Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: - W co gracie na NDS'ie? -
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Nintendo DS
Stron: 1, 2
raven_raven
Temat jak w każdym innym dziale: czyli w co aktualnie szarpiecie na DS'ie?

U mnie na czasie jest:
- Advance Wars: Dual Strike
- Elite Beat Agents
- WarioWare Touched!

i kilka innych gierek, ale tak tylko w przerwach pomiędzy tymi.
Di
Wczoraj włączyłem Kirby: Squeak Squad, dzisiaj grę skończyłem wink.gif Zostały mi jakieś duszki, ale rozprawienie się z nimi raczej długo nie potrwa zważywszy na to, że mam odkryty zamek. Gra jest bardzo przyjemna, polecam fanom platformówek.

A teraz nie wiem za co się zabrać... Super Princess Peach, Tunguska, czy może w końcu Megaman, FF3 albo CC. Nie chcę grać w gry które wymagają dużej ingerencji stylusa, bo ekran mam już trochę zjechany (choć może skuszę się na drugie podejście do Dementium, gdyż doszedłem do 5. Chaptera i odstawiłem grę na ponad 4 miesiące).
raven_raven
FF3 używa stylusa mocno, bo co prawda można grać przyciskami, biegać można tylko stylusem z tego co zauważyłem...
Może weź się za Megamana smile.gif.
Di
Można biegać bez stylusa. Grałem trochę, więc wiem jak wygląda gameplay wink.gif
O Megamana się boję ze względu na sterowanie (kilka misji mam za sobą). Jestem przyzwyczajony do twardego krzyżaka (gram na takim w bijatyki od ponad 2 lat), a ten w DS Lite jest prawie jak z papieru. Poza tym klimatycznie dużo bardziej wolę serię X, w której można było grać Zero (tu niby jest możliwość używania miecza, ale to nie to samo).

Przypomniałem sobie o Mario & Luigi, czyli póki co problem z głowy smile.gif
Czappi
Obecnie gram w Professor Layton. Gra dosyć ciekawa.

Po nie całym roku, DS powoli zaczyna mnie nudzić, nie umiem znaleźć interesujących mnie gier. Skończyłem RE DS, NSMB, Donkey Kong Jungle Climber, Tony Hawki i kilka innych gier. Teraz już nie mam w co grać huh.gif
coopa
Czasami przytnę w FFXII i Pokemony:) A za niedługo wezmę się za Phooenix'a W. 3.
Sandking
Ja aktualnie The Secret Files: Tunguska, bardzo fajnie zrobiona przygodówka z niezbyt trudnymi zagadkami. Miło się w toto pyka, zwłaszcza, że fanem przygodówek nie jestem wink.gif
Czappi
Od paru godzin wesoło stukam w bębenek w Taiko no Tatsujin DS! Jednak są jeszcze ciekawe gry na DS'a. Polecam, oczywiście grajcie na touch screenie a nie buttonami.
jaroz
Cooking Mama i wszystko jasne ; ]
Des
- Professor Layton
- FFXII
- Apollo Justice (poraz drugi)
Sandking
Assassins Creed - średniak jakich wiele, ale gra się całkiem znośnie. Grafika niezła, chociaż często tnie, walki do kitu, więc można powiedzieć, że odmóżdżam się przed kolejną przygodówką na DSa.

ambasadororientu
metal slug x , shock troopers , kof99
Dzięki świeżutkiemu NeoDs smile.gif
KAZIORRR
The Legends of Zelda:Phantom Hourgrass - najlepsza gra na dS'a
Killabien
The world ends with You, Ninja gaiden the dragon sword, próbuje skończyć Apollo i czasami sobie pykne w osu! lub moero nekketsu
Di
CYTAT(Czappi @ 1 05 2008, 10:44) *
Od paru godzin wesoło stukam w bębenek w Taiko no Tatsujin DS! Jednak są jeszcze ciekawe gry na DS'a. Polecam, oczywiście grajcie na touch screenie a nie buttonami.

Ja dzisiaj włączyłem pierwszą część bębenków, zagrałem kilka utworów, resztę tylko przeleciałem. Potem włączyłem najnowszą część i jak duże było moje zdziwienie, gdy usłyszałem utwór z Soul Calibura 2 ohmy.gif Strasznie mi się ta gra spodobała. Szkoda tylko, że na jednej piosence 2. części na R4 gra się zacina.

