Keymaker
26 07 2008, 19:47
Będzie AC/DC i będzie Hendrix
Lista utworów, która ostatnio rzekomo wyciekła, bardzo fajna, mimo obecności wielu nieznanych piosenek, co nadrabia tymi znanymi, ale i tak bardziej ogarnięta jest ta w Rock Band 2
Fajt, fajt! W końcu jest coś, co znam i bardzo się tym jaram. Będę mógł grać w Guitar Hero piosenki, które dobrze znam, co do tej pory nie miało miejsca. RB ssie, bo ma kijową perkę (GH ma lepszą, chociaż tak naprawdę nie ma jeszcze

), gupią nazwę i nerdowski zespół prezentujący.
CYTAT(qb3k @ 26 07 2008, 22:01)

Fajt, fajt! W końcu jest coś, co znam i bardzo się tym jaram. Będę mógł grać w Guitar Hero piosenki, które dobrze znam, co do tej pory nie miało miejsca. RB ssie, bo ma kijową perkę (GH ma lepszą, chociaż tak naprawdę nie ma jeszcze

), gupią nazwę i nerdowski zespół prezentujący.
Gupią nazwę? No tak, bo w sumie lepiej naparzać na perkusji w grze, która nazywa GUITAR Hero, tu masz rację.
Mnie w World Tour najbardziej interesuje nowa gitarka - ten panel dotykowy wygląda na niezłą wczuwkę.
Jak widzisz cała moja wypowiedź miała debilny ton, także nie wiem dlaczego doszukujesz się w niej jakiejkolwiek sensownej treści merytorycznej. Bawiłem się w fanboja.
A gitarka- przednia. Chciałem kupić tylko grę z perkusją dopóki nie zobaczyłem gitarki. Teraz czyham na zestaw gitarka+perka+gra.
Fajna ta gitarka. Szkoda, ze ma beznadziejny, IMO rzecz jasna, kolor. Powinna byc cala czarna, a przynajmniej bez tego czerwono-zoltego akcentu. Dobrze zrozumialem, ze nie trzeba bedzie strumowac grajac na tym panelu dotykowym? Wiadomo, ze bedzie sie to przydawac przy solowkach z hammer-onami i pull-ofami, ale czy np. mozna zagrac cala piosenke na tym bez strumowania?
CYTAT(w07t3k @ 26 07 2008, 22:21)

Fajna ta gitarka. Szkoda, ze ma beznadziejny, IMO rzecz jasna, kolor. Powinna byc cala czarna, a przynajmniej bez tego czerwono-zoltego akcentu. Dobrze zrozumialem, ze nie trzeba bedzie strumowac grajac na tym panelu dotykowym? Wiadomo, ze bedzie sie to przydawac przy solowkach z hammer-onami i pull-ofami, ale czy np. mozna zagrac cala piosenke na tym bez strumowania?
Też mnie to cholernie ciekawi. Ale w sumie to nie ma sensu zb ytnio w normalnej piosence(np. kilka zielonych pod rząd to bysmy musieli klikac zielony) ale przy solówkach super bajer.
CYTAT(w07t3k @ 26 07 2008, 22:21)

Fajna ta gitarka. Szkoda, ze ma beznadziejny, IMO rzecz jasna, kolor.
Faceplate będzie zdejmowany, więc nie widzę problemu. Ja sobie na dziki róż odwalę
Wiem, ze bedzie mozna customizowac gitare, koles o tym wspominal. Jednak patrzac na dostepnosc faceplate'ow do Les Paula za bardzo bym sie na to nie nastawial. No chyba, ze z ebay'a sie sciagnie.
EDIT: Wiadomo cos na temat kompatybilnosci instrumentow do GH:WT z tymi do RB i RB2? W druga strone ma dzialac z tego co wiadomo.
Keymaker
27 07 2008, 22:46
Instrumenty z RB zarabotają.
To wiem, tylko chodzilo mi o to, czy jesli kupie np. perke do GH:WT, to czy bede mogl na niej zagrac w Rock Bandzie 1/2.
marcin0903
28 07 2008, 19:18
Raczej nie, bo RB wyszło wcześniej i nie mieli czasu tego zaimplementować, perka od GH3 na 3 gary i 2 talerze a perka od RB 4 gary więc tak jakby ta pierwsza ma 5 przycisków, a druga 4.
Wiec dziwne, ze perka od Rock Banda zadziala w GH:WT a w Rockbandzie nie zagramy na tej od Guitar Hero, mimo, ze ma o jeden "przycisk" wiecej.
marcin0903
28 07 2008, 20:34
tzn. mówiłem o RB, bo w RB2 nie wiem jak będzie.
koszulki ktos chetny na koszulke ?
CYTAT(trybun @ 30 07 2008, 00:24)

koszulki ktos chetny na koszulke ?

