Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Counter strike
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Games
Stron: 1, 2
Offi
Ups blush.gif lol w takim razie sory hyh.gif nie wiedzialem nazwa genjalna nie powiem tongue.gif
Specu
oj na drugi raz sobie daruje bo az strach sie bac XD

tak wiec wracajac do tematu. kto chetny na Source?
Panek
Ja jestem chętny - podajcie tylko kiedy i na jakim serwie (może by ktoś założył z hasłem, PE-Only)
Specu
mnie najczesciej mozna znalezc na ATM&PifPaf.pl
193.42.218.101:27016 pod nickiem |f.sq|oTmHfCg biggrin.gif
co do serwera to przydaloby sie miec jakis zeby zalozyc na haslo XD
Panek- Najlepiej zainstaluj XFire albo wal na GG to sie mozna jakos zgadac
Panek
QUOTE(Specu @ 31 01 2006, 19:28) *

co do serwera to przydaloby sie miec jakis zeby zalozyc na haslo XD

A to nie tak, że ktoś z zewnętrznym ustawia i hasło daje? : P Ja tam w serwy się nie bawię więc nie wiem >:]

Powinienem walnąć na GG niedługo... A może najpierw zbierzmy więcej osób?
Specu
jak ma ktos łącze żeby to pociągnąć to prosze bardzo smile.gif
Panek
Ja mógłbym - tylko zawsze jak robię serwa to jest że LAN cośtam cośtam...
Ekansik
Mnie najczesciej znajdziecie na tym serwerze (to serwer ze strefiami)

Serwer bydzia {1} ][ TP VAC by www.cs.telsten.com 83.238.68.23:27015

POLECAM! (to jest serwer CS 1.6)
Melog
Wszystkich zainteresowanych zapraszam na serwer : Insomnia 24/7 [w00t!] Clan. Ip: 70.85.133.213:27015.

Jest to serwer klanu [w00t!] w ktorym jestem od ok 2.5 roku, jestem w nim jednym z leaderow odnosnie Counter Strike'a. Klan moj gra w Call of Duty , Call of Duty 2 , Battlefield'a 2 oraz wlasnie CSS'a. Jestesmy w ligach (TWL, CAL-i) , radzimy sobie dosc dobrze. Klan ten jest amerykanski, serwer umiejscowiony jest w teksasie. Moj nick = [w00t!] Stiffler (lub czasami [w00t!] Otis Driftwood). Do rozmow uzywamy teamspeaka. W klanie obecnie mamy ok 55 osob z czego ok 15 gra w counter'a. www.w00ts.com / w00t.psychostats.com
Zapraszam zarowno na Teamspeaka (dla tych ktorzy znaja dobrze angielski) jaki i na serwer css'a (jest praktycznie caly czas pelny w godzinach 2pm-midnight czasu centralnego/zachodniego USA).

Pozdrawiam.
dApo
huh CAL-i ladnie ... a czy to nie jest przypadkiem amerykanska liga i do tego dla zaproszonych? hmmmmm
Melog
QUOTE(dApo @ 5 02 2006, 08:22) *

huh CAL-i ladnie ... a czy to nie jest przypadkiem amerykanska liga i do tego dla zaproszonych? hmmmmm

tak. cal-i czyli cal-invite.
jesli klan radzi sobie b.dobrze w cal-o to zostaje zaproszony do cal-i. moj klan mial b.dobre wyniki w cal-o (nasz win-loss ratio = ok. 4)
segal258
Piszcie ogólnie co myślicie o tej grze , podawajcie ip do fajnych serwerów, dajcie linki do jakiś niestandardowych (ale fajnych tongue.gif) mapek, napiszcie ile juz gracie , swoje nicki i wogóle coś o cs 1.6 cool.gif

