Demo tej wspaniałej gry ma się pojawić między 15 a 22 maja ,miejmy tylko nadzieje że nie będzie nałożone żadną blokadą

Temat ten póki co służy do spekulacji terminu i jakiś konkretnych informacji ,z czasem będzie służył tylko i wyłącznie samego dema w które przyjdzie nam zagrać już niebawem
Ogólnie wygląda to tak ,są dwie plotki :
-Demko pojawi się już 20 maja(bardzo możliwe że będzie blokada

)
-Demko pojawi sie w dniu premiery gry ,ponoć TN boi się tego aby przez przypadek demko nie zniechęciło ludzi do kupienia gry.
http://forum.onlinecenter.pl/showthread.ph...1851&page=8 i po problemie, co miesiac nowe konto, noy user/haslo jak nie masz pieniazkow zeby zaplacic 50 euro za rok, po problemie;)
Jeśli gra nie jest dopuszczona do sprzedaży w Niemczech to na 100% będzie blokada.
raczej nie pogramy przed premiera w ng2 ;/
Ja już się zabezpieczyłem i mam przygotowane IP ze Szwecji
ja wlasnie stawiam na nowo system, i zaraz bede sie rychtowal jak cos:)
maciucha
30 05 2008, 14:13
CYTAT(Dabman @ 21 05 2008, 20:16)

Czy ja jestem ślepy czy co?

Gościu na legalu gra sobie w demko NG2 a ja przeszuaklem europejski i amerykanski rynek i nic nie ma... Był jakiś wyciek do sieci czy co?
z2djtkose
30 05 2008, 14:14
Demko chyba jest wrzucone na rynek japan narazie
RobertKWL
30 05 2008, 14:18
CYTAT(maciucha @ 30 05 2008, 15:13)

Gościu na legalu gra sobie w demko NG2 a ja przeszuaklem europejski i amerykanski rynek i nic nie ma... Był jakiś wyciek do sieci czy co?
Z Japońskiego Marketplace
maciucha
30 05 2008, 14:24
CYTAT(RobertKWL @ 30 05 2008, 15:18)

CYTAT(maciucha @ 30 05 2008, 15:13)

Z Japońskiego Marketplace

Co oni ostatnio z tymi demami mają

. Najpierw Dragon Balla różnie zamieszczali, teraz to...
mario87
30 05 2008, 14:48
Świetnie, demo już się ściąga

Wieczorem sprawdze co i jak

Idzie bez zabawy z proxy czy zmianą IP.
RobertKWL
30 05 2008, 16:07
CYTAT(mario87 @ 30 05 2008, 15:48)

Świetnie, demo już się ściąga

Wieczorem sprawdze co i jak

Idzie bez zabawy z proxy czy zmianą IP.
Miałeś darmowy Xbox Live na miecha, jak się zarejestrowałeś na Japan?? Bo ja nie...
mario87
30 05 2008, 19:11
Powinienem mieć, to moje 2. konto jakie zakładałem i coś tam jeszcze w krzakach było napisane po wyborze rodzaju konta.
Gold jest na 3 kontach.
Demko nawet fajne, choć nigdy wcześniej nie grałem w NG. Jedna rzecz mi się tylko nie podoba-kamera.
element jest niedostepny z biezacej lokalizacji -,-
marek1712
31 05 2008, 08:15
Japońskie demo zostało zupdate'owane i ma nałożoną blokadę regionalną więc niech już nikt się nie męczy ściąganiem z jap. Marketplace.
Za to Major Nelson zapowiedział w swoim Blogu, że reszta świata dostanie je 6.06. WOW, dodając fakt, że mam konto Silver to bym musiał czekać do trzynastego

