Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Service Pack 3
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Software
signap
http://download.windowsupdate.com/msdownlo...dba351ba11c.exe

Warto instalowac? Sa jakies rzeczy ktore usprawniaja system lub cos dodaje (poza IE7...)? Da sie potem wrocic do IE6 po zainstalowaniu SP3 czy nawet WMP9 czy tam 10?
stona
To chyba jeszcze nie jest wersja PL. PL ma się pojawić w czerwcu. No niby mega skoku nie ma ale zapewne kiedyś i tak będzie trzeba zaaplikować. W końcu raczej systemu Ci to nie z(pipi)czy.
Musiolik
PL już jest, ja mam zainstalowane i większych zmian nie uświadczyłem, ot taki gigantyczny zbiór poprawek.
signap
http://storage.dobreprogramy.pl/demonstrac...xp_sp3_high.htm
glownie to aktualizacje + rzeczy ktore domowym userom sie nie przedadza, IE7,itp SP3 nie zawiera go

Musiolik - przed wydaniem mowiono ze SP3 bedzie zawieral kompozycje Vista? Jest ona?
Musiolik
Nic takiego nie zauważyłem, więc ta wersja którą mam tego nie zawiera.
Sebastianpl
Wszyscy liczyli ze SP3 poprawi wydajność ale to nieprawda. Polepsza ona funkcjonalność. Według mnie warto zainstalować to poprawkę bo lepszego systemu od XP-eka nie będzie.
stona
CYTAT(Sebastianpl @ 2 05 2008, 11:45) *
Wszyscy liczyli ze SP3 poprawi wydajność ale to nieprawda. Polepsza ona funkcjonalność. Według mnie warto zainstalować to poprawkę bo lepszego systemu od XP-eka nie będzie.

Już są lepsze systemy od XPka tongue.gif
Jeśli chodzi o windy to dziwnym nie jest. XP jest na rynku tyle lat że zdążyli go już dopracować.
Sebastianpl
Masz nasz na myśli linuxy ? Skomplikowane są ! Nadają się tylko do stawiania serwerów na nich !
stona
Powiedz to tym wszystkim którzy używają ich jak systemów operacyjnych do kompów domowych. Sam jechał bym na linuchu gdyby nie to że gram w gry na PieCu
J.D
To jest juz w końcu polska wersja SP3 ?
Jeśli tak poprosze o link wink.gif
FLooK
CYTAT(Sebastianpl @ 2 05 2008, 23:42) *
Masz nasz na myśli linuxy ? Skomplikowane są ! Nadają się tylko do stawiania serwerów na nich !

Zainstaluj Mandrive, gwarantuje że zmienisz zdanie. A co do gierek to w CS można popykać, nawet WoW chodzi, ale mam problemy z dźwiękiem.
stona
CYTAT(J.D @ 3 05 2008, 12:32) *

Nie ma, będzie w czerwcu.
koniol21
CYTAT(stona @ 3 05 2008, 14:26) *
CYTAT(J.D @ 3 05 2008, 12:32) *

Nie ma, będzie w czerwcu.

A TO to niby co? jakiś RTM? Bo byłem pewien że już retail.
stona
Get Windows XP Service Pack 3

Subscribers:

* Windows XP Service Pack 3 stand-alone version
Top Subscriber Downloads section

* Windows XP Service Pack 3 Integrated Builds now available
English, French, German, Italian, Japanese, Korean, Portuguese (Brazil), Spanish and Chinese Simplified.

