Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Counter strike
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Games
Stron: 1, 2
Weteranek
Ja gram juz od 2 latek !! I niemoże mi sie znudzić tongue.gif exclaim.gif gram na serweze Data Net jest to serwer Rzeszowski 213.25.122.228 oto Ip : rolleyes.gif
lukasz
słabe g.ó.w.no.wole rainbow sixa i half life 2
dApo
ta gra zjadla mi 5 lat... ale bylo warto... gral bym dalej ale nie mam konta confused.gif
bartiz
Ja ostatnio po upgradzie kompa wróciłem do CS'a tylko, że SOURCE i bardzo mi się to podoba.

A co do CS 1.5 to 1.5 > 1.6
MarcineK
Wole aot
Panek
Wolę Source'a - jak coś to można się ustawiać do gry
kooq
Też wole Source'a.
Pióro
Pewno wolicie Sourca bo jest ladniejszy happy.gif Gralem w niego dosc sporo. Kilka klanow na koncie (najmilej wspominal LFserwis) i stwierdzam ze ta czesc nie zachwyca. Jeszcze dlugo poczekamy zanim wyklucza wszystkie bugi, a jest ich nawet sporo (mowa o wszystkich updatach do wrzesnia). A o powstaniu jakiejs konkretnej sceny z source w roli glownej juz nie wspominajac.

Narazie zostane przy 1.6 smile.gif
Mniej bledow, wyzszy poziom, wiecej FPSow tongue.gif
szeni
Hm, jakby nie patrzeć, Source ma już chyba ze 1,5 roku, wiekszosc bledow powinni wyeliminowac confused.gif.
CS... Gra, ktora zjadla mi kilka lat z zyciorysu (i kilkaset zlotych wydawanych na kafejki internetowe). Ale kiedy ostatnio, po ponad 2letniej przerwie, zasiadlem do gry 'jak za starych dobrych czasow', okazalo sie, ze... nic nie zapomnialem. Skill pozostał i z powodzeniem wykorzystuję go w innych shooterach FPP (np War Rock; pozdrawiam Klausę tongue.gif).
W CSa 1.6 mozemy umowic sie kiedys 'forumowo', co Wy na to? Moge jutro od 9.00 do 15.00
Pióro
Dobry pomysl.

Ja moge zagrac jak rozpocznie sie nowy miesiac closedeyes.gif
SieGra_SieMa
qII qIII
a nie fajer in de hol
Panek
Ja tam gram w Source'a bo to pierwszy Counter w jakiego grałem "samemu" (czyli na własnym PC - przedtem tylko 1.6 w kafejkach) i jestem do wszystkich map przyzwyczajony w wersji Source smile.gif

Co do forumowej ustawki - mogę kiedy tylko chcecie
Krychuone
1.6 jest jednak lepsze od 1.5 , sam w to kiedys nie wierzylem, a jednak happy.gif wogule to CS jest bdb ale od dluzszego czasu nie gram po necie, tylko na lanie jak juz, jestem osiedlowym wymiataczem icon_twisted.gif szkoda czasu by grac z kims kogo sie nie zna - jest tyle gier do przejscia cool.gif a na lanie fajnie od czasu do czasu zloic dupska kolezkom icon_wink.gif
Offi
Krychuone moze jednak powinienes sprobowac po necie zagrac rozwinac horyzonty i przejsc na wyrzszy poziom trudnosci niz na osiedlowym very easy ?? tongue.gif

Siegra .... "FIRE IN THE HOLL!!"

Osobiscie wole "DIE MOTHERFUCKERS!!" W FEAR nie ma to jak zarznac calo druzyne wroga za jednym pociagnieciem biggrin.gif im loving it. jak cos to chetnie zagram tongue.gif

No niestety tylko w cs'a juz dosyc dano nie gralem ale nawet specjalnie mnie juz do niego nie ciagnie nagralem sie w kafejkach i u kompli tongue.gif
Krychuone
OFFI - "ale od dluzszego czasu nie gram po necie" gralem na innych serverach, ale tam tez pomiatalem kim popadnie, choc byli lepsi, wiadomo icon_twisted.gif raz nawet dostalem ban'a za to ze zbyt dobrze gralem excl.gif laugh.gif
LegionPolski
ja pykam... le w 1.6 smile.gif nie powiem - gierka jest fajna, ale jak wiadomo taki np. Battlefield 2 (u mnie nie pojdzie ;/) to grubo fajniejszy jest... niach, dzisiaj se chyba przytne w cs'ika biggrin.gif
bartiz
Dlaczego sądzisz ze jest grubo fajniejszy ? Bo są pojazdy ??
Plechu
QUOTE(Weteranek @ 28 01 2006, 05:22) *