Dobrze, że zamówiłem preorder... pytanie czy dojdzie przed 13.
Rozumiem, że Demko będzie w dniu premiery? Też mi atrakcja... dla tych co mają pre ordery.
No i ja nareszcie zagrałem sobie w demko ,jest tak jak być powinno jeżeli chodzi o gameplay CUD MIÓD ORZESZKI - czuć w grze nowy feeling który niczego nie zje**** no i te wykończenia o_O rzeź po demie :
grafa 8/8+
Muza 9
gameplay 9+/10
pazury OWNS !!!
Gra zamiata, nie mam pytań. Power z jedynki został podbity i to znacznie, poprzez nowe bronie (pazurki), brutalne komba i wszechobecną krew. Minusy to oczywiście kamera, loadingi pomiędzy pomieszczeniami i inne wkurzające rzeczy znane z pierwszej części.
MichAelis
3 06 2008, 11:06
Demo juz jest, ale ku*** oczywiscie nie mozna sciagnac w Polsce, zajebac sie idzie
tylko bez warna mi bo wiecej mnie nie zobaczycie

daje to dla dobra fanow serii (sam nim nie jestem

)
alternatywa
KOD
1. wejść na stronę http://www.megaupload.com/?d=NGSB092E
2. zainstalować ich toolbar do przeglądarki (inaczej nie pozwalają ściągać plików, można go po pobraniu odinstalować).
3. Po ściągnięciu, na dysku znajdzie się plik spakowany 7zipem, ważący ok 350 MB
4. Po rozpakowaniu będzie to już prawie 900MB
5. Catalog Content wraz z jego nienaruszoną zawartością wypalamy na płycie (może być dvd-rw)
6. Płytę wkładamy do konsoli i w zakładce moja biblioteka między grami arcade i innymi demami pojawi się demo Ninja Gaiden 2
Zaczne tak, że gry na pewno nie kupię za taką cenę jaka jest.Obraziłem się na panów z TECMO.
Po pierwsze grafika to jakiś żart, kolorystyka i tekstury to chyba nie tu widać, że rozdziałka mała.Wygląda dla mnie jak Sigma, nawet w niektórych miejscach gorzej.
Muzyka tam spoko, standardowa.Nuta nie wpada w ucho.
Gameplay to istny cud, miód, ale kamera trochę psuje sprawę.
I jeżeli tym intrem co jest w demie ma się rozpoczynać pełna wersja, to ja wysiadam.
Grafika 7/10
Muzyka 7.5/10
Gameplay 8.5/10
Ocena wstępna ogólna: 7.5/10
Dla mnie DMC4 > NG2 szkoda, bo miałem nadzieje na coś lepszego.Tak jak mówie to intro w NG2 to taki suchar, że aż od razu czuć brak tych cut-scenek z DMC.
jednym z plusow tej gry jest ze dziala w 60fpsow, nie podeszla mi, graficznie rowniez nie wyglada super
CYTAT(cotek @ 3 06 2008, 13:58)

Dla mnie DMC4 > NG2 szkoda, bo miałem nadzieje na coś lepszego.Tak jak mówie to intro w NG2 to taki suchar, że aż od razu czuć brak tych cut-scenek z DMC.
Co z tego ze grafika w DMC4 jest byc moze lepsza, lepsze cutscenki, skoro kuleje w niej to co jest najwazniejsze, czyli system walki?Sorry, ale w tym aspekcie DMC4 nie stanowi dla NG2 zadnej, ale to zadnej konkurencji.
marek1712
3 06 2008, 17:14
To ja może wkleję swoje wypociny z innego serwisu

