Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kodeki
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Software
greah
Tak z czystej ciekawości - jakie kodeki i media playery preferujecie?

Wielokrotnie spotkałem się z wojnami na kodeki gdzie najczęściej przewija się k-lite vs cccp; podobnie ma się miejsce w przypadku playerów allplayer vs reszta świata.

Osobiście preferuję zestaw ffdshow+qta+ra+coreavc (do full hd w mp4 i pochodnych) a jako player mpc z odhaczonymi filtrami (tak aby korzystał tylko z zewnętrznych) i jak dotąd powyższy zestaw nie odpalił tylko jednego formatu - m2ts (który notabene otwiera tylko nero).
Dumian
Combined Community Codec Pack + Media Player Classic a do filmów z napisami jeszcze SubEdit Player i wszystko śmiga jak należy. Polecam ten zestaw.
Specu
CYTAT(Dumian @ 7 05 2008, 20:22) *
Combined Community Codec Pack + Media Player Classic a do filmów z napisami jeszcze SubEdit Player i wszystko śmiga jak należy. Polecam ten zestaw.

dokladnie to samo
dla uzupelnienia QuickTime Alternative i Real Alternative. wszystko hula bez pierdnięcia
ProstyHeker
K-lite i nowy bestplayer.
Więcej do szczęścia nie potrzebuję.
jaroz
CYTAT(Specu @ 7 05 2008, 20:26) *
CYTAT(Dumian @ 7 05 2008, 20:22) *

dokladnie to samo
dla uzupelnienia QuickTime Alternative i Real Alternative. wszystko hula bez pierdnięcia

+1

nie wysiliłeś się /stona
marek1712
K-Lite Codec Pack + VLC, Subedit & WMP11
trybun
Mam problem, otóż mam nowego bestplayera i jak załaduje film to obraz jest przez 1-2 sekundy a pozniej czarne tło, dzwięk normalnie leci, wiec odinstalowałem klite codec pack'a zrestartowałem komputer i zainstalowałem ffdshow (ffdshow-rev2019_20080622_xxl). Po właczeniu filmu od nowa jest obraz wszystko gra, ale jak zrestartuje komputer to problem znow sie powtarza, czyli obraz przez 1-2 sek i czarny ekran. Dodam ze w bestplayerze 1.0 wszystko działa normalnie w mpc tez wszystko gra.
Labik
Ja mam w filmach, przyciemnione rogi. Nie wiecie który kodek to robi? Mam ich pełno poinstalowanych a nie chce mi się sprawdzać tongue.gif
Yacek
CYTAT(trybun @ 5 07 2008, 21:07) *
Mam problem, otóż mam nowego bestplayera i jak załaduje film to obraz jest przez 1-2 sekundy a pozniej czarne tło, dzwięk normalnie leci, wiec odinstalowałem klite codec pack'a zrestartowałem komputer i zainstalowałem ffdshow (ffdshow-rev2019_20080622_xxl). Po właczeniu filmu od nowa jest obraz wszystko gra, ale jak zrestartuje komputer to problem znow sie powtarza, czyli obraz przez 1-2 sek i czarny ekran. Dodam ze w bestplayerze 1.0 wszystko działa normalnie w mpc tez wszystko gra.

Sprawdz w best playerze 2 zakladke gdzie regulujesz kontrast/jasnosc i pobaw sie suwakami. Mi program zawsze domyslnie ustawial wszystko na zero i mialem czarny obraz. Zobacz tez opcje sterownika karty graficzne, ja mam Ati i tez mi cos pomieszalo samo ustawienia, ze nic nie widzialem.
kraczek
ja polecam najnowszego KL megacodec packa + Subedita, nigdy nie mialem z tym problemow i odpala mi kazdy jeden format z jakim sie spotykam
genetyk@
CYTAT(Labik @ 6 07 2008, 01:29) *
Ja mam w filmach, przyciemnione rogi. Nie wiecie który kodek to robi? Mam ich pełno poinstalowanych a nie chce mi się sprawdzać tongue.gif

raczej sie instaluje jedengo kodeka.... polecam k-lite
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.