Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Router
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
BartX
Mam małe pytanie do osób posiadających Neostradę i rozdzielających ją routerem. Zamierzam coś takiego niedługo zrobić i tu mam pytanie - który router do 200 zł będzie najlepszy do rozdzielenia Neostrady? Będzie to służyć głównie do grania na Xbox Live (dobrze by było, gdyby router miał wejście RJ - 45). Moje łącze to 1 MB.
FLooK
Ja mam Livebox'a i git jest.
Berion
A widziałeś router bez RJ45? XDDD Zwykle mają RJ11 i najmniej 2xRJ45. Są różne różniste... mogą mieć np. zasilanie zewnętrzne, albo pod usb (ale wtedy trzeba sterowników do OSu).

Ja używam D-Linka DSL-G624T, brat ma takiego samego i śmiga po Livie. Obaj mamy złodziejostradę. W 120zł powinieneś się wyrobić. Niestety z wad tego modelu mogę wymienić brak dynamicznego mac i brak możliwości podziału transferu dla danej sieci.
BartX
CYTAT
Niestety z wad tego modelu mogę wymienić brak dynamicznego mac i brak możliwości podziału transferu dla danej sieci.

Co to dokładnie znaczy? Jestem kompletnie zielony i nie wiem.
Diabeu
ja siedzę na speedtouch'u od tepsy, koszt 1pln czy jakoś tak
4 sprzęty można wpiąć bezpośrednio
Berion
CYTAT(BartX @ 20 05 2008, 19:13) *
Co to dokładnie znaczy? Jestem kompletnie zielony i nie wiem.

http://pl.wikipedia.org/wiki/MAC

A co do podziału to przykładowo masz łącze 512Mb/s i dwie platformy podłączone do routera. Możesz im przydzielić z góry, że np. X360 nie dostanie więcej jak np. 128Mb/s downloadu i 16Mb/s uploadu, a Kryśka z pokoju obok dostanie resztę... etc. etc. Przykład.

Jak potrzebujesz router tylko do grania i przeglądania sieci to kup byle jaki jakiejś renomowanej firmy. Bez wifi, torrentów, dysku, dodatkowych portów itp. zapłacisz około 70-80zł.

BTW: http://www.psxextreme.info/Jaki-router-t57097.html

@diabeu
Badziewie ;]
BartX
W grę wchodzi jeszcze Wii, DS, PSP, download, czasem upload. Czyli WiFi niezbędne.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.