CYTAT("marek1712")
http://www.gamersyde.com/stream_7287_en.htmlA więc tak... jak widać na filmiku, Tokio w grze wygląda jak takie pomieszanie rzeczywistości z NYC z Piątego Elementu. Normalne budynki, a na ich szczytach klasyczne japońskie budowle (w dodatku z ogrodami pełnymi wiśni!). Reszta grafiki raczej znacząco od czasów NG się nie zmieniła - nadal mamy wspaniałe animacje, dużo fps (50 zamiast 60...) i niestety dropy Najczęściej pojawiają się, gdy używamy Ninpo tudzież zaczyna sikać posoka i fruwają kończyny Poza tym bez zarzutu. Sama z siebie "nie robi" ale za to klimatyczna miejscówka nadrabia w tym względzie.
Dźwięk - jak to dźwięk. Jest. Nie wiem czemu ale muzyka z pierwszej części bardziej mi się podobała. Aaa: w demie jest opcja wyboru między jap/ang audio. Muszę przyznać, że angielscy aktorzy się nie popisali - każda postać ma taki "hamerykański" akcent. Za to jap. wersja jest już lepsza (Ryu brzmi tak jak w DoA czyli jak przepity menel ).
Rozgrywka - o tym nie muszę pisać, bo Ci, którzy grali w NG dobrze pamiętają jak to wygląda. Warto jednak wspomnieć o nowych broniach:
- "Szpony" - jeśli ktoś pamięta co nosi Wolverine to jest jak w domu (tu dodatkowo na nogach). Ryu gdy zacznie tańczyć wyrywa wszystko (no może prócz chwastów ) - robi się bardzo czerwono.
- "Kosa" - coś a'la Dabilahro czy Warhammer z NG ale trochę szybsze. Zadaje większe obrażenia od pozostałych broni ale nie radzę pokazywać się z nią w tłumie.
- "Lunar" - (w PL wersji "Pałka księżycowa" ) - laska ta już pojawiła się w NG Black i robiła spore zamieszanie. Szybko wyprowadza się nią ciosy, a w dodatku w demie jest na lvl.3 (czyli ma ostrza na końcu). Po prostu jak w cyrku
Na osobny akapit zasługuje polska wersja językowa, IMO do dupy Nie żebym ubliżał tłumaczom ale "...ścieżka ninji" brzmi co najmniej głupio (a to tylko jedna z mniejszych wpadek; nie licząc co chwila inną odmianę słowa ninja).
I teraz sedno sprawy, czyli problemy...
Przede wszystkim KAMERA! Nie wiem czemu ludzie przy NG tak na nią narzekali - IMO pracowała dobrze. Tu jest beznadziejna. Nigdy się nie ustawia tak jak by się chciało i przede wszystkim jest zbyt oddalona od bohatera. Dzięki temu nie ma wyczucia ruchu i łatwo zgarnia się plomby

Przez co gra wydaje się trudniejsza...
A jest i nie jest. Jest z ww. powodów - przede wszystkim drażni kamera. Z kolei na poziomie trudności "Path of the Acolyte" (najniższy z dostępnych; jedyny w demie) odnawia się po walce ~75% utraconej energii. Z jednej strony to wkurza bo gra się zaczyna robić łatwa, ale z drugiej... czy pisałem już o utrudniającej grze kamerze?
Podsumowując. Dla fana serii będzie na pewno 9/10, reszta wystawi z 8/10.
Od poprzedniej części za wiele się nie zmieniło, a i ten nadmiar przemocy trochę mi do rozgrywki nie pasuje. Wolałem wioskę klanu Hayabusa i Cesarstwo Tairoon od istniejących lokacji. No ale cóż - pozostaje tylko czekać na pełną wersję i wtedy ocenić.
CYTAT(Czezare @ 3 06 2008, 17:15)

CYTAT(cotek @ 3 06 2008, 13:58)

Co z tego ze grafika w DMC4 jest byc moze lepsza, lepsze cutscenki, skoro kuleje w niej to co jest najwazniejsze, czyli system walki?Sorry, ale w tym aspekcie DMC4 nie stanowi dla NG2 zadnej, ale to zadnej konkurencji.
Zapomniałeś o słówku IMO.W NG są dwa przyciski odpowiedzialne za atak i nawet masher zrobi coś fajnego.W DMC jest jeden przycisk ataku i jeżeli ciągle w niego lejemy wychodzi ciągle to samo.IMO lepiej
Super Big Boss
3 06 2008, 18:01
CYTAT(marek1712 @ 3 06 2008, 18:14)

To ja może wkleję swoje wypociny z innego serwisu

CYTAT("marek1712")
Rozgrywka - o tym nie muszę pisać, bo Ci, którzy grali w NG dobrze pamiętają jak to wygląda.
I co, niby rozgrywka wygląda tak samo jak w NG1? Ja tu widzę bardzo wiele różnic. Już samo to, że przeciwnicy występują w o wiele większych ilościach i można ich pozbawić kończyn (okaleczeni przeciwnicy wyprowadzają bardzo mocne ataki) ma duży wpływ na przebieg gry.
marek1712
3 06 2008, 18:08
Większe ilości może różnią grę od NG ale rozczłonkowywanie już mnie denerwuje. Te hektolitry krwi i latające części ciała zostały chyba dodane "pod publiczkę" i nie bardzo mi pasują do tego co było w pierwowzorze.
cotek, jaja sobie robisz? a z jednym przyciskiem to co masz w dmc? to jest dopiero maszerka
w ng2 maszując to kupę zrobisz a nie grę przejdziesz
Ja przeszedłem, ale dobra nie srajmy żarem.Bo dziwna atmosfera.Wciskając oba przyciski raz ten ....<a zresztą