Gram przyciskami, bo:
1) tak mi wygodniej
2) szkoda mi ekraniku
3) wyrabiam sobie wyczucie w inputach
I mimo tego, że stylus leży obok, świetnie się bawię smile.gif

Poza bębenkami gram w Professora Laytona i na emulatorach GB, GBC i NES-a.
Gosiek
CYTAT
Ja dzisiaj włączyłem pierwszą część bębenków, zagrałem kilka utworów, resztę tylko przeleciałem.

Pierwsza część Taiko na DSa jest niestety słabiutka, zwłaszcza w porównaniu z tym, co wyszło wcześniej choćby na PSP. Ja odpuściłam w połowie gry na muzukashii, za nudno było. Gra ma zdecydowanie za mało piosenek i za mało bonusów. O ile do obu części Taiko no Tatsujin na PSP powracam dość często, to wersja na DSa leży porzucona od kilku miesięcy. W dodatku jej poziom skutecznie zniechęcił mnie do kupowania Meccha! Taiko no Tatsujin DS: 7-tsu no Shima no Daibouken.

A żeby się trzymać tematu - skończyłam w długi weekend Picross DS i zabrałam się za niedokończone New Super Mario Bros.
raven_raven
Dwie gry + przerywniki:

- The World Ends With You
- Legend of Zelda: Phantom Hourglass

dodatkowo FIFA 08 i może Picross.
Sandking
Kończę Phoenix Wright: Justice For All
Hrubaz
Wyciskam soki. Z Phantom Hourglass poszło jakoś łatwo. Teraz Pokemon tongue.gif Wiem. mission impossibe.
ironspider
obie czesci Ossu!Tatakae!Ouendan!
coopa
Dość długo już nie grałem na DSie, czas to nadrobić - jutro postaram się wreszcie przejść Luminous Arc, no i może zacznę wyciskać ostatnie soki z Zeldy...
Sandking
Mystery Dungeon: Shiren the Wanderer, świetny, wciągający rougelike na NDS. Nie dla każdego, bo mogą nie spodobać się zasady, ale polecam. Odstawiłem wszystke inne tytuły, by ją masterować smile.gif
marcin0903
Ja aktualnie męczę Mario Kart oraz Zeldę, choć bardziej to pierwsze smile.gif
raven_raven
O 2 w nocy w końcu skończyłem ostatnią część trylogii o prawniku ze sterczącymi włosami... popołudniu w temacie napiszę konkretnie moje przemyślenia.

Ale na razie mogę napisać to:

GENIALNA GRA.
Coati
w zeldem gram [ta taka "przygodowke"]... przejsc, nie przejde, ale narazie fajnie sie gra...
Sandking
Summon Night: Twin Age - porządny RPG na DS ze świetną oprawą graficzną, jestem na ostatniej planszy już (gra na 7-9 godzin).
marcin_N
Kończę przechodzić Soul Bubbles, a oprócz tego cały czas pogrywam w Worms Open Warfare 2.
MrSatan
Dopiero teraz dorwałem Mario Kart DS i gram w autobusie z pracy :)
plecak
trauma center, początek 5 chapteru, hc z 5 pacjentami na raz
Sandking
@plecak - też jestem na tej operacji, dosłownie hardcore twisted.gif

Skończyłem Orcs&Elves (genialna w swojej prostocie i niesamowicie grywalna), to wziąłem się za drugą część Phoenixa. Raven przekonał mnie jednak, że warto skończyć tą ostatnią sprawę dwójki i zobaczyć trzecią część (liczę na to, że będzie równa jedynce) wink.gif
raven_raven
No, wiedziałem, że ktoś przeczyta smile.gif. Dwójka na początku zawodzi, ale już druga sprawa jest naprawdę fajna i daje czadu. Gra nie jest taka jak jedynka, ale naprawdę warto ją przejść i łykać genialną trzecią część z jeszcze genialniejszymi postaciami smile.gif.
RoL
Koncze poziom normal w Picross DS. Niedlugo zabieram sie za free mode. Gra jest boska.
ashka
CYTAT(RoL @ 1 07 2008, 22:15) *
Koncze poziom normal w Picross DS. Niedlugo zabieram sie za free mode. Gra jest boska.
Oj jest, jest. Mogliby wydać Picross 2, bo już wszystkie puzle ułożylam wink.gif