Ja gram juz od 2 latek !! I niemoże mi sie znudzić tongue.gif exclaim.gif gram na serweze Data Net jest to serwer Rzeszowski 213.25.122.228 oto Ip : rolleyes.gif

łooo datanet biggrin.gif tam to byl klimat wink.gif gralem jakeis 2 lata temu ale juz mi sie znudzilo ;p polowanie na admina sieci rox tongue.gif
g_w_b_b_a
ja mam pytanie - jak w tej grze mozna miec tzn skilla?? przeciez kule nie leca w jedno miejsce lecz w rozne poprzez odrzut broni ?? na roznych filmikach widzialem np. jak koles strzelal z Desert Eagle i robi 5 headshotow O_O
Pióro
QUOTE(g_w_b_b_a @ 28 01 2006, 10:39) *

ja mam pytanie - jak w tej grze mozna miec tzn skilla?? przeciez kule nie leca w jedno miejsce lecz w rozne poprzez odrzut broni ?? na roznych filmikach widzialem np. jak koles strzelal z Desert Eagle i robi 5 headshotow O_O

I to sie nazywa skill ( lub czit ) biggrin.gif Posciagaj sobie filmiki z HeatoNem to dopiero opadnie ci kopara. To juz bardziej sa boty niz ludzie smile.gif

Pozatym to jeden z tych "sportow" w ktorych nasz kraj sobie niezle radzimy happy.gif
Ekansik
y0, tu są fajne serwery 1.6. CS-TELSTEN
kooq
A jakie są wasze ulubione mapki? Bo ja najchętniej gram na dust'cie, assault'cie i millitii.
bartiz
dust2, aztec, inferno, assault ;-)
Plechu
klasyka czyli dust 2, aztec, train i reszty nie pamietam tongue.gif
Panek
cs_office, de_dust2, de_train, de_prodigy

Wszystko tylko Source
Dante
QUOTE(Pióro @ 28 01 2006, 12:56) *

Pozatym to jeden z tych "sportow" w ktorych nasz kraj sobie niezle radzimy happy.gif

Ta pamietam jak jakis czas temu na zawodach chyba w Korei polska drużyna rozwaliła się sama bo jej już nie chciało się grać.

Cs to jest świetny tytuł przy którym trzeba poswięcić dużo czasu i wtedy mozna osiagnąć jakies wyniki ostatni raz grałem ponad rok temu i mam pytanko czy cos się zmieniło(wtedy weszły jakieś tarcze czy cos takiego)bo moze bym sobie znowu pograł
Krychuone
de_cube to swietna mapka icon_twisted.gif jaka tam moze byc rozwałka biggrin.gif jest jeszcze na maxa jajcarska mapa 'starwars' mozna pomykac tymi pojazdami i kubłem hahah
bartiz
Hehe najlepsze akcje to były na awp map i headshoty z respa tongue.gif
g_w_b_b_a
QUOTE(g_w_b_b_a @ 28 01 2006, 10:39) *

odpowie mi ktos na to pytanie?? bo jestem ciekaw skila
bartiz
Własnie trzeba się nauczyć tak grać, aby strzelając tego odrzutu nie było, czyli nie biegać z AK47 ze wcisniętym guzikiem myszy ;p
dApo
pewien znany gracz, a mianowicie Fatal1ty powiedzial: "practies, practis and more practis"
Offi
Wystarczy przez kilka miesiecy grac nonstop na jakims przyzwoitym poziomie bez ulatwien a potem jakos idzie tongue.gif i mozna strzelac hedy za pomoca cierzkiego karabinu maszynowego biggrin.gif
Specu
QUOTE(Panek @ 28 01 2006, 18:50) *

cs_office, de_dust2, de_train, de_prodigy

Wszystko tylko Source

oprosz biggrin.gif
na jakich serwerach grasz? mozna by sie ustawic na strzelanke smile.gif

dla mnie tez Source RULZ
o niebo lepsza grafa, FIZYKA i lepsze mapki. mniam
ulubiona mapa to chyba bedzie Piranesi, Dust i Compound (ale bez AWP)
enyłej awp sux biggrin.gif
g_w_b_b_a
wg mnie to jest czysty fart jak np. zabicie kogos ze snajperki bez zooma w ruchu, w tej grze nie mozna miec skilla jedynie szczcescie moze jak ktos dlugo gra to zdobywa jakies umiejetnosci ale az takie jak w innych grach
Specu
O_o
no logiczne ze zabicie bez zooma w ruchu to fart, ale skill jest najwazniejszy
zreszta nie czaje o co ci chodzi w tym poscie
Jajkov
Ja tam wlasnie wole Fire in the holl ale nie w CS'sie tylko ET[Enemy Territory] Mało osób to zna ale jest wypas.CS tez nie jest zly ale nie wnosi nic nowego natomiast ET tak biggrin.gif
Specu
jak ma cs cos wnosic jak juz WNIOSL na dlugo przed pojawieniem sie ET?
Pióro
QUOTE(Dante @ 28 01 2006, 18:50) *

Ta pamietam jak jakis czas temu na zawodach chyba w Korei polska drużyna rozwaliła się sama bo jej już nie chciało się grać.