>
Super Big Boss
3 06 2008, 19:59
CYTAT(marek1712 @ 3 06 2008, 19:08)

Większe ilości może różnią grę od NG ale rozczłonkowywanie już mnie denerwuje. Te hektolitry krwi i latające części ciała zostały chyba dodane "pod publiczkę" i nie bardzo mi pasują do tego co było w pierwowzorze.
A dla mnie to jest właśnie największy plus tej gry. W NG1 denerwowało mnie to, że można było tylko kłowy obcinać. Teraz jest tak jak powinno być.
CYTAT
cotek, jaja sobie robisz? a z jednym przyciskiem to co masz w dmc? to jest dopiero maszerka
w ng2 maszując to kupę zrobisz a nie grę przejdziesz
Jednym przyciskiem to ani w DMC ani w NG nic sie nie zdziała. Obie gry mają świetny system i są wymagajace.
marek1712
3 06 2008, 20:35
3/4 NG przeszedłem na Flying Swallow, a co

DMC od biedy da się przejść wciskając dwa przyciski: skok i strzał z pistoletów

Przy odrobinie samozaparcia do obu gier da się znaleźć jakąś noobiarską technikę
Co do przełomu to nigdy nie było o tym mowy ,nikt tak nie hypował tej gry i żadnego przełomu rzecz jasna nie ma (tak jak w GOD2 DMC4 ) dostaliśmy max pod pakowanego gaidena gameplayowo (tak jak Itagaki o tym mówił ) Grafika fakt mogła być lepsza suma sumarum nie jest zła gra wygląda lepiej od Sigmy (postacie ,plansze) kolorki jeszcze lepsze ,wodospad wody w tokyo wygląda kapitalnie.
Walka jest KAPITALNA ,czuć tu nowy feeling ,akcja jest mega dynamiczna ,reverse jeszcze trudniejsze w połączeniu z mega widowiskowością gra się w to po prostu bajecznie te latające wszędzie ręce nogi ,co on z tymi typami robi O_O to trzeba zobaczyć ,system ciosów jest przemodelowany totalnie .
cotek aka pychu na GO już Ci napisałem co o tym myślę przejdź całego NG2 a nie porównujesz demo do pełnej wersji gry.
Pograłem chwilę. Grafika na start mocno rozczarowuje. Laska (Sonya?) odstrasza plastikowym designem.
Do tego tak max 30 klatek na filmikach. Sama gra chodzi już jednak w 60 chyba.
Pierwsze wrażenie takie sobie. Grafika jest średnia IMHO.
Sama gra jednak rządzi. Ninja Gaiden DeLux. Z Y można zaczynać długie kombosy, a nie tylko kończyć.
Akcje są dużo dłuższe i więcej można mieszać.
Kataną można zrobić Skok + przód + Y 3x z rzędu. Mało jednak energii zabiera.
Kosa za to potrafi zabić jednym ciosem.
Dużo bardzo widowiskowych zagrań.
Generalnie system walki wydaje się głębszy. Dash działa jak sidestep i przez to, że jest krótki daje możliwość zrobienia uniku i skontrowania, zanim przeciwnik skończy animację pierwszego.
Jedyny problem w tym, że przez ostatnie kilka lat bardzo wysoko została postawiona poprzeczka i staliśmy się okropnie wybredni.
Jak gra nie ma fotorealistycznej grafiki, to dla wielu już to jest niegrywalne.
+ taki dla TN że podrasowali animację ,a nie tak jak panowie z capcomu zrobili ctrl+C.
Zawiesza sie wam demo ? Grałem przedchwila z 15 minut i dwa razy mi sie zwiesila (moglem wrocic do dashboardu, ale grac dalej sie nie dalo). Podejrzewam ze to wina płytki, bo nagrałem na zwyklym DVD za 1,20zł
W momencie pierwszego wlaczenia zaatakowala mnie brzydka grafika, wcale chyba nie przesadze jezeli powiem ze pierwszy Xbox przy drobnych cieciach moglby to pociagnac. Mniejsza z grafika, bo przez ten krotki okres gry gralo sie zayebiscie, na pewno kupie pelna wersje gry.
yoł oj chyb a dawano nie grałeś w NG1.....
co do dema u mnie nic sie nie wiesza.
No u mnie pierwsze wrażenie odnośnie grafy też nie było najlepsze. Mam zassane NG Black z marketplace i przepaści graficznej nie ma.
Jednak ilość animacji naprawdę powala. Walki są mega widowiskowe, a przeciwnicy naprawdę sporo potrafią.
Nieźle się zdziwiłem, jak przeciwnicy by do mnie dotrzeć przebiegli grupowo po ścianie nad dziurą.
No i gra jest brutalna w bardzo bezpośredni sposób.
Mnie rozwaliło to jak łucznikowi z łuku odstrzeliłem jedną rękę a on jak by nic spadł sobie i leci na mnie jak szalony

