Ostatnio przejrzałem parę sklepów internetowych(polskich) i w tylko jednym czy dwóch znalazłem PS3 60gb. Czyżby mieli jakieś braki czy cuś? Czy mi się tylko wydaje.
elvis004
24 04 2008, 14:17
3 z 60GB HDD zostały wycofane z produkcji, teraz "normalnie" kupisz jedynie wersje 40GB HDD. Chyba, że tak jak sam piszesz gdzieś uda Ci się wychaczyć wersję 60GB HDD.
Radzę brać xD. Starter pack to rzadkość. Jeśli zależy Ci na 4 slotach USB i wejściach na karty + kompatybilności z PS2, to nie ma na co czekać...
No to mam pecha, bo max. miesięcznie mogę zaoszczędzić 250zł[aktualnie mam 300], więc.... Może w przyszłości wypuszczą znowu? A ktoś wie czemu wycofali?
QUOTE(Me4ju @ 24 04 2008, 16:15)

No to mam pecha, bo max. miesięcznie mogę zaoszczędzić 250zł[aktualnie mam 300], więc.... Może w przyszłości wypuszczą znowu? A ktoś wie czemu wycofali?
Bo byly za drogie. Tluszcza chciala konsole taniej, a ze ciezko bylo tego dokonac metoda tradycyjna, Sony wzielo sie na sposob "kastrujac" swoja konsole z czytnikow kart, wejsc USB, 20 gb dysku i wstecznej kompatybilnosci. Tym oto sposobem PS3 stalo sie najszybciej taniejaca konsola wszechczasow:). W ok. 6-7 miesiecy od premiery konsola z 2399 "spadla" na 1599. Czary i magia. I nie, nie wroci. Nie po to wypuszczali tanszy model, by znow wprowadzac drozszy.
CYTAT(KOMODO @ 24 04 2008, 16:18)

CYTAT(Me4ju @ 24 04 2008, 16:15)

Bo byly za drogie. Tluszcza chciala konsole taniej, a ze ciezko bylo tego dokonac metoda tradycyjna, Sony wzielo sie na sposob "kastrujac" swoja konsole z czytnikow kart, wejsc USB, 20 gb dysku i wstecznej kompatybilnosci. Tym oto sposobem PS3 stalo sie najszybciej taniejaca konsola wszechczasow:). W ok. 6-7 miesiecy od premiery konsola z 2399 "spadla" na 1599. Czary i magia. I nie, nie wroci. Nie po to wypuszczali tanszy model, by znow wprowadzac drozszy.
bez sensu... może dla niektórych było tak lepiej, chociaż mi się wydaje, że ludzie woleliby mieć wsteczną kompatybilność, czytnik kart itd. trudno, tego już raczej nie zmienimy
QUOTE(Me4ju @ 24 04 2008, 16:25)

QUOTE(KOMODO @ 24 04 2008, 16:18)

bez sensu... może dla niektórych było tak lepiej, chociaż mi się wydaje, że ludzie woleliby mieć wsteczną kompatybilność, czytnik kart itd. trudno, tego już raczej nie zmienimy

Poczytaj temat o wersji 40 gb, a zobaczysz, ze jestes w bledzie. Mimo wszystko jesli czlowiek staje przed wyborem "800 zeta mniej czy wsteczna kompatybilnosc" to wybor jest jednak oczywisty.
Maximmus
24 04 2008, 15:51
Ja to się łudze żę SONY bedzie wydawało wersje DELUX ps3 z wsteczną kompatybilnościa i innymi bajerami

Wydaje mi sie ze to finansowo ma sens - zobaczymy.
Ken Marinaris
24 04 2008, 15:55
Tym co sie jeszce zastanawiaja albo maja zamiar kupowac PS3 serdecznie radze poszukac werski 60GB. Nie sadze,ze wroci ona do sprzedazy,Sony tracilo zbyt duzo(czyt. dokladalo) do kazdego egzempalrza,poza tym sprzedaz byla kiepska(po prostu za drogo)
CYTAT(Maximmus @ 24 04 2008, 16:51)

Ja to się łudze żę SONY bedzie wydawało wersje DELUX ps3 z wsteczną kompatybilnościa i innymi bajerami

Wydaje mi sie ze to finansowo ma sens - zobaczymy.
Fajnie by było, coś ala' edycja kolekcjonerka

Dla mnie kalkulacja była prosta: nie miałem PS2, kupiłem 60GB. Jakbym grał wcześniej na ps2, to bym kupił tańszą, ekonomiczniejszą wersję
grzes_l
24 04 2008, 18:54
Bardzo dobry ruch Sony. Przynajmniej klienci, ktorzy zaplacili wiecej na poczatku (np. ja) dzis nie czuja sie oszukani. Maja lepszy sprzet za wieksze pieniadze
potem właśnie też tak pomyślałem, że w sumie aż tak dużo nie tracę, bo mam 2 PS2, czytnik kart u brata, USB w sumie też nie wadzi. Ale gdybym miał wystarczająco kasy to bym długo myślał, którą wersję wybrać
Baton_Forever
24 04 2008, 19:55
Coś gdzieś czytałem ze mają być chyba wersje 40 Gb ze mają czytać gry z PS2

