Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Resident Evil 3
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PSone
Piotrek1985
Cześć.
Osoby posiadające archiwalne numery PSX EXTREME a dokładniej Październik 2000 / 38 powinny zajrzeć w kącik szperacza.
Jest tam Tip który nadesłał Pan Damian Ł. z Bytomia. Za TIP'a dostał 1p. więc zakładam, że owy tip jest do wykonania (czyt. sprawdzony przez redaktora/ów). Mianowice Pan Damian pisze tam, że w grze Resident Evil 3 (Biohazard 3) dostępny jest miotacz ognia oraz/lub broń-paralizator który był między innymi w Resident Evil 2. Jak to zdobyć zapytacie (o ile jest to w ogóle możliwe)? Cytuję:

"Kiedy zdobędziecie wszystkie części potrzebne do uruchomienia pociągu, to wróć się w okolice, gdzie zaczynałeś grę - powinieneś usłyszeć krzyk kobiety. Spróbuj ją odnaleźć (miejsce to wybierane jest losowo, ale zawsze jest to blisko) i uratować przed atakiem Nemesisa; jeśli Ci się powiedzie i kobieta przeżyje, to po przejściu gry otrzymasz nową, wylosowaną broń. Będzie to albo miotacz ognia, albo cacko strzelające prądem (z RE2), z nieograniczonym spustem"

Wiem, że RE3 to stara gra i zapewne niewielu z was pamięta czy ową broń zdobyło. Ja próbowałem i zawsze kobitkę spotykałem martwą. Czy ktoś może potwierdzić że jest to w ogóle wykonalne ? Czy gość przyczytał jakiegoś "bogusa" w sieci i dostał punkt za free uprzednio nie sprawdziwszy tricka tongue.gif
Pozdrawiam
Piotrek
Iceman
CYTAT(Piotrek1985 @ 10 05 2008, 18:43) *
Cześć.
Osoby posiadające archiwalne numery PSX EXTREME a dokładniej Październik 2000 / 38 powinny zajrzeć w kącik szperacza.
Jest tam Tip który nadesłał Pan Damian Ł. z Bytomia. Za TIP'a dostał 1p. więc zakładam, że owy tip jest do wykonania (czyt. sprawdzony przez redaktora/ów). Mianowice Pan Damian pisze tam, że w grze Resident Evil 3 (Biohazard 3) dostępny jest miotacz ognia oraz/lub broń-paralizator który był między innymi w Resident Evil 2. Jak to zdobyć zapytacie (o ile jest to w ogóle możliwe)? Cytuję:

"Kiedy zdobędziecie wszystkie części potrzebne do uruchomienia pociągu, to wróć się w okolice, gdzie zaczynałeś grę - powinieneś usłyszeć krzyk kobiety. Spróbuj ją odnaleźć (miejsce to wybierane jest losowo, ale zawsze jest to blisko) i uratować przed atakiem Nemesisa; jeśli Ci się powiedzie i kobieta przeżyje, to po przejściu gry otrzymasz nową, wylosowaną broń. Będzie to albo miotacz ognia, albo cacko strzelające prądem (z RE2), z nieograniczonym spustem"

Wiem, że RE3 to stara gra i zapewne niewielu z was pamięta czy ową broń zdobyło. Ja próbowałem i zawsze kobitkę spotykałem martwą. Czy ktoś może potwierdzić że jest to w ogóle wykonalne ? Czy gość przyczytał jakiegoś "bogusa" w sieci i dostał punkt za free uprzednio nie sprawdziwszy tricka tongue.gif
Pozdrawiam
Piotrek

Z tego co pamiętam miałem taką samą sytuację jak Ty (laska była martwa).
Jedyny bonus jaki można znaleźć na początku gry to 3 (może 4) sztuki naboi do granatnika.
PS. Jak co jeszcze poszukam na necie hyh.gif
Piotrek1985
No właśnie ja szukałem i zero informacji na ten temat.
Ken Marinaris
Pamietam,ze probowalem z tym tipem i niemile rozczarowalem!
Piotrek1985
CYTAT(belladona123 @ 10 05 2008, 20:48) *

No patrz, publikowali tipy w gazecie, których sami nie sprawdzili. Trzeba mu było jeszcze memorkę wysłać laugh.gif
Jak to mówią kłamstwo ma krótkie nogi, heh choć tym razem ściema wyszła dopiero po 8 latach ale jednak. Baa czego to się nie robi aby swoje dane zamieścić w PE laugh.gif
Iceman
CYTAT(Piotrek1985 @ 10 05 2008, 20:52) *
CYTAT(belladona123 @ 10 05 2008, 20:48) *

No patrz, publikowali tipy w gazecie, których sami nie sprawdzili. Trzeba mu było w nagrodę jeszcze memorkę wysłać laugh.gif
Jak to mówią kłamstwo ma krótkie nogi, heh choć tym razem ściema wyszła dopiero po 8 latach ale jednak. Baa czego to się nie robi aby swoje dane zamieścić w PE laugh.gif

No to chyba sprawa jest załatwiona.
Swoją drogą koleś mógłby się tłumaczyć że w inną (może reżyserską wersję) grę grał.
Berion
Nie było RE3 DC, więc...

Ten tips to głupoty. Ja też swego czasu dałem się nabić w buteltkę. Zresztą ta bzdura miała swe źródło chyba w PSXFanie, a to złodzieje i bajkopisarze (którzy nawet kiepsko znali angielski ;]).
Piotrek1985
A więc kolejna ściema. Swoją drogą pamiętam też coś Podobnego w Parasite Eve 2, jak zdobyć "Ultimate Weapon" i nie chodziło tu bynajmniej o Hypervelocity. Naprawdę ludziom to sie nudzi...
nWo
Jak mieszkałem w racoon city to tez zainteresowałem sie tym miotaczem, szukałem i srogo sie zawiodłem. A grałem w residenty tak dużo ze zacząłem niemal mieszkać w raccon city wink.gif najbardziej sprawdzone tipsy są na gamefaqs.com i na stronach poświęconych serii RE.
NEMESIS U.S.
Ten tips, który został przedstawiony w tym temacie jest raczej niewykonalny, a dziewczyna, o której jest mowa pojawia sie tylko w tamtych lokacjach, i tylko kiedy wracamy do tej części Raccoon późną nocą, a uratować się jej po prostu nie da. Najprawdopodbniej jest to córka Dario Rosso, faceta, który na samym początku gry zamknął się w przyczepie, ponieważ bał się wyjść razem z Jill na zewnątrz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.