Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: 32" LCD do PS3 i Cyfry+
Forum PSX Extreme > Inne > HD
przegraj_kowal
Zastanawiam sie nad kupnem telewizora LCD,rozmiar najlepiej 32".Telewizor wykorzystywalbym glownie do PS3,PS2,GC,ogladania tv wieczorami(Cyfra+),a takze planowalem podlaczyc kompa pod tv,coby czasem jakis film obejzrec.Mam w sumie ochote kupic Samsunga LE32A436,ale moze mielibyscie jakas lepsza dla mnie propozycje?
Wampis
Do kompa to lepszy byłby Full HD.
Juchy
wszystko zalezy od tego jak daleko od tego TV bedzie siedzial
fullhd ma sens tylko przy duzych przekatnych i bliska odleglosc ogladania i do tego material musi isc fullhd inaczej to zbedny wydatek
przegraj_kowal
odleglosc od tv to jakies 2-2,5m.w sumie komputer pewnie z rzadka bym podlaczal,tak to raczej konsole i Cyfra,planuje wziac Canal+ w HD od nich,coby jakis kanal miec w HD
Velius
Ja polecam Philips 32PFL7862D.Swietnie sie sprawuje przy ogladaniu TV,jest swietny do gier i dobrze sobie radzi z podlaczaniem do PC.Cena tez nie jest jakas mocno wygorowana.
TV dobrze sobie radzi z sygnalem SD,ponadto ma wejscie USB.
Warto tylko zanotowac ze nie posiada gniazda D-Sub.

Tu mozesz szerzej poczytac,polecam sie zarejestrowac i przeczytac ten artykul.

http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=7150
przegraj_kowal
co do tego Philipsa to mam pytanie:czy brak gniazda D-Sub jest bardzo uciazliwy?jestem zielonkawy w tym temacie,a wszyscy wymieniaja brak tego wejscia jako jeden z niewielu minusow tego tv.da rade mimo braku tego gniazda podlaczyc kompa pod tv?
Juchy
d-sub to tak po chlopskiemu VGA
czyli w zaleznosci co masz na wyjsciu z kompa? masz DVI? jak masz DVI to przejsciowka na HDMI i juz
Wampis
CYTAT(Juchy @ 19 05 2008, 17:20) *
wszystko zalezy od tego jak daleko od tego TV bedzie siedzial
fullhd ma sens tylko przy duzych przekatnych i bliska odleglosc ogladania i do tego material musi isc fullhd inaczej to zbedny wydatek

Full HD by się opłacało jakby HDTV miał być często używany jako monitor do kompa, podobno wtedy na przykład drobny tekst jest wyraźniejszy. Jak rzadko i tylko do filmów, a tak to do konsoli i TV to HD ready też styknie.
przegraj_kowal
tv bedzie wykorzystywany w glownej mierze do Cyfry,w tym kanalow w HD,w nastepnej kolejnosci do PS3 i konsol z mojej sygnatury,a do filmow z kompa to pewnie na koncu.W sumie na kompie juz dawno nic nie ogladalem,ale majac jakis konkretniejszy tv moze mnie najdzie ochota.mojego kompa nigdy do tv nie podlaczalem,ale mowicie,ze dam rade nawet bez D-Sub?kurde,jeszcze pare dni temu chcialem Samsunga,a teraz to juz sam nie wiem co chce...
Grigori
CYTAT(przegraj_kowal @ 20 05 2008, 18:41) *
tv bedzie wykorzystywany w glownej mierze do Cyfry,w tym kanalow w HD,w nastepnej kolejnosci do PS3 i konsol z mojej sygnatury,a do filmow z kompa to pewnie na koncu.W sumie na kompie juz dawno nic nie ogladalem,ale majac jakis konkretniejszy tv moze mnie najdzie ochota.mojego kompa nigdy do tv nie podlaczalem,ale mowicie,ze dam rade nawet bez D-Sub?kurde,jeszcze pare dni temu chcialem Samsunga,a teraz to juz sam nie wiem co chce...

Da radę. Od tego Philipsa nie dostaniesz imo nic lepszego. Na dodatek oferuje on multum ustawień wielkości obrazu w tym PixelPerPixel (czy jakoś tak), co pozwoli uniknąć wszelkich zniekształceń obrazu - 1:1 a nie rozciągnięty. Przy niektórych tv żeby widzieć całość możliwego obrazu trzeba się sporo namęczyć a czasem jest to wręcz nie możliwe (vide Panas LX70).
I nie ma również sensu patrzeć na Full HD bo i tak większość emitowanych u nas aktualnie kanałów HD to i tak 720p czyli nie Full. A może się mylę? Ale wątpię. cool.gif

Ja 32PFL7862 dla siebie kupuje w przeciągu miesiąca - kupiłbym już teraz ale bym przezeń sesje oblał pewnie. biggrin.gif
przegraj_kowal
ok,no to mam juz chyba mojego faworyta smile.gif dzieki wszystkim za pomoc smile.gif
mobie
Możesz jeszcze się zastanowić nad sony D3000. Sprawdzona konstrukcja, największa jego wada to dość mocne smużenie, ale który tv lcd nie zaciąga.

W zasadzie to jest chyba jeden z najlepszych TV LCD. Na pewno bedzie imponował poziomem czerni w porównaniu do tego philipsa.
przegraj_kowal
aha,i jeszcze jedno pytanie:czy ktos z posiadaczy LCD gra na konsolach takich jak PS2 czy GC?jak jest z jakoscia obrazu?
Hrubaz
Korzystając z tematu. Polećcie jakiegoś fajnego Sharpa do podobnych celów. Też 32, niekoniecznie full HD. Chyba, że są lepsze firmy. Jakieś Samsungi czy coś. W okolicach 2 kafli (są takie ceny smile.gif wiem bo patrzyłem przed chwilą smile.gif

Edit: Odpowiadając. Ja grałem na sharpie 37. Z bliska nieciekawie. Ale z 4 metrów luksus.

Pytanie od siebie. To czy to? A może coś innego w tych kategoriach? smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.