Mój nick w csie to segal(zaskakujące tongue.gif ) gram około 7 miechów i nie mam zamiaru przestawać oczywiście.
85.232.234.246:27207 haslo ms To mój serwer więc jeśli wejdziecie to napisze że jesteście z tego forum to napewno bedziecie lepiej traktowani tongue.gif (Jestem adminem) W csie nie widze minusów oprócz pi.erd.olo.nych cziterów tongue.gif Ogulnie to zapraszam na serwer i piszcie,piszcie,piszcie biggrin.gif
stona
A CS 1.5 to poprzednia wersja czy jak?
ako
CYTAT(segal258 @ 21 05 2008, 19:41) *
Piszcie ogólnie co myślicie o tej grze , podawajcie ip do fajnych serwerów, dajcie linki do jakiś niestandardowych (ale fajnych tongue.gif) mapek, napiszcie ile juz gracie , swoje nicki i wogóle coś o cs 1.6 cool.gif

Mój nick w csie to segal(zaskakujące tongue.gif ) gram około 7 miechów i nie mam zamiaru przestawać oczywiście.
85.232.234.246:27207 haslo ms To mój serwer więc jeśli wejdziecie to napisze że jesteście z tego forum to napewno bedziecie lepiej traktowani tongue.gif (Jestem adminem) W csie nie widze minusów oprócz pi.erd.olo.nych cziterów tongue.gif Ogulnie to zapraszam na serwer i piszcie,piszcie,piszcie biggrin.gif

IP do serwerów? Wystarczy włączyć wyszukiwarkę w grze i masz ponad 9000 serwerów do wyboru, z tego przynajmniej na 3000 dobre pingi. Znaczy, zależy co rozumiesz pod pojęciem dobry serwer wink.gif

Gram (właściwie to grałem) jakieś 5 miechów, głównie z kumplami z klasy. Teraz większość się wykruszyła, a grać w tą grę z jakimiś baranami na FFA to jest porażka. Jak się nie ma jako takiego teamu to nie ma co szukać w tej grze...

Moja opinia jest taka że pod względem przystępności, wyzwalanych emocji i dawki zabawy, CS1.6 do F.E.A.R. nawet nie podskoczy. Trochę odrzuca mnie prymitywna mechanika tej gry, motywy z waleniem przez ściany, "realizm" i grafika (ciekawe że tyle lat się tego nie da poprawić, choćby lepsze tekstury wrzucić). Tak jak mówiłem, w gronie kumpli można pograć, zwłaszcza jak się ma komunikację głosową - wtedy jest fajnie i odchodzą ciekawe akcje.
Jeżeli więc chodzi o CS ogólnie, to lepszym wyborem IMO jest wersja Source - szybsza, ładniejsza, nowoczesna i z dużo lepszymi mapami (tak, dodatkowe obiekty i zaawansowany system oświetlenia robią wielką różnicę, i nie chodzi mi tutaj o wygląd sam w sobie).

PS. OgÓlnie smile.gif
PS2. Na cziterów VAC daje rade, oczywiście o ile się jedzie na oryginalnej wersji chytry_.gif

EDIT: byłbym zapomniał, jak chcesz mapki to tutaj jest tego mase: http://www.fpsbanana.com/ - kilkadziesiąt sprawdziłem, można znaleźć prawdziwe perełki, jak na przykład de_pripyat (czy jakoś tak wink.gif)

CYTAT(stona @ 21 05 2008, 19:57) *
A CS 1.5 to poprzednia wersja czy jak?

W pewnym sensie tak, ale 1.6 w stosunku do 1.5 to nie jest taki zwykły update, wiele rzeczy, z tego co wiem, jest zmienionych w samym gameplayu. Samego 1.6 już od kilku lat rozwijają bez zmiany numerka, jako najlepszą wersję.
stona
Czyli możemy uznać że to dalsza część 1.5 tak?