A żeby było na temat: obecnie nie gram w nic i pozwalam DSowi obrastać kurzem, ale przymierzam się do "GH on Tour.".. może w weekend.
plecak
apropo picross; czy nie można tam przypadkiem dociągać puzzli z netu? gdzieś czytałem że jedne tygodniowo wypuszczają/li?
Killabien
Summon Nights. Całkiem fajny action rpg, niewymagający zbyt szybkiego nawalania w ekranik. Jak na rpg to krótki(gra ma 20 chapterów a przejście to jakieś 15-20 minut).
RoL
CYTAT(plecak @ 2 07 2008, 09:30) *
apropo picross; czy nie można tam przypadkiem dociągać puzzli z netu? gdzieś czytałem że jedne tygodniowo wypuszczają/li?

Da sie sciagnac puzzle, ale w Europie sa chyba tylko 2 zestawy
Pelipe
Mario&Sonic: At the Olympic Games.
W Dodatku znalazłem sparing-partnera do Mario Karta przez Download Play, ubaw po pachy. Gra w tym trybie daje niesamowite wrażenia.
borys123
CYTAT(Sandking @ 23 06 2008, 11:41) *
Summon Night: Twin Age - porządny RPG na DS ze świetną oprawą graficzną, jestem na ostatniej planszy już (gra na 7-9 godzin).

ale gała to takie krótkie jest!!!
ashka
CYTAT(RoL @ 2 07 2008, 09:47) *
CYTAT(plecak @ 2 07 2008, 09:30) *
Da sie sciagnac puzzle, ale w Europie sa chyba tylko 2 zestawy

Ja mam amerykańską wersję i do ściągnięcia było w sumie bodajże 20 paczek. Sporo z oryginalnego Mario Picross.
Jednak nici z kolekcjonowania - na carcie mieści się tylko 10 paczek, więc trza selektywnie kasować.
W sumie nie wiem, czy ostatnio pojawiło się coś nowego, ale mogę sprawdzić, jeśli ktoś chce.
Siwy_
pierwszy phoenix wright (nie spodziewalem sie ze mnie tak wciagnie:) i new super mario
plecak
skończyłem trauma center, pograłem troche w animal crossing, ale jakieś takie nudnawe, natomiast elite beat agents przekozackie, genialne historyjki (troche kojarzą mi się z project rub) świetna komiksowa grafika no i oczywiście samo tańczenie i machanie stylusem, niestety jak narazie niemal same oceny "d"' wink.gif
dziki_dziku
Jake Hunter - chociaż gra prowadzi za rączkę, to jednak ma coś w sobie, że po prostu chce się poznać historię do końca
główna w tym zasługa świetnego klimatu, uzyskanego dzięki nastrojowej muzyce oraz charyzmy głównego bohatera (można powiedzieć takiego współczesnego Bogarta wink.gif )
szczerze polecam, jeśli komuś podobał się Hotel Dusk (choć JH jest słabszą produkcją) lub Insectiside (od tego z kolei duuużo lepszą i mniej odrealnioną), to musi w JH zagrać
Master JIN
Pokemon diamond.Kozacka giera wink.gif
kami30004
Sprawdzam magię Phoenixa Wrighta AA.
BartX
Mario & Luigi Partners in Time mnie wciągnęło, ale jakieś takie nudnawe chwilami.
_Shaman_
CYTAT(BartX @ 19 07 2008, 16:08) *
Mario & Luigi Partners in Time mnie wciągnęło, ale jakieś takie nudnawe chwilami.

Moim zdaniem przekombinowali system walki. Ogólnie to krok w tył względem poprzedniej części.

Ja obecnie gram w Kirby Power Paintbrush. Przeszedłem główny tryb i teraz przechodzę Rainbow Run. Ogólnie gra jest świetna, ale tryb główny zdecydowanie za krótki.
jaroz
metroid prime:hunters
Guts
Uhhh, ostatnio mam trochę czasu, więc zacząłem nadrabiać zaległości w grach na DSa. Najpierw poszedł FFXII:RW i muszę powiedzieć, że o ile scenariusz zasysa, aż miło, tak sam system walki, klimat nie pozwalają oderwać się od konsoli. Dalej Oendan, którego katuje już od roku i Castlevanie (dzisiaj zacząłem grać). W kolejce czeka dokończenie NSMB i Zelda.
Master JIN
Orcs & elves.Fajna gierka.
t3xz
Guitar Hero On Tour
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.