Poszukuję dobrej kamery w dobrej cenie (czyli i tu i tu bez cudów, górna granica to powiedzmy 400 zł). Niestey nie wiem, która marka lepsza jeśli chodzi o sprzęt do nagrywania.
Wymagania:
- duża pamięć (najlepiej z możliwością włożenia karty SD)
- długi czas działania
- nagrywanie filmów i raczej nic więcej (żadne mp3, mp4, etc.)
Kamery będę używał głównie na turniejach.
szczurek
18 05 2008, 23:51
hmm do 400zl raczej niczego z pamiecia SD nie znajdziesz. Z tego co wiem, to takie kamery weszly w 'powszechny' obieg dosc niedawno i nadal kosztuja cos kolo tysiaka. Musisz atakować jakąś kamerkę miniDV, niestety z konkretnymi modelami nie pomogę.
W takim razie może lepiej zainwestować w aparat cyfrowy? Niektóre nagrywają naprawdę fajnie, np. tak jak tutaj:
http://www.dailymotion.com/relevance/searc...rt-1_videogames (Samsung S630; film był najpierw skompresowany vdubem, potem przeszedł jeszcze automatyczną kompresję na DM, a mimo to wygląda naprawdę dobrze).
Sama naprawa cyfrówki średniej klasy w autoryzowanym serwisie kosztuje czasami ponad 400 zł więc znalezienie sprzętu za tą sumę będzie...no trudne.
Jeżeli chcesz kupić aparat cyfrowy to koniecznie zwróć uwagę czy filmiki nagrywa z dźwiękiem czy bez, bo spotkałem się z kilkoma modelami co rejestrują tylko obraz.
Pan Pieczarka
4 07 2008, 11:28
Jak w nazwie tematu - poszukuję jakiegoś dobrego modelu kamery cyfrowej do tysiąca złotych. Kamera będzie przeznaczona głównie do nagrywania na zewnątrz bez konieczności dobrego łapania głosu, ale dobrze by było, gdyby posiadała osobne wejście na mikrofon. Wejście A/V aby łapać np. z PS2 obraz też w cenie.
był już podobny temat, posklejałem - Colio
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.