taaa. ignorujcie mnie , w końcu ja w to nigdy nie grałem :F
Ocelot
Proszę zignorujcie post ako bo widocznie typ nie wie o czym mówi skoro grał 5 miechów -_-'
Grałem do zeszłego roku przez 5 bitych lat. Czasami grywałem z kumplami z real-life'a, ale większość czasu spędzałem grając na serwerach teamplay z nieznanymi mi graczami i grało się wyśmienicie. Grafika jak na dzisiejsze czasy nie jest wyjątkowa ale spokojnie da się grać, bo w sumie grafika i tak w tej grze odgrywa drugoplanową rolę- liczy się skill, teamplay i fun! Najlepsza strzelanka sieciowa pod względem rywalizacji. Jak chcecie sobie "postrzelać" to jak mówił przedmówca pograjcie sobie w fear'a, bo to właśnie "szczelanka" dla każdego. Jak chcecie wspaniałego FPS'a w którym liczy się skill to wybierzcie CS 1.6. CS Source omijajcie z daleka-> bo jedyne co ma wspólnego z wersją 1.6 to "CS" w nazwie. Powinni po prostu sprzedawać tą grę pod inną nazwą bo gra straciła cały klimat.
Jeszcze z rok temu grywałem często na Borg'ach i kolbie białystok ale nie wiem czy jeszcze działają. Ale zawsze znajdziecie jakieś dobre polskie serwy;)
Pozdrawiam i widzimy się "na celowniku" xaxaxa... head z deagla przez ściane śni mi się po dziś dzień...
ako
CYTAT(stona @ 21 05 2008, 21:09) *
Czyli możemy uznać że to dalsza część 1.5 tak?

No tak wink.gif

CYTAT(Ocelot @ 21 05 2008, 21:09) *
Proszę zignorujcie post nademną bo widocznie typ nie wie o czym mówi skoro grał 5 miechów -_-'

"Ignorujcie go, bo ma inna opinie niz ja". Brawo, kolego. Wierz mi jednak na słowo, że wiem o czym mówię, bo z FPSami mam styczność od początku mojej kariery z grami, czyli jakoś od 1997 roku.

Grałem do zeszłego roku przez 5 bitych lat. Czasami grywałem z kumplami z real-life'a, ale większość czasu spędzałem grając na serwerach teamplay z nieznanymi mi graczami i grało się wyśmienicie.

Zależy, co rozumieć pod pojęciem "wyśmienicie". Możliwe że graliśmy na innych serwerach, tak czy inaczej, nie podoba mi się, że w grze nastawionej głównie na teamplay każdy biegnie w swoją stronę i robi co mu się podoba, o pilnowaniu BS nie wspominając. Za dużo chaosu, za mało złożonych akcji. Nie ukrywam, chęć do gry w CS1.6 wychowałem na relacjach z profesjonalnych rozgrywek, i to głównie te złożone akcje mnie naciągnęły na tą grę. Tego nie da się powtórzyć na FFA.

Grafika jak na dzisiejsze czasy nie jest wyjątkowa ale spokojnie da się grać, bo w sumie grafika i tak w tej grze odgrywa drugoplanową rolę- liczy się skill, teamplay i fun!

Fun jest na prawdę niezły, zwłaszcza jak na de_train czy de_nuke gość ściąga Cię przez ścianę. Mnie to bardziej denerwuje niż bawi, ale co kto lubi smile.gif
Teamplay - tak jak pisałem wyżej.

Najlepsza strzelanka sieciowa pod względem rywalizacji. Jak chcecie sobie "postrzelać" to jak mówił przedmówca pograjcie sobie w fear'a, bo to właśnie "szczelanka" dla każdego.

F.E.A.R. jest dla każdego, racja - przystępny dla amatorów, ale wymagający pracy i umiejętości, żeby go opanować na wyższym poziomie. CS wydaje się odpowiedni tylko dla ludzi którzy codziennie spędzają nad nim dobrych kilka godzin - nie wiem czy to zaleta tej gry?

CS Source omijajcie z daleka-> bo jedyne co ma wspólnego z wersją 1.6 to "CS" w nazwie. Powinni po prostu sprzedawać tą grę pod inną nazwą bo gra straciła cały klimat.

