Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Programy do obróbki
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
VViking
Zna ktoś jakieś fajne programy do obróbki własnych filmów? Chciałem nakręcić trochę materiału amatorską kamerą i trochę sobie po eksperymentować biggrin.gif Niestety Windows Movie Maker ma ograniczone możliwości (np. nie da się ustawić żeby dany clip leciał od końca), a wersje trial nowego Abdobe AfterEffect i Premium (czy jak to sie tam nazywa) nie ruszają mi, bo komp jest za słaby - AMD 1,7GHz, 512MB RAM i GeForce Ti 4200. Słyszałem tez, że VirtualDub jest niezły ale on tez nie ma opcji Reverse Video. ponoć WMM i VD da się rozszerzyć jakimiś wtyczkami, ale skąd je wziąć?
Di
Pluginy do vduba: http://neuron2.net/LVG/vdplugins.html, ale prawdę mówiąc odradzam, bo ten program lubi strzelać fochy. Nigdy nie używałem go do czegoś innego niż cięcia, zmiany formatu bądź kompresji filmów.

Masz lepszy komputer niż ten który niedawno mi się zepsuł (poza procesorem), więc nie powinieneś mieć problemu z Ulead Video Studio smile.gif Podobno bardzo dobre są też Pinnacle i Vegas Studio, ale nie używałem jeszcze tych programów.
szczurek
sciagnij jakiegos starszego affter effecta, obczaj tutoriale na youtubie (jest ich mnostwo) i szalej do woli
kempa
virtual dub jest do obróbki pojedynczych sciezek.

ja polecam sony vegas studio.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.