Non-subscribers:

Windows XP SP3 will be available to non-subscribers soon via Windows Update and Microsoft Download Center.

info ze strony Mikrosyfu. Nie wiem co to jest z Twojego linka, może ta wersja international ?
koniol21
Linka wyhaczylem stad, http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&am...juz+do+pobrania! , stad tez moje zdziwienie stwierdzeniem ze polskiej wersji jeszcze nie ma wink.gif
stona
No czaję czaję, ja wolę się posiłkować oficjalnym info niż później musieć reinstalkę zrobić bo mi pół systemu będzie po włosku czy jakoś tak. Choć znając życie to nic się nie stanie jak instalniesz inna wersję tego SP .
Stachu
najperw musisz w systemie zmieniac jezyk, cos refeditem robiłem, nie pamietam już. Potem instalowałem SP3. A na koncu sciagałem spolszczenie do windy. Tylko (pipi)owizna straszna ,bo potem caly bios miałem po portugasku chyba, a wiec tak jak mowi stona. lipa

Berion
...Ale SP3 PL jest już od dawna. wink.gif
stona
Tak tak, tak samo jak DX10 dla XP tongue.gif
Berion
Nie no mówię poważnie. Przejrzyj sobie ten topik choćby:
http://forum.cdrinfo.pl/f113/windows-xp-sp...838/index4.html
stona
Wybacz że wątpiłem. Wchodząc na stronkę KLIK za pomocą IE i po pobraniu jakiegoś Windows Update Mikrosztyft proponuje mi instalkę SP3 PL =)
Woojas
CYTAT(stona @ 6 05 2008, 14:40) *
Tak tak, tak samo jak DX10 dla XP tongue.gif

Stonus ;* Ja od 24 kwietnia mam finalna wersje zainstalowana, a zadnych anomalii w systemie nie uswiadczylem od dnia instalacji wiec chyba wszystko gra. Na windows update tez juz chyba od 30 kwietnia jest, tzn. na eftepie ich.
stona
Wiem wiem, błagam o wybaczenie nerd.gif

Właśnie zasysam. Po prostu nie wydawało mi się że official realese to taki w którym przed instalką trzeba grzebać w rejestrze :F
Stachu
a ja tam poczekam na wydanie sp3 pl z dołaczonym xpekiem:]

ale to pewnie na lipiec gdzies, chociaz?

stona
XP SP2 + SP3 + nLIte i jadziem :F
J.D
http://tech.wp.pl/kat,1009779,title,Window...ml?ticaid=15d8b

Microsoft

w SP3 zablokował możliwość używania innych motywów do zmiany wyglądu nie pomaga już patch UXTheme do wyboru są tradycyjnie dwa obleśne. Czyżby celowo?

Huh ?
koniol21
Nie wiem czy zablokował, dziś rano instalowałem u znajomego modyfikowana wersje XP z SP3, i motywy już od razu śmigają, na forum cdrinfo tez ktoś już pisał że działa UXTheme z SP2, a jest i wersja dla SP3. Próbowałeś tego http://www.softpedia.com/get/System/OS-Enh...e-Patcher.shtml ?
bajej
a jesli mam non stop wlaczone aktualizacja online to uświadcze coś nowego?
Mejm
CYTAT(Stachu @ 7 05 2008, 16:12) *
a ja tam poczekam na wydanie sp3 pl z dołaczonym xpekiem:]

ale to pewnie na lipiec gdzies, chociaz?

Jest juz "do dostania".
stona
CYTAT(bajej @ 7 05 2008, 18:52) *
a jesli mam non stop wlaczone aktualizacja online to uświadcze coś nowego?

no jakieś poprawki dodatkowe pewnie są. Mi chciało zassać 70MB dodatków [ mam automatyczne akt. włączone].

edit

No i już..

CYTAT
Microsoft udostępnił trzeci pakiet poprawek i usprawnień dla popularnego systemu operacyjnego Windows XP. Service Pack 3 dostępny jest do pobrania z witryny Windows Update, a od wczoraj także można go pobrać z serwisu Centrum pobierania Microsoft.

