. IV LO '98.mp3
19. Wychowanie.mp3

http://rapidshare.com/files/40801534/T.Lov...Love.grupa8.rar
pass grupa8
Mathiu
Nie słucham, ale na koncertach się można pogibać. U nas grają tera na Juwenaliach 17. maja.
Junkhead
CYTAT(Cris @ 23 04 2008, 01:14) *

Myślę, że to pedalskie gów,no.

PS. Ale też się dobrze bawiłem na koncercie parę lat temu wink.gif .
Cris
CYTAT(Junkhead @ 23 04 2008, 12:23) *
CYTAT(Cris @ 23 04 2008, 01:14) *

Myślę, że to pedalskie gów,no.

no to jestem pedał.
Dzięki , że mnie uświadomiłeś ( to pewnie dlatego lubie swoich kumpli ninja.gif )\

1996 , niezły kawałek.
ghost.
Serio, gardzę tym band'em, nie widze w nim nic ciekawego, a Muniek jest IMO totalnie irytujący.
Bartezoo
Także uważam że to pedalskie gów'no.Nie wiem,w ogóle co to robi w underze.
Blok
będą u mnie w mieście na dniach mojego miasta sorcerer.gif, wypiję parę piwek i będę oglądał z bezpiecznej odległości 1km, to rozmawiając ze znajomymi, to nucąc sobie pod nosem teksty, które znam z radia.

innego zastosowania dla tej 'kapeli' nie widzę, no ale co kto lubi przecież.
Cris
Dlaczego odnoszę wrażenie , że gdyby ktoś z większym "forumowym fejmem" założył ten topic to zespół byłby wychwalany pod niebiosa?

CYTAT(Bartezoo @ 23 04 2008, 01:45) *
A może chłopak chce miec na HDD
edit. był link ale dupny.

CYTAT(Bartezoo @ 23 04 2008, 02:29) *
Działający Best of

01. Zero.mp3
02. Jak żądło.mp3
03. Potrzebuję wczoraj.mp3
04. Garaż.mp3
05. Chłopaki nie płaczą.mp3
06. Dzikość serca.mp3
07. King.mp3
08. Warszawa.mp3
09. Ewa.mp3
10. Karuzela a'capella.mp3
11. I love you.mp3
12. Stany.mp3
13. 1996.mp3
14. Na bruku.mp3
15. Bóg.mp3
16. Dzień.mp3
17. Autobusy i tramwaje.mp3
18. IV LO '98.mp3
19. Wychowanie.mp3

http://rapidshare.com/files/40801534/T.Lov...Love.grupa8.rar
pass grupa8

CYTAT(Bartezoo @ 4 07 2008, 19:32) *
Także uważam że to pedalskie gów'no.Nie wiem,w ogóle co to robi w underze.

HA!
ghost.
CYTAT(Cris @ 5 07 2008, 01:48) *
Dlaczego odnoszę wrażenie , że gdyby ktoś z większym "forumowym fejmem" założył ten topic to zespół byłby wychwalany pod niebiosa?

Raczej odnosisz mylne wrażenie.
Bartezoo
I co to że wrzuciłem linki,to już znaczy że lubię?
Pomyśl.Do tematu z Feel'em,też zarzuciłem płytką.W takim razie,jestem fanem T.Love i Feel.
Royal
Nie zapominaj, że jeszcze lubisz HIM oraz Fall Out Boy.
Manor
nie napisze że gó.wno, bo będzie że opieram się na opinii forumowych fejmów ;] No ale ten zespół to raczej nic ciekawego, typowy zespół do puszczania w radiu.

ale jak byłem młodszy to bardzo lubiłem piosenkę, gdzie śpiewał o Bogu, że chciałby być jego kumplem.
totencham
Dobra muza pod piwko. Jak grają na jakimś lokalnym festiwalu za darmochę to wpadam. Jak leci w radiu to nie przełączam. Ot, poczciwa kapela rokenrolowa.
Mikes
Nie lubię wokalisty. tzn. nic do niego nie mam ale (pipi)a, z takim głosem do śpiewania? -__-' to nie jest oryginalny glos, oryginalny to jest Czesław Spiewa, muniek jest zwyczajnie bez talentu.
Bartezoo
CYTAT(Royal @ 5 07 2008, 11:47) *
Nie zapominaj, że jeszcze lubisz HIM oraz Fall Out Boy.