Grafa to lekko pod pakowana Sigma 8+ za ładne oświetlenie .
Jak się naładuje łuk na maksa, to można jednym strzałem kilku na raz zdjąć.
demo chodzi bez problemow, jedynie to wolno sie doczytuje (moze wina rw?). NG2 to kolejny tytul ktory malo co ma wspolnego z HD, jak zwykle niepelne HD a tak mogla wygladac przez pierwsze 0,5-1r po premierze 360
Dzięki signap za pomoc. Wreszcie położyłem łapki na demku. Wypaaaas. Czekam na fullllla
Strasznie banalne jest do demo. Poprzednie czesci byla az za trudne, a ta wydaje sie byc az za latwa. Masa save pointow, odnawiajaca sie energia po walce, duzo niebieskich kulek. Moze to i lepiej, wiecej ludzi bedzie mialo okazje ukonczyc ta gre, zamiast rzucic w kat po kolejnych niepowodzeniach. Oby tylko trudniejsze poziomy w pelnej wersji byly bardziej wymagajace...
to byl zapewnie easy z maxymanie dopakowanymi bronami jak bys nie zauwazyl
marek1712
4 06 2008, 16:02
CYTAT(Pijany @ 4 06 2008, 15:03)

Oby tylko trudniejsze poziomy w pelnej wersji byly bardziej wymagajace...
W recenzji z GS autor pisał, że poziom jest bardzo nierówny. Ale tak naprawdę włosy ponoć można wyrywać dopiero przy drugiej połowie gry
I co z tego ? TN od samego początku mówił że gra będzie bardziej noob friendli ,tak żeby każdy znalazł coś dla siebie ( nie to co w NG ludzie nie dawali sobie rady z pierwszym bossem LOL ) do wyboru są 4 poziomy trudności i zdaniem nie których (gra daje się we znaki nawet na najniższym poziomie trudności ,tak od połowy ) a na master ninja jest ponoć mega hardcorowo fani nie będą zawiedzeni

także nie mów chop
wlasnie to ze gry maja znacznie zanizony poziom trudnosci. Niemowie tutaj o EASY ale o NORMAL czy HARD - dzisiejsze te gry na najwyzszym poziomie trudnosci to zadna trudnosc. Moze w przypadku NG2 easy sie przyda bo NG1 byl dla hardcorowcow. Moze zamiast obnizania poziomu trudnosci przydalyby sie czity ktore mozna uaktywnic na izi
Na GT powiedzieli że nawet na easy nie którzy nie ukończą gry.
marek1712
4 06 2008, 18:03
CYTAT(Soul @ 4 06 2008, 18:00)

nie to co w NG ludzie nie dawali sobie rady z pierwszym bossem LOL
To nie jest wcale takie śmieszne. Oprócz Almy, Murai był najgorszym bossem w całej grze. Bo było mało życia i prawie zero technik...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.