Nie wiem kiedy to bylo, ale napewno baaaardzo dawno temu. Nasz kraj ma sporo utalentoanych graczy. Np. caly team pentagram. Osoby ktore tam graja nie musza sie przedstawiac na swiatowej arenie. Kazdy o nich slyszal i kazdy ich szanuje. Pozatym jakis rok temu gdy byl mecz Europa vs reszta swiata do teamu ze starego kontynentu zostal zaproszony wlasnie nasz zawodnik (Luqu), ktory uwazany jest przez wielu jako jednego z najlepszych snajperow na swiecie smile.gif

QUOTE(g_w_b_b_a @ 29 01 2006, 10:39) *

wg mnie to jest czysty fart jak np. zabicie kogos ze snajperki bez zooma w ruchu, w tej grze nie mozna miec skilla jedynie szczcescie moze jak ktos dlugo gra to zdobywa jakies umiejetnosci ale az takie jak w innych grach

W kazdej grze liczy sie szczescie. A podany przyklad ze snajpierka jest nie trafiony bo bez zoom pocisk nie leci tam gdzie pokazywal by normalny celownik. Jest to taki maly sposob wykluczajacy z gry tych osob ktore moga naklejc sobie kropeczke na monitorze i strzelac do wszystkich bez zoomowania. A takie sytuacje mialy miejsce w tak bardzo lubianym przez niektorych CS: SOURCE happy.gif

pewien znany gracz, a mianowicie Fatal1ty powiedzial: "practies, practis and more practis"

Dobrze powiedziane. BTW Fatal1ty to ten koles co wymiatal w quake i robili z jego podpisem kary graficzne czy cos tam?? baby.gif

QUOTE(Specu @ 29 01 2006, 10:41) *

O_o
no logiczne ze zabicie bez zooma w ruchu to fart, ale skill jest najwazniejszy
zreszta nie czaje o co ci chodzi w tym poscie

Tez jakos za bardzo nie kumalem o co chodzilo w tamtym poscie, ale popieram zdanie ze skill jest najwazniejszy.

I skill to nie tylko strzelanie, a tez umiejetnosc gry zespolowej jak i obeznanie w mapach.

PS. Mam nadzieje ze zbierzemy jakas paczke ludzi i wbijemy sie na jakis serwer tongue.gif
Maiden
hehehehe w CS'a grałem ładnych pare latek temu, nawet z malutkimi sukcesami smile.gif ( od piewzej wersji do bodajże do 1.3 ? nie pamietam smile.gif ) dopoki nie poznalem Halo na xboxie smile.gif

( Które imo CS'a wciaga lewa dziurka nosa smile.gif )

Swego czasu grywało sie na Assaulcie, miltia, Arab streets a potem przez momencik na rats.
Ale glownie te dwie pierwsze smile.gif

I skill to nie tylko strzelanie, a tez umiejetnosc gry zespolowej jak i obeznanie w mapach.

To 50% sukcesu czy to w CS'a czy Halo smile.gif

obeznanie w mapach.

Tfu tfu tongue.gif
To podstawa laugh.gif
dApo
Tak to on ... wszystko macie tu KLIK
Plechu
QUOTE(bartiz @ 29 01 2006, 19:32) *

Hehe najlepsze akcje to były na awp map i headshoty z respa tongue.gif

ble, powinni za to kastrowac tongue.gif
Offi
No z ta snajperka to roznie bywalo pamietam jak szedlem z snajperka(to u terrorystow co ma 20 pociskow nie pamietam jak sie nazywa)potrafilem na srednich odleglosciach zabijac bez z zblizenia jednego zabilem z bliskiej odleglosci ze zblizeniem (troszke fart koles zabardzo strejfowal i sam nie mogl mnie trafic tongue.gif )

Nigdy nie gralem w klanach zawsze gralem sporadycznie dla zrzrywki.
W tej grze liczy sie rowniez nastawienie czasem po paromiesiecznej przerwie wymiatalem naprawde dobrych graczy z smiesznych broni np p90 itp czasem zabijalem z flaszem na oczach z pistoletu( na moscie) innym razem poscilem heada przez sciane.
Z koleji zdarzalo sie ze gralem regularnie przez kilka miesiecy i nie potrafilem zabic korcaka na itali tongue.gif

Mapki?? ulobione to te z dopiskiem cpuAssault militja smile.gif i wszelkie nietypowe i malo znane tongue.gif(szybko sie obywalem z mapami i wykozystwyalem nieznajomosc mapy u innych graczy tongue.gif no ale z poczatku szanse byly wyrownane)
Specu
QUOTE(Offi @ 29 01 2006, 14:35) *

to u terrorystow co ma 20 pociskow nie pamietam jak sie nazywa

autolama

najlepiej sie gra na serwerach gdzie snajperki sa powylaczane (no poza scoutem, jedyna sluszna snajpa XD)
szeni
Ehh, wspomnienia wracają...