Straciła klimat powiadasz? Co takiego przyczyniło się do tej straty? Mapy są bardziej klimatyczne w Source, teamplay pozostał w niezmienionej formie, wymiana ognia też się jakoś specjalnie nie różni - trików trzeba używać podobnych. Co więcej, w moim odczuciu wprowadzone zmiany wyszły na dobre tej grze. Lepiej, wydaje mi się nawet że jest trudniejsza od 1.6, ale to chyba też in plus, skoro na pierwszym miejscu stawia się pro-skill...
Prawdę mówiąc po dziś dzień nie potrafię zrozumieć, dlaczego gracze 1.6 tak narzekają na source. Jeżeli coś jest inne niż 1.6 to jest gorsze?

Pozdrawiam i widzimy się "na celowniku" xaxaxa... head z deagla przez ściane śni mi się po dziś dzień...

Mi po dziś dzień nie może wyśnić się to, jakim cudem ktoś w Valve wpadł na pomysł żeby z pistoletu można było przestrzeliwać ściany wink.gif

Pozdro.
krzynek1
ja gram tylko sourcea, ostatnio na probe odpalilem cs 1.6

toz to jakas kpina, to co sie tam dzialo to jakis chaos a nie gra

i chyba wiem czemu gracze cs 1.6 i mniej narzekaja na sourcea, po prostu nie maja maszyn ktore by uciagnely ta gre, taka prawda

a wszystkie teksty o stracie klimatu, o sztucznosci to sobie schowajcie w kieszen, bzdura kompletna
Zephi
To cie zdziwie, tu chodzi o grywalnosc, a nie o jakas grafike czy klimat, lol. Okres podniecania sie sourcem po przejsciu z 1.6 trwa srednio 4 dni, potem gra zaczyna sie nudzic, bo zeby kogos zabic wystarczy trzymac przycisk myszy. Chaos w 1.6? Widac, ze grasz w sourca z zerowym recoilem, to jest niedzielna gra na ffa, chcesz cos ugrac klanem - lepiej wlacz 1.6.

I nie mow mi ze ludzie nie maja maszyn zeby uciagnac twoja gierke, bo w sourca gra tylko ameryka, a reszta swiata nadal w 1.6, wystarczy spojrzec na ilosc turniejow i wysokosc nagrod. W samej Polsce mamy conajmniej 5 dobrych teamow, z czego 2 maja stale miesieczne pensje.

ps:
CYTAT
Mi po dziś dzień nie może wyśnić się to, jakim cudem ktoś w Valve wpadł na pomysł żeby z pistoletu można było przestrzeliwać ściany wink.gif

A wiesz jaka deagle ma sile wylotowa i odrzut wink.gif? Sprobuj strzelac przez sciane z usp czy glocka smile.gif Poza tym wiekszosc dziur w scianach to bugi, no bo jak mozna strzelac przez gruba na pol metra kamienna sciane (trupa)?
ako
CYTAT(Zephi @ 23 05 2008, 10:02) *
To cie zdziwie, tu chodzi o grywalnosc, a nie o jakas grafike czy klimat, lol. Okres podniecania sie sourcem po przejsciu z 1.6 trwa srednio 4 dni, potem gra zaczyna sie nudzic, bo zeby kogos zabic wystarczy trzymac przycisk myszy. Chaos w 1.6? Widac, ze grasz w sourca z zerowym recoilem, to jest niedzielna gra na ffa, chcesz cos ugrac klanem - lepiej wlacz 1.6.

Hehe, a w 1.6 zeby kogoś zabić to co trzeba robić, salto w tył z wykopem? Jak dla mnie trzymanie przycisku myszy daje najlepsze rezultaty biggrin.gif Tylko mi nie mów że w Source można wszystkich jak leci kosić z full auto, bo nie można.

I nie mow mi ze ludzie nie maja maszyn zeby uciagnac twoja gierke, bo w sourca gra tylko ameryka, a reszta swiata nadal w 1.6, wystarczy spojrzec na ilosc turniejow i wysokosc nagrod. W samej Polsce mamy conajmniej 5 dobrych teamow, z czego 2 maja stale miesieczne pensje.

Może tylko amerykanów stać na takie kompy happy.gif

ps:
CYTAT

A wiesz jaka deagle ma sile wylotowa i odrzut wink.gif? Sprobuj strzelac przez sciane z usp czy glocka smile.gif Poza tym wiekszosc dziur w scianach to bugi, no bo jak mozna strzelac przez gruba na pol metra kamienna sciane (trupa)?

