Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kupno konsoli, serwis
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Retro > DC lives 4ever
Maiden
Jestem zrozpaczony, padł mi w szybkim tempie już drugi Dream. Oczywiście chodzi o czytnik.

Moje pytanie jest więc krótkie:

Serwisować konsole? Na allegro sprzedawane sa do niej lasery - watpie jednak by byly oryginalne? Warto?

Moze kupic kolejna konsole na Allegro?

Czy gdzies da sie kupic NOWA konsole? Gdziekolwiek? Ebay?

A moze mi cos poleciecie?

Reasumujac - Co mam zrobic zeby zyskac DC ktorym bede mogl sie ciezyc mozliwie dlugo? (Gram tylko i wylacznie na org.)

ProstyHeker
Możesz spróbować ściągnąć sobie konsolę z USA. Nówki sztuki nie śmigane Klik
Co do lasera, odpowiedziałem Ci w PM. Nie mam bladego pojęcia jak to działa... może ktoś z forum miał do czynienia z takowymi.

Pozdrawiam
Coati
mozesz jeszcze sprobowac trymowac laser i/lub zastosowac "trick z psx'a" czyli postawic konsole bokiem lub do gory nogami [soczewka jest wtedy blizej plyty]

ja osobiscie kupil bym ten laser... co prawda cena jest skandaliczna, ale chyba mozna zaryzykowac... przynajmniej lepsze to niz kupic uzywaną konsole za te ~120zl
aha te lasery na allegro sa sprzedawane bez tasiemki smile.gif wiec uwazaj w razie czego przy odlaczaniu wink.gif
Lukaszeq
Z tego co mi wiadomo, "PSX-nabokustand-trick" faktycznie działa całkiem sprawnie. Próbowałbym walić do jakiegoś serwisu (Warszawa, Robson?)
TroniC
To ja sie tu dopisze...
Naszło mnie na nadrabianie zaległości... Szukam Dreama (dla siebie i kolegi... Hi! Maiden!). Jestem prawie pewny ze będzie to NTSC US lub NTSC JAP... Powiedzcie mi jak to jest z odpalaniem gier z innych regionów? Jeśli trafie na konsole nie czytającą CD to dupa zbita? A modchip zdejmujący blokadę? Wiem ze było coś takiego tylko gdzie to teraz dorwać? A może ktos z was sie orientuje kiedy produkowano limitki Hello Kitty albo Sakura Wars - może one czytają CD i nie mam sie co martwic?
pozdr!
Maiden
Tronic nie ma modchipów do DC! smile.gif
TroniC
Mówisz przyjacielu? Lookaj:

CYTAT
Q: Jak można grać w oryginalne importy?

A: Są dwa sposoby:

* zamontować w konsoli specjalny modchip (ok. 150zł), tracisz gwarancję ale gierki działają od razu po włożeniu
* używać DC-X (płytka działająca na zasadzie BOOTa, najpierw musisz odpalić konsolę z tą płytą w środku a dopiero potem podmienić na gierkę);

Cyt. z jednej z większych stron o DC... O czym mówią??

Martwię sie , bo ta konsola co mnie interesuje (sprawdź PM Maiden wink.gif) na 100% nie czyta CD - wiec jak odpalić import?
Coati
jesli dobrze rozumiem chcesz kupic konsole z padnietym laserem?? nie oplaca sie. nowy laser kosztuje okolo 90zl - tyle co gola konsola.

importy najlepiej odpalic przez DC-X'a. mozna zassac z netu selfboot'a wink.gif ewentualnie mozesz sie bawic z polaczeniem przez modem DC<>PC, ale z tego co wiem, realne to bylo tylko pod win95/98 lub linuksem.
Maiden
Ale nam chodzi w gry Europejskie na Japońskich konsolach.

Pozostaje nam Action Replay CDX?
TroniC
Dokładnie. Kupuje konsole JAP lub US , a grać chcę w gry ze wszystkich regionów... Oryginały oczywiście - piratami sie brzydzę. Gdyby konsola czytała CD to nie ma problemu bo DC-X i już. Ale co jeśli trafie egzemplarz nie czytający CD (a szanse na taki są bardzo duże)? Jak ominąć ten problem?

A na czym polega to ograniczenie w edycjach konsoli nie czytających CD? Domyślam sie , że tak łatwo to nie jest i wymiana lasera na czytający nie wystarczy... ?
Coati
aha juz wiem o co ci chodzi xD

upewnij sie czy konsola jest produkcji japonskiej. wtedy sa najwieksze szanse, ze bedzie czytac zwykle plytki CD.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.