Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Pad z Nesa do psxa
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
zygmunt2
Yo

Poszukuje schematu jak podłączyć kabel od pada do psx do pada od nesa tak żeby działał w psxie.

Pozdrawiam
koniol21
Em, raczej sie nie da tak po prostu kabla przełożyć, musiałbyś zbudować nowy układ do pada snesowego, opierając sie na tym z psxa, a to już robota dla zawodowca.
zygmunt2
tyle ze ja szukam do nes a nie do snesa
koniol21
xD Żadna różnica, czy to ma byc z nesa snesa czy megadrive, samo przełożenie kabla nie da nic, to dalej MUSI być elektronika z pada psxowego wciśnięta po prostu w inna obudowę, bo inaczej w najlepszym razie nie będzie działać, w najgorszym uwalisz konsole.
zygmunt2
To wiem ze bedzie potrzebma ale czy macie jakis schemat bo bez tego to nie zdzialam nic
koniol21
Ale na cholerę schemat i czego ? Dwa rzuty oka na plyte i wiesz wszystko co powinienes.

Przerób płytę tak żeby klawisze pasowały w obudowy, w emulatorze (bo strzelam ze chcesz tego pada do grania w emulowane gry użyć) ustaw wszystko odpowiednio i tyle. Jak nie masz pojęcia jak sie za to zabrać, to i tak nie pomoże ci żaden schemat, i tak.
zygmunt2
chodzi mi o schemat bo kiedyś w listach w PE byl jak zrobic to poprzez przelutowanie kabli
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.