Skill. Piękna rzecz. Za to właśnie kocham CSa. Od razu widać różnicę między niedzielnymi graczami a prosami. Grając w CS przechodzisz długą drogę, od stania w miejscu i strzelania, potem kucania, aż w końcu - co ja potrafię wink.gif - orientujesz się, że powienieneś cały czas być w ruchu, skakać i unikać pocisku (jeden z plusów CSa, ale z drugiej strony strasznie chora rzecz). Przypominam sobie teraz, jak jakiś czas temu mając w łapie AK-47, będąc cały czas ruchu, nawet w powietrzu (o tym za chwilę), potafiłem ustrzelić jednym strzałem headshota kumplowi z kilkunastu metrów, co nb. powodowało u niego szewską pasję (?).

Co do map - moje favorities to:
1. fy_iceworld (być mozę pomyliłem nazwę) - grając pierwszy raz w CSa, grałem właśnie na tej mapie. Czysty skill, bronie leżą wszędzie, nigdy nie brakuje amunicji. Sytuacja: kumpel stoi po drugiej stronie mapy i próbuje mnie podczas spawnu zabić z... shotguna. Cyk, AK-47, bum, headshot.
2. cs_assault - bezapelacyjnie jedna z najlepszych map, a już napewno najpopularniejsza. Sporo nowych wersji robionych przez fanów (np assaul2k, z ciekawą grafiką, pokazujący znacznie więcej niż tradycyjne CSowe mapy, na tym samym enginie).

Dodatki... Pamiętam jeden dobry, z rasami z Warcrafta 3. Można było dokupywać różne bajery - np częściową niewidzialność, większą szybkość, wyższe skoki... Pamiętam czajenie z nożem (większa skuteczność) za płotem na cs_assault.

Kiedyś bawiłem się nawet w robienie map i waypointów (konieczne do działania botów na niestandardowych mapach). Niezły był ubaw.

Kurczę, pograłbym sobie, ale właśnie się zorientowałem, że... mam na kompie tylko Source, w dodatku 'mało legalnej' wersji (co prawda jest sposób na granie przez sieć, ale jest on dość stary, więc pewnie Valve go uniemożliwiło). Trzeba ściągnąć steama...
Specu
QUOTE(szeni @ 29 01 2006, 17:48) *

2. cs_assault - bezapelacyjnie jedna z najlepszych map, a już napewno najpopularniejsza.

klocilbym sie.
najpopularniejsze sa Dusty i Aztec

a steama nie sciagaj, poszukaj nonsteama ;]

to co, ustawka na Source ktos? icon_twisted.gif
mozecie mnie lapac na XFire (polecam)
www.xfire.com
szeni
Steam jednak mi w 100% odpowiada, tak się składa, że nigdy mi się nie zawiesił i mam oryginalnego cd-keya. Dust1/2 i Aztec też są popularne i dobre, ale jednak najczęściej w moim miescie ludzie grają wlasnie na assault.
Mr.Hahn'
Taaa Team Pentagram ładnie sobie radzi !! Pióro a ty nie czasami z B2 ??
Pióro
QUOTE(Mr.Hahn' @ 30 01 2006, 16:01) *

Taaa Team Pentagram ładnie sobie radzi !! Pióro a ty nie czasami z B2 ??

Niet smile.gif Jakos (ale to naprawde nie wiem dlaczego bo uwielbiam takie klimaty) nie podchodzi mi Battlefield 2 closedeyes.gif
Offi
"AUTOLAMA" ?? laugh.gif hehepierwszy raz sie z czyms takim spotykam wiem ze nie bylem mistrzem a cs ale jeszcze nie zdarzylo mi sie zeby mnie ktos od lam wyzywal censored2.gif . Co ja mam sie uczyc nazw kazdej broni z cs to nie bede lama??
"najlepiej sie gra na serwerach gdzie snajperki sa powylaczane " czyli co bojisz sie kamperow?? wlasnie o o chodzi ze cs to gra dla kamperow:P reszta to mieso armatnie tongue.gif (przesadzam ale czesto pada sie od strzalow kamterow w plecy czy z duzej odleglosci).
Specu na przyszlosc daroj sobie takie komentarze bo niechce uzadzac na forom zadnej bluzgawicy tongue.gif.
Pióro
Autolama to bron laugh.gif

hyhy zes pojechal w tym momecie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.