Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wybór dostawcy internetu
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
bajej
Eloł,

Jako, ze mój mega zaje.bisty internet radiowy dziala jak modem 56k postanowilem go zamienić na coś lepszego. No i coż, mieszkam na wsi(ale za to jakiej ;P) wiec dostęp tylko przez linie TP. Swoje usługi oferowały mi już 3 firmy Tepsa, Netia i Dialog. No ale nie wiem czy to ma jakies znaczenie kogo wybiorę?
Interesowałby mnie internet o powszechnej nazwie 1mega.. Umowa najlepiej rok( tu moje pierwsze pytanie, dlaczego netia nie pozwala ustawic opcji 12 miesiecy?). Rachunek wraz z telefonem powinien oscylowac w okolicy 100zł dlatego sie zastanawiałem nad internet + telefon w netii, ale tam znowu umowa na 2 lata.. Dialog niby 66zł na miesiac, ale nic o nic nie slyszalem. I moje najwazniejsze pytanie czy jesli wybiorę któregos z dostawców poza TP to oni zajmują sie wszystkim? Nie musze składac zadnych wypowiedzeń? (wtedy gdybym bral pakiet z telefonem).

Czekam na wasze opinie i porady wink.gif
stona
Jako że pracuje w Telekomunie to siemznam :F

Weź se fona w TP wraz z neo. Neo na rok to 84,90 miesięcznie [ 1 miesiąc 14,90] , za fona teoretycznie zapłacisz 50 pln ale... możesz go zawiesić na rok , wtedy za zawieszenie płacisz 21 ileśtam miesięcznie.

Nie ma znaczenia czy weźmiesz tp tele2 czy dialog, wszystko idzie na łączach telekomuny.
Co do "załatwiania" , teoretycznie robimy to my, w praktyce jak do nas w tej sprawie zadzwonisz to cie wyśmiejemy i odeślemy do tele2 lub dialogu [ ofkoz jeśli u nich zamówisz. My nie mamy dostępu wtedy do tych danych].

Dowiedz się czy w twojej wsi nie ma problemów z transferem. Bo jeśli są to poczekasz kilka miechów na upgrade centrali ;/

Jak coś chcesz wiedzieć to pytaj. Aha, w czerwcu ma być nowa promocja o ile dobrze pamiętam.
bajej
no ale 85zł na miecha w porównaniu do 60-70 to dla mnie jednak jest różnica.. Poza tym telefon w telekomunie juz mam ;P i sie zastanawiam czy nie brac w netii internet + telefon, ale to wtedy na 2 mieszki confused.gif
Ta promocja bedzie jakas znacząca?
stona
Nie mam pojęcia co wymyślą :\ Nie no spox, ja nie namawiam bo mam to w (pipi)e u kogo weźmiesz. Po prostu wiem jak to wygląda w telekomunie wink.gif

Jak masz mieć to samo taniej w netii to łykaj od nich. W końcu to ten sam kabel smile.gif
bajej
oki chyba zdecyduje sie na netie internet + telefon, ale jeszcze jedno pytanie.. Czy oni załatwią formalnośc wypowiedzenia? Czy ja sie mam z tym bawić?

A temat niech zostanie dla potomnych ^^
stona
Zgłaszasz im że chcesz przejść do nich i oni wysyłają pismo do telekomuny.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.