Heh ciekawe projekty , Mandolin Hero logo prawie jak Aerosmith

Ciekawe po ilu praniach zeszly by napisy

Mi udalo sie skombinowac normalny T-shirt oraz zajefajny strap na klucze z napisem Guitar Hero III Unleash Your Inner Rock Legend wsio official z Red Octane i poki co po kilku praniach ciagle jak nowka
Dziobak_
30 07 2008, 10:45
Oby ta lista była prawdziwa

. Bo to oznacza kolejnego Bucketheada
Wiadomo już coś może na temat ewentualnej ceny całego zestawu w Europie??
Zeratul
15 08 2008, 13:27
O KORWA... Livin on a prayer... must have must have... ale sama gra, bo instrumenty mam z RB
La Bamba
CYTAT(a88ot @ 15 08 2008, 14:42)

La Bamba

to jeszcze nic... Tokio Hotel - “Monsoon”
marcin0903
15 08 2008, 14:02
No Monsoon i inne Tokio Hotele nie pasują mi do gry tego typu. Tu Metallica, Iron Maiden, a tu... Tokio Hotel. Ale zawsze to lepsze niż jakiś Brit-Pop

.
Activision zapowiedział współpracę z instrumentami z RB, tylko pytanie niby jak perka od RB miała by działać

? - są tam tylko 4 gary, a w perce od GH:WT są 3 gary i 2 talerze..
Gra będzie się dostosowywać do sprzętu.
"No sleep till Brooklyn", Linkin Parki, "Beat it", no i te kwiatki, do których można dołączyć "Low" :E.
Tylko, urfa, znowu nie znam 3/4 listy

.
To ja podziękuje tej grze jak zawsze wolałem GH to teraz chyba przejdę na RB chyba że lista nie jest oficjalna
Brak Guns`ów !? Jakieś pedialskie Tokio Szajs !? A FUJ !
Nie ma eruption, jest beat it, jimi hendrix i pare innych dobrych kawalkow. Tokyo Hotel = WTF??? Zobaczymy te mniej znane piosenki jak wyjda w praniu.
Póki co RB2 ma lepszą listę utworów, część kawałków jest w obu pozycjach.
z tym że RB2 ma byc dopiero "kiedys" w 2009 a nowe GH za niecale dwa miechy. <3 EA.
Ok, my bad. Tak to jest jak chce się komuś utrzeć nosa

. Najlepsze jest to, że nawet w USA zestaw z instrumentami będzie miał premierę miesiąc później niż sama gra (mówię o RB2).
RB2 wychodzi we wrzesniu ale tylko w North America. Europa ma narazie 2009 ale znajac EA bedzie tak jak z pierwsza czescia czyli w maju ;x.
yasiekk
16 08 2008, 21:22
Tokio Chotel jest juz w europejskim Rock Bandzie i przyznam szczerze, ze nawet jak sie czlowiek ostro napier.doli to nie chce grac tej piosenki ni to na gitarze, ni to na perce.
El Loco Chocko
17 08 2008, 03:58
Eeee tam.Ja np slyszalem tylko kiedys o Tokio Hotel ale nic o nich nie wiedzialem.I nawet dlugi czas myslalem dlaczego w RB spiewa facet a nie babka az do czasu jak na ju tjubie nie looknalem o co biega.Hehe smieszne ale coz... w sumie to zdrowiej chyba dla mnie sluchajac waszych uwag

Aczkolwiek slyszalem juz gorsze songi wiec...
Flo Rida ft. T-Pain - “Low (Travis Barker Remix)”....Gitara i perkusja w tym remixie pasują jak oko do d*py,no ale zobaczymy,może fajnie się będzie grało...
BoroBoro
17 08 2008, 13:32
ja licze za dadza ac/dc
Keymaker
17 08 2008, 13:39
AC/Dc podpisało odpowiednie umowy z odpowiednimi ludźmi, na mocy których tylko Rock Band będzie miał ekskluzywne materiały AC/DC
marcin0903
20 08 2008, 17:21
Na GC był stand z World Tourem

, ktoś grał

? Jak z tą współpracą z intrumentami z RB? Wiadomo coś? Jak to będzie wyglądało (gitara i mic wiadomo), chodzi mi o perkę. Ta z GH:WT ma 5 garów, a ta z RB 4 tylko. Więc jak to ma działać

?
skypawel
21 08 2008, 07:12
CYTAT(marcin0903 @ 20 08 2008, 18:21)

Na GC był stand z World Tourem

, ktoś grał

? Jak z tą współpracą z intrumentami z RB? Wiadomo coś? Jak to będzie wyglądało (gitara i mic wiadomo), chodzi mi o perkę. Ta z GH:WT ma 5 garów, a ta z RB 4 tylko. Więc jak to ma działać