Service Pack 3 dla Windows XP to łącznie ponad 1000 aktualizacji do pierwotnego wydania. Można go pobrać w postaci instalatora (308 MB) oraz obrazu płyty instalacyjnej (371 MB).
Labik
Można to scalić nLite'em?
Windows XP PL + SP3.iso?
stona
Z tego co się orientuję to musisz z ISO wrzucić .exe na dysk i z dysku dodać przez nLite do windy. ZGADUJĘ
Gazer
A mi się ściągało przez tą automatyczną aktualizacje i zniknęła ikonka i koniec....nic już windows nie chce żeby ponownie ściągać czy instalować sad.gif.
stona
Może Ci się zainstalowało ? :F Sprawdź

Ja mam jakiś error z Kernelem [bo mam zmieniony loader windowsa na własny wink.gif ] więc sobie na razie SP3 nie instalnę ;/
Stachu
CYTAT(J.D @ 7 05 2008, 19:25) *
http://tech.wp.pl/kat,1009779,title,Window...ml?ticaid=15d8b

Microsoft

w SP3 zablokował możliwość używania innych motywów do zmiany wyglądu nie pomaga już patch UXTheme do wyboru są tradycyjnie dwa obleśne. Czyżby celowo?

Huh ?

huh?

moze juz uxtheme nie pomaga, ale na pewno pomaga uxtheme 5.5 dla sp3

wiem bo instalowałem

J.D
kurde a mi w ogóle nie chce sie zainstalować SP3 tongue.gif , mialem caly czas wlaczone aktualizacje aut. wiec do sciagniecia pozostalo mi ze 70 mb, przechodze do instalacji ale niepowodzenie...
hmm...
stona
Patrz posty wyżej. Masz jakiś progs upiększający system lub przyśpieszający botowanie [ sprawdź plik boot.ini].
J.D
CYTAT(stona @ 9 05 2008, 16:09) *
Patrz posty wyżej. Masz jakiś progs upiększający system lub przyśpieszający botowanie [ sprawdź plik boot.ini].

Ano faktycznie w systemie zostalo troche syfu po vista transformation pack, które dawno temu wyrzucilem
i co teraz ?
stona
Spróbuj zmienić w pliku boot.ini końcówkę Kernel cośtam . Poszukaj na googlem gdzieś jest instrukcja. W pracy jestem i nie chce mi się szukać ;/
Gazer
Jednak mi się nie zainstalowało ale może to i dobrze bo przeczytajcie sobie newsa na dobreprogramy.pl pt. "Service Pack 3 zmorą użytkowników?". Już sama nazwa dużo mówi hyh.gif a jak na Microsoft przystało "niewiadomo kiedy" ten "malutki problemik" naprawią....
J.D
CYTAT(stona @ 9 05 2008, 16:13) *
Spróbuj zmienić w pliku boot.ini końcówkę Kernel cośtam . Poszukaj na googlem gdzieś jest instrukcja. W pracy jestem i nie chce mi się szukać ;/

chodzi o edytowanie pliku Boot.ini ?
http://support.microsoft.com/kb/289022/pl

CYTAT(Gazer @ 9 05 2008, 23:28) *
Jednak mi się nie zainstalowało ale może to i dobrze bo przeczytajcie sobie newsa na dobreprogramy.pl pt. "Service Pack 3 zmorą użytkowników?". Już sama nazwa dużo mówi hyh.gif a jak na Microsoft przystało "niewiadomo kiedy" ten "malutki problemik" naprawią....

pisze tez tam ze w ogromnej liczbie instalacji nie stwierdzono problemu, a wogóle to czy komuś przydazylo sie coś podobnego ?
stona
Mi.. jeśli chodzi Ci o problem z instalacją. Z tym że mi się nie chce bawić więc nie instaluję na razie.
signap
na Windows Update przy SP3 widnieje rozmiar 70mb, normalnie exe zajmowalo ze 300 - czyzby pominelo wczesniejsze latki ktore mam juz w systemie a sa one w SP3?

Cos mi sie pobralo (mam ustawione aby zapytalo pierw sie potem pobieralo jak zechce) i w historii aktualizacji nie ma nic o tym info - otoz na SP2 gdy musze wylaczyc komputer pojawil sie przycisk zeby zainstalowac aktualizacje i wylaczyc kompa, ale gdy to klikam to komp chodzil z ponad 30min i niby cos sie instalowalo. Ale chodzi, chodzi i dalej sie "instaluje"... Ale po wylaczeniu go po dluzszym czasie juz mi sie nie pojawia ze mam aktualizcje podczas wylaczenia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.