Teraz to na prawde zareklamowałeś 1.6 - 8 lat na rynku i bugi z strzelaniem przez ściany smile.gif Pokuszę się jednak o stwierdzenie, że, nawet jeżeli są to bugi, to celowo w grze zostawione.
krzynek1

komu ty to mowisz, chlopak laugh.gif

swoje 4 dni pograles i tyle wlasnie wiesz

a skoro twoj styl gry to full auto i okrzyk rambooo przy tym to no comment, prawdziwy fachura smile.gif

ton mojej wypowiedzi jest wprost proporcjonalny do twojej, wiec jesli zmienisz swoj styl "wiem lepiej wy" to i ja zmienie

jak możecie to bez zbędnych podniet , kk ? /stona
AkirA.
krzynek1@
dobrze gadasz .. widac ze jakies dziecie wlaczylo cs na 4 miechy i kozaczy na full auto przez sciane zabije 2 i sie cieszy ..

Zephi@

Trzymasz przycisk i zabijasz? To dobry jestes ;] Powodzenia z takim graniem ;] Boty + easy = Trzymanie prawego na myszce ^^ Graj tak dalej.
Dabman
Wszyscy macie mega pojecie o tej grze, spedzilem za malolata wiele lat przy tej grze, od 2000 czy 2001 roku jakos tak, wersja 7.1 bodajze, a wczesniej 5.3 ( bety ) AWP mialo celownik, bez zooma, M4 zoom.

I co moge powiedziec? mialem kolesi na sieci lokalnej ( siec ok 2tys osob!! ) gdzie grali naprawde zaskakujaco, szybko strasznie sie uczyli, pozniej wchodzac na neta, robili miazge.

Czesto jednak byl to tzw. "fart poczatkujacego" kiedys tez gralem bardzo taktycznie, celnie, ostatnio zakupilem source, oraz pogralem w 1.6 ze znajomym, celnosc z ak. jakies 80% wiekszosc akcji na dust konczyla sie HS, ja w terro oczywiscie mowie 1 szczal HS!

Lecz powiem Wam że, celowanie full auto, sprawdza się, bardzo dobrze, lecz w tym full auto z AK tez trzeba miec doswiadczenie, tak naprawde nie ma sposobow/porad, jak grac dobrze, jak gorzej. Chyba ze gramy ze scouta, tam taktyki maja sens, jest pewna systematyka, z broni mniej precyzyjnych, takowych nie ma, no moze po za ingramem oraz mp5.

Wiec nie piszcie, ze ktos grajac tak, czy tak moze grac na botach, wiele dobrych graczy w statystykach na serwerach, to nowicjujesze, nie zapominajcie ze serwerow TP. nie ma juz od 06 roku, jako takich!!

Takie perelki jak jazda-krakow nawet nie sa juz TP.
AkirA.
CYTAT(Dabman @ 24 07 2008, 21:55) *
Wiec nie piszcie, ze ktos grajac tak, czy tak moze grac na botach, wiele dobrych graczy w statystykach na serwerach, to nowicjujesze, nie zapominajcie ze serwerow TP. nie ma juz od 06 roku, jako takich!!

No nie do końca wszyscy to nowicjusze , to zależy na jakim servie grasz ;]

Wszyscy macie mega pojecie o tej grze, spedzilem za malolata wiele lat przy tej grze, od 2000 czy 2001 roku jakos tak, wersja 7.1 bodajze, a wczesniej 5.3 ( bety ) AWP mialo celownik, bez zooma, M4 zoom.

Tak naprawde ,to gram od 2005 r. w CS'a i nie słyszałem o wersji 7.1 (sprawdzałem teraz na google.pl i faktycznie jest) ;] No ale mnie ciekawił tylko 1.6 więc rolleyes.gif

...nie zapominajcie ze serwerow TP. nie ma juz od 06 roku, jako takich!!