Fakt,ja ich nie lubię ja je koFFam!

pozdrawiam i czekam na opinie.
aux
Kocham Muńka i T.Love. We wczesnej podstawówce słuchało się głównie 'Warszawy' i 'I Love You'. Potem pojawił się kapitalny rock'n'rollowy 'Prymityw' i to była pierwsza ich kaseta jaką kupiłem. W 1996 wyszedł 'Al Capone' i właśnie ten album cenię najbardziej. Kolorowy, gitarowy, zabawny i ciekawy. W zasadzie każda piosenka inna, od britpopu, przez pop, ska aż do parodii disco. Świetne teksty tam są, miłość i polityka (o Kwachu fajny tekst że wciska się od tyłu). No i ten krakowski hejnał zagrany a'la Hendrix, miodzik. Kolejna płyta była żartem ('Chłopaki') ale tłuszcza pokochała pierwszego singla i zespół był na szczycie. Nie przepadam za tą płytą, ale za to następną uwielbiam ('Antyidol'). Powrót do źródeł i odcięcie się od 'Chłopaków'. Następnie był równie udany i nowoczesny 'Model 01'. T.Love na miarę XXI wieku. Później nie działo się dobrze w zespole, Muniek miał deprechę i myślałem że to koniec. Wydany w 2006 roku 'I hate Rock'n'Roll' jest dla mnie kontrowersyjny. Są tam piosenki których nie cierpię i takie które kocham. Mam nadzieję że usłyszę jeszcze ich kolejne piosenki. Muńka kocham bo to szczery, zabawny i konkretny koleś. Nie robi z siebie (pipi)ej gwiazdy, ma dystans do świata.
_Milan_
CYTAT(ghost. @ 4 07 2008, 19:30) *
Serio, gardzę tym band'em, nie widze w nim nic ciekawego, a Muniek jest IMO totalnie irytujący.

wpisik.

ch,ujowo jest sluchac takiej muzy, jak widze motloch co zaczyna tanczyc bo slyszy aj law ju, to mam ciary ;]

1996 -jedyny fajny kawalek, ktory sobie spiewam jak slysze ;], nawet tanczylismy do niewgo z kumplami na miniliscie xD
Kroolik
Moja piękna jak się do mnie wprowadzała to przywiozła kilkanaście płyt, a wśród nich "perełki" typu T.Love.
Powiedziałem, że mój sprzęt niszczy takie płyty, więc albo cdki wracają do mamy, albo słuchasz ich jak mnie nie ma w domu.
Teraz leży cd'ek u teściowej w pustym pokoju tuż obok Myslovitz i innych polskich nie dających się słuchać wyjców.
Nie ma to jak partnerstwo i tolerancja wink.gif
bajej
rzoncisz twardą renkom! wink.gif.

do t-love nic nie mam w sumie. Tacy obojetni dla mnie. 1-3 piosenki mi się podobają, ale nigdy zadnej plyty nie mialem czy cus ^^
Mr. Blue
CYTAT("Kroolik")
Moja piękna jak się do mnie wprowadzała to przywiozła kilkanaście płyt, a wśród nich "perełki" typu T.Love.
Powiedziałem, że mój sprzęt niszczy takie płyty, więc albo cdki wracają do mamy, albo słuchasz ich jak mnie nie ma w domu.
Teraz leży cd'ek u teściowej w pustym pokoju tuż obok Myslovitz i innych polskich nie dających się słuchać wyjców.
Nie ma to jak partnerstwo i tolerancja

Kocham konstruktywną krytykę.

Strasznie irytuje mnie totalny olew i brak szacunku dla ludzi, którzy ciężko pracują, przełamują pewne szlaki w polskiej muzyce, i chcą coś przekazać, ale są zjeżdżani przez ludzi, którzy na branży znają się tylko z "słuchu".

Bez urazy kroolik, ale po prostu wkurzają mnie takie posty. A do MYSLOVITZ daleko większości zespołów na obecnej scenie (nie tylko polskiej). Te "wycie" ma przynajmniej jakiś klimat.

MasterShake
CYTAT(Kroolik @ 9 07 2008, 14:59) *
Nie ma to jak partnerstwo i tolerancja wink.gif

smile.gif
Cris
T.Love w tym roku obchodzi swoje....25 lecie (więc jest starszy od niejednego z nas...nawet ode mnie ;] )

z tej okazji nagrali sobie o to taki teledysk
http://teledyski.onet.pl/10174,4049863,teledyski.html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.