Chyba te zestawy z MGS4 [ chyba niedostępne dla europy ? ] A wersje 80 GB też chyba niedostępne sa dla europy ? heh
Maximmus
24 04 2008, 22:30
Jesli jest taka możliwoeść i rozsądna cena to polecam Wersje 60gb... wsteczna kompatybilność to jedno ale dochodzi do tego jeszcze wygoda

MGS4 ma byc z wersją 80gb... "coś słyszałem" coś coś heheh
no i sądząc po jednym z listów w PE "czterdziestki" są bardziej awaryjne od 60gb'ej wersji.
Maximmus
24 04 2008, 22:55
ale to są w żaden sposób potwierdzone informacje... a biarac pod uwage jak czesto PS3 było oczerniane nalezy być bardzo sceptycznym.
Najpierw były zarzuty że ps3 nie zblizy się do pamietnych renderów... następnie że BLU_RAY to pomyłka... a teraz PLOTKA o awaryjności... naprawde - ile można
Wieslawa
25 04 2008, 07:38
CYTAT(Me4ju @ 24 04 2008, 16:25)

CYTAT(KOMODO @ 24 04 2008, 16:18)

CYTAT(Me4ju @ 24 04 2008, 16:15)

Wsteczna kompatybilność w konsoli PAL 60GB w większości przypadków nie daje akceptowalnego do grania poziomu kompatybilności. Sama posiadam taką konsolę i naprawdę nieliczne tytuły działają całkowicie prawidłowo z płynną animacją. A czytnik kart to chyba można podłączyć jakiś za kilka złotych z alledrogo na USB. A jak portów USB brakuje to można kupić HUB-a, z wbudowanym czytnikiem kart najlepiej.
QUOTE(Wieslawa @ 25 04 2008, 08:38)

QUOTE(Me4ju @ 24 04 2008, 16:25)

QUOTE(KOMODO @ 24 04 2008, 16:18)

Wsteczna kompatybilność w konsoli PAL 60GB w większości przypadków nie daje akceptowalnego do grania poziomu kompatybilności. Sama posiadam taką konsolę i naprawdę nieliczne tytuły działają całkowicie prawidłowo z płynną animacją. A czytnik kart to chyba można podłączyć jakiś za kilka złotych z alledrogo na USB. A jak portów USB brakuje to można kupić HUB-a, z wbudowanym czytnikiem kart najlepiej.
Ok, fajnie, tez lubie wersje 40 GB i szczerze popieram takie zabiegi (w koncy blisko 1000 zeta nie w kij dmuchal), ale na litosc Boską, przestancie juz mowic o tym osobnym podlaczaniu USB i czytnika kart. Naprawde, ilez to mozna o tym mowic. Tym sposobem do PS3 mozna podlaczyc wszystko i zrobic z niego omotanego kablami, przejsciowkami, rozgaleznikami mutanta. Jest to rozwiazanie, ale nie robcie z tego zalety, bo oszaleje kurde:).
Wieslawa
25 04 2008, 16:39
CYTAT(KOMODO @ 25 04 2008, 10:24)

Ok, fajnie, tez lubie wersje 40 GB i szczerze popieram takie zabiegi (w koncy blisko 1000 zeta nie w kij dmuchal), ale na litosc Boską, przestancie juz mowic o tym osobnym podlaczaniu USB i czytnika kart. Naprawde, ilez to mozna o tym mowic. Tym sposobem do PS3 mozna podlaczyc wszystko i zrobic z niego omotanego kablami, przejsciowkami, rozgaleznikami mutanta. Jest to rozwiazanie, ale nie robcie z tego zalety, bo oszaleje kurde:).
Wyluzuj chłopcze, nie pisałam że to zaleta
QUOTE(Wieslawa @ 25 04 2008, 17:39)

QUOTE(KOMODO @ 25 04 2008, 10:24)

Wyluzuj chlopcze i nie pisz o tym wiecej:). Kazdy juz o tym czytal 100 razy:).
Wieslawa
25 04 2008, 19:24
CYTAT(KOMODO @ 25 04 2008, 20:17)

CYTAT(Wieslawa @ 25 04 2008, 17:39)

CYTAT(KOMODO @ 25 04 2008, 10:24)

Wyluzuj chlopcze i nie pisz o tym wiecej:). Kazdy juz o tym czytal 100 razy:).
Widać nie każdy skoro pytają niektórzy dalej. Nie jestem chłopcem Panie KOMODO.
MichAelis
25 04 2008, 20:58
okej
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.