No jakby sie tak dobrze przyjrzeć to jest kilka ;] I to niektóre są naprawde dobre ..

Ogólnie to 3/4 jest takich graczy co walą full auto i na farcie wchodzą banie co chwila .. Tylko 1/4 ze WSZYSTKICH tych graczy ma skilla .. A jak już taki wejdzie na serva poskanuje (ja sam tak mam ... dobre słuchawki i wiem kto gdzie wyjdzie .. HS i od razy : cheater wy$!%^j stąd) Cóż .. Takie moje zdanie ;]
Dabman
dla tego tez nie gram w ta gre, sporo czasu gralem rozrywkowo, pozniej zaczolem cos w kierunku robic, aby stalo sie to czyms wiecej niz tylko rozrywka, ale szybko stwierdzilem ze cs powoli jest gra dla malolatow. malo jest osob ktore graja dla zabawy! znaczy wiele, ale wiekszosc z tych osob poprostu nie umie przegrywac, jako iz steam uwazam ze zabil ta gre, wielu moich znajomych nie gra.
a byly fajne partyjki:) w konkretnym klimacie, ostatnio mialem radoche grajac w gow na x360, ale szybko mi przeszlo, a myslalem ze wroce do gier multi fpp
AkirA.
CYTAT(Dabman @ 25 07 2008, 20:08) *
dla tego tez nie gram w ta gre, sporo czasu gralem rozrywkowo, pozniej zaczolem cos w kierunku robic, aby stalo sie to czyms wiecej niz tylko rozrywka, ale szybko stwierdzilem ze cs powoli jest gra dla malolatow. malo jest osob ktore graja dla zabawy! znaczy wiele, ale wiekszosc z tych osob poprostu nie umie przegrywac, jako iz steam uwazam ze zabil ta gre, wielu moich znajomych nie gra.
a byly fajne partyjki:) w konkretnym klimacie, ostatnio mialem radoche grajac w gow na x360, ale szybko mi przeszlo, a myslalem ze wroce do gier multi fpp

Dlaczego dla małolatów? ;] Ja znam wiele osób ze steam powyżej 17+ ..

No fakt ,masz racje ,dużo osób gra dla rozrywki no ale nie umieją przegrywać .. Dlatego są takie akcje jak np. z Sashą w kafejce internetowej (poszukajcie w google.pl jak nie wiecie ocb) Ale miejmy nadzieje że będzie mniej takich akcji ;]

Steam zabił CS'a? Że niby dlaczego? Że mniej haxów jest na serverach ? ;]

Sam grałem w GoW i jakoś mnie ta gra nie pociąga rolleyes.gif
signap
Najgorsze jest to ze ownujesz innych a oni cie nazywaja HAX, wallhack,itp co potem sie konczy CALLVOTE confused.gif (glownie w FPSach)
AkirA.
CYTAT(signap @ 26 07 2008, 15:45) *
Najgorsze jest to ze ownujesz innych a oni cie nazywaja HAX, wallhack,itp co potem sie konczy CALLVOTE confused.gif (glownie w FPSach)

No dokładnie ;] A najśmieszniejsze jest to, jak wejdziesz na jakiś server steam i ownujesz a Ci mowią że masz haxy happy.gif Jak ktoś tak mówi to leże i płacze happy.gif No ale cóż ,tak to jest jak się gra z dziećmi neostrady hyh.gif
Rondel
Bo to sie nie wchodzi na "jakies serwery" tongue.gif.
dx36
Ja ogolnie nie lubie polskich serverow chyba ze gram z kims albo gram dla jaj tak to mnie tak wkurzaja tacy ludzie mamrocza cos nie wiadomo co, puszczaja jakies gowniane techno i inne tego typu szajsy
jjot
ja gram tylko i wylacznie na pronet ffa na steamie. po 3 latach przypomnialem sobie, ze mam oryginala i czasem wpadam na kilka rundek. mam ten sam nick co na forum to nie krepujcie sie witac mnie jak wchodze na serwer czy cos. ogolnie, podoba mi sie klimat na polskich serwach. granie z niemcami nie ma takiego klimatu ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.