Osoby posiadające archiwalne numery PSX EXTREME a dokładniej Październik 2000 / 38 powinny zajrzeć w kącik szperacza.
Jest tam Tip który nadesłał Pan Damian Ł. z Bytomia. Za TIP'a dostał 1p. więc zakładam, że owy tip jest do wykonania (czyt. sprawdzony przez redaktora/ów). Mianowice Pan Damian pisze tam, że w grze Resident Evil 3 (Biohazard 3) dostępny jest miotacz ognia oraz/lub broń-paralizator który był między innymi w Resident Evil 2. Jak to zdobyć zapytacie (o ile jest to w ogóle możliwe)? Cytuję:
"Kiedy zdobędziecie wszystkie części potrzebne do uruchomienia pociągu, to wróć się w okolice, gdzie zaczynałeś grę - powinieneś usłyszeć krzyk kobiety. Spróbuj ją odnaleźć (miejsce to wybierane jest losowo, ale zawsze jest to blisko) i uratować przed atakiem Nemesisa; jeśli Ci się powiedzie i kobieta przeżyje, to po przejściu gry otrzymasz nową, wylosowaną broń. Będzie to albo miotacz ognia, albo cacko strzelające prądem (z RE2), z nieograniczonym spustem"
Wiem, że RE3 to stara gra i zapewne niewielu z was pamięta czy ową broń zdobyło. Ja próbowałem i zawsze kobitkę spotykałem martwą. Czy ktoś może potwierdzić że jest to w ogóle wykonalne ? Czy gość przyczytał jakiegoś "bogusa" w sieci i dostał punkt za free uprzednio nie sprawdziwszy tricka
Pozdrawiam
Piotrek