WooshaQ
17 05 2008, 18:41
Mam pewien problem, otoz zarowno moj modem oraz router sa w dosyc duzej odleglosci o konsoli a jako ze nie mam dynksu umozliwiajacego odbior bezprzewodowy zastawiam sie jak mozna by to obejsc? Czy zalozmy podpiecie kablem sieciowym x'a i laptopa ktory komunikuje sie bezprzewodowo z routerem dalo by jakis rezultat?
Godsmack
17 05 2008, 18:47
Ja podłączyłem konsole pezpośrednio do netu, kabel sieciowym. Mam net radiowy. Potem w ustawieniach konsoli dałem wszystkie adresy(IP, Maska podsieci, brama) takie same jak na kompie. Wszystko ładnie działa mój net to 256 Kb/s.
Jesli macie możliwość to podpinajcie konsole bezpośrednio do netu, według mnie niewarto dokupywać jakiś routerów.
No to chyba przeciez ci pisze, ze nie podlaczy ,bo ma za daleko ,to jak ma go bezposrednio podlaczyc?
Z lapotpem jakas tam szansa ,ze wyjdzie jest, ale pewnie w cholere musialbys ustawiac. Najpierw laptopa pod pc, potem x'a pod laptopa. Najlatwiej to by bylo jakbys kupil bezprzewodowy router i WA do X'a ,ale tanie to to by nie bylo. Mozesz jeszcze kupic sobie kabel sieciowy o dlugosci 20m i puscic go przez caly dom, jesli Ci to nie przeszkadza ;p
Godsmack
17 05 2008, 20:49
O właśnie, polecam zakup kabla bo te wszystkie routery, podłączanie PC do laptopa itd są według mnie bardziej skomplikowane
Miałem szczęście że nie miałem żadnych problemów z połączeniej x'a do netu:D
RobertKWL
3 07 2008, 16:45
Ja kurde tez mam problem. Mam router z WiFi. Mój laptop łączy sie z nim bezprzewodowo ofkoz, ale chce podłączyć do karty sieciowej w laptopie Xbox'a, ale w teście wywala mi na DNS'ach, a robie tak jak w poradniku onlinecenter.pl Jakie mam te DNSy wpisać?? PS. Mam Windowsa Viste jakby coś. Pomóżcie !!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.