Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Laptop + Vista = problem
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Software
2razyjot
Kupilem lapsa, byla na nim vista. Super, system sliczny, stabilny - ja sie zgadzam, jako ze zainwestowalem w sprzet "potworka" przynajmniej tyle.

1. Mam modem speedtouch 330 thomson do neostrady, pod viste z plyty sterownikow brak na CD dostarczanym z pakietem instalacyjnym. Czy mial ktos TEN SAM problem i moze podac mi uniwersalne rozwiazanie?

2. Jak przeinstalowac system na XP w razie czego, rece mi opadaja! wink.gif
artur93
2. Tak jak w PC (odsylam w google). Tylko sterowniki bedziesz musial dociagac z internetu.
Psychonaut
Zainstaluj na chama sterowniki przeznaczone pod XP. Bardzo mozliwe, ze pomoga. W innym wypadku musisz sie udac do kogos, dociągnąć stery pod wiśte i przenieść je czy to na plytce czy usb sticku. Generalnie to wiśta ssie, zżera mase ramu, obciaza procek a na dodatek ma mniejsza wydajnosc np. przy kopiowaniu plikow, jak i gry w niej gorzej chodza hyh.gif.
Powiedz jeszcze jakiej to firmy laptop, bo jak masz HP, albo Compaq to bedziesz sie dopiero wkurvial przesiadajac sie na XP biggrin.gif. W sumie to nie radze, no chyba, ze bardzo chcesz. Jak cos to mam wszystkie stery pod XP do Compaq Presario seria F700, a bylo nielatwo, hehe.
stona
Co do sterów to już dżej dżejowi pomogłem ;f

Nie, stery od XP nie działają pod Vistą [w tym wypadku]
2razyjot
CYTAT(Psychonaut @ 26 04 2008, 16:58) *
Zainstaluj na chama sterowniki przeznaczone pod XP. Bardzo mozliwe, ze pomoga. W innym wypadku musisz sie udac do kogos, dociągnąć stery pod wiśte i przenieść je czy to na plytce czy usb sticku. Generalnie to wiśta ssie, zżera mase ramu, obciaza procek a na dodatek ma mniejsza wydajnosc np. przy kopiowaniu plikow, jak i gry w niej gorzej chodza hyh.gif.
Powiedz jeszcze jakiej to firmy laptop, bo jak masz HP, albo Compaq to bedziesz sie dopiero wkurvial przesiadajac sie na XP biggrin.gif. W sumie to nie radze, no chyba, ze bardzo chcesz. Jak cos to mam wszystkie stery pod XP do Compaq Presario seria F700, a bylo nielatwo, hehe.

Dziekuje za pomoc. Mam toshibe z 2 gb ramu, komp jest do sieci/programow/sciagania softu. Gram zarowno ja jak i moja panna na konsoli. ;]
MoniqaPS2PSP
CYTAT(artur93 @ 26 04 2008, 12:34) *
2. Tak jak w PC (odsylam w google). Tylko sterowniki bedziesz musial dociagac z internetu.

właśnie nie jest do końca tak jak w desktopie, ale od tego jest google. pod xp i pod viśte radze najpierw zassac stery z strony producenta ale to chyba oczyViste smile.gif Vista to śmierdzące guano w pięknym papierku. sama mam na lapie ale na desktopie korzystam z XP bo niekompatybilność viśty wio jest momentami frustrująca.
signap
skoro jestes piratem zainstaluje sobie XP i po problemie :}
stona
Signap, instalacja XP na nowych laptopach to nie jest coco jumbo i do przodu ;/
signap
Niby czemu? Brat mial z Vista ale zainstalowal bez problemu XP
stona
Bo na dużej ilości laptopów znalezienie sterów pod XP jest bardzo trudne. Na Toshibie jakiejśtam kilka ładnych godzin zajęło mi znalezienie WSZYSTKICH sterów pod XP. Albo były nie do tej wifi , albo nie instalowały się poprawnie albo były w paczkach po kilkasetMB a transfer ze serva szedł 2kB/s .
Nie wymyślam sobie tego dry.gif

No buzi buzi :*
signap
racja, zwracam honor - zapomnialem wlasnie o tym confused.gif, :* na zgode
C1REX
Problem jest często ze sterownikami do dysków sata. W ten sposób ciężko jest w ogóle zainstalować zwykłego XP.
Berion
Nie do dysku tylko do kontrolera. ;] Aby nie wyrywać sobie włosów z głowy lepiej je integrować z instalką XP.
stona
Jak mówisz A to powiedz i B wink.gif

Zintegrować za pomocą nLite

Łatwo szybko i przyjemnie zrobicie sobie płytę instalacyjną XP ze wszystkimi potrzebnymi sterami [sata też] i patchami.
2razyjot
CYTAT(signap @ 6 05 2008, 14:23) *
skoro jestes piratem zainstaluje sobie XP i po problemie :}

W du.pe sobie wcisnij takie porady. Poradzilem - mam oryginalna viste i soft na lapsie.

Prosze o zamkniecie topicu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.