?
To już było mówione kiedyś. Piosenki będą konwertowane tak żeby pasiły na 4 gary.
Dziobak_
24 08 2008, 18:39
Uber zal.ru/afrika. Jest jakeś 10, przy naciagnieciu może 15 fajnych piosenek. A oni tam wstawiają linkin park, Flo-Ride i Tokio Hotel (czy to nie jest przypadkiem Hip-Hop?) Co to (pipi) robi w GH do (pipi)a pana!?
Żebym np. taki JA zamiast czytać z nadzieją na jakieś materiały nowy post w temacie o grze, którą lubię nie musiał oglądać następnego użalania się. Może ty jesteś za(pipi)istym hardkorowcem- metalowcem, ale to nie daje ci prawa do jechania plebsu, który nie zna prawie żadnego kawałka w grze (ich geniusz dostrzegłem dopiero po zapoznaniu się z grą). Możesz sobie mówić, że słucham gównianej muzyki, ale mam prawo do tego żeby w grze, za której poprzednią część dałem prawie 300zł, a za następną dam ze 3 razy więcej, w końcu znalazły się kawałki, które znam "od deski do deski", a nie tylko mały fragment głównej melodii. Człowiek patrzy- nowy post. Myśli: "fak, oglądnę jakiś nowy gameplay, bo temat wysychał". Nie. Wchodzi Pan Dziobak i włącza się do dyskusji sprzed tygodnia. Jezu.
Sorry, ale mnie zdenerwowałeś. Oddawaj 5 minut mojego życia zmarnowane na staranie się, abyś zmądrzał.
Dziobak_
24 08 2008, 21:12
1. Pan Dziobak włacza się do dyskusji sprzed tygodna, bo -pardon- nie ma czasu na siedzenie na forum 24/7.
2. Nie interesuje mnie jakiej muzyki słuchasz, bo to absolutnie twoja sprawa. Możesz słuchać Tokio Hotel czy innego Blog 27, to jest Twoj biznes i ja to szanuję. Uszanuj w takim razie moje zdanie, gdzie twierdzę że nie podobaja mi sie chociażby 3 kawałki wymienione w moim poprzednim poście. Forum jest min. od tego, żeby wygłaszać swoja opinię, a ja zauważyłem, że często zdarza Ci się kogoś mieszać z błotem, bo zdanie / gust tej osoby nie zgadza sie z Twoją. Jeśli forum służy Ci tylko do tego, by znaleźć tam nowy gameplay, to polecam taką stronkę www.gametrailers.com . EOT
Fajnie by było, gdyby ktoś zadał sobie trud wrzucił paczkę z soundtruckiem gh:wt i rb2 na youtube w dwóch albumach
A może być
takie coś?
Panie Dziobak- ale widzisz- od razu gadasz mądrzej

. Najpierw krytykowałeś całą listę, a teraz 3 kawałki. Nie chodziło mi o Tokio Hotel (no omg), ale np. o Linkin Park. Te kawałki mają takie samo prawo bytu w grze jak każde inne, no i cóż, mogą ci się nie podobać. Nie dla wszystkich przecież cała lista będzie idealna. Ale ok, EOT.
Zresztą, to nie ważne, która wybrać ze względu na sountrack. Jeśli będzie kompatybilność w hardwarze między grami to ze względu na lepszy sprzęt i wcześniejszą datę premiery, każdy kupi Guitar Hero, a potem dokupi samą grę z RB2.
A perka z GH będzie kompatybilna z RB? Było by przecudownie

.
Jak wszystkim zapewne wiadomo, obecną bibliotekę utworów z Rock Band będziemy mogli przenieść do Rock Band 2, aczkolwiek jest pewien haczyk. Otóż dowiedzieliśmy się, że ten proces nie będzie darmowy, jeżeli komuś zależy na utworach kupionych do pierwszej części gry to będzie musiał wyłożyć 5$. Twórcy twierdzą, że opłata będzie jednorazowa oraz, że obejmuje ona pokrycie zobowiązań licencyjnych. ź:ps3site
No i teraz już to nie jest takie oczywiste czy lepiej rb2 i gh4 czy rb2 i rb1. No chyba, że wypuszczą patch kompatybilności rb1 z hardwarem gh4, może za jakąś dodatkową opłatą
Było jakieś info czy paczka Death Magnetic z GH3 w WT będzie miała ścieżki wszystkich instrumentów, czy tylko gitarę?
Jakby dali tylko gitarę w WT to by dali ciała

.
CYTAT(Hela @ 6 09 2008, 12:58)

Było jakieś info czy paczka Death Magnetic z GH3 w WT będzie miała ścieżki wszystkich instrumentów, czy tylko gitarę?
A czy przypadkiem Death Magnetic nie wychodzi tylko w GH:WT?
http://en.wikipedia.org/wiki/Guitar_Hero_World_Tourw Downloadable Contents.
Nie. Oficjalne info brzmiało: "najpierw w GH3, potem w WT".
Czyli osobne paczki do obu? Bo się bałem, że w WT wykorzystają paczkę do GH3, to by było bzdurą, ale może mieli pomroczność jasną.
"The day...", albo "All nightmare..." na perce... Mogliby premierę WT na przyszły tydzień przesunąć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.