Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Napęd do laptopa
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
Gazer
Witam! Mam pewien problem, otóż padł mi napęd dysków CD/DVD w moim laptopie Acer Aspire 1694WLMi i chciałem go wymienić. W Internecie napędów do laptopów jest pełno tylko nie bardzo wiem czy każdy będzie pasować. Na allegro czasami można znaleść tzw. uniwersalne tylko nie wiadomo na ile one są uniwersalne i po cenie chyba za długą żywotność i jakość to nie ma (no name confused.gif). Chodzi mi o napęd do...powiedzmy 100 zł góra. Jakby co mój stary napęd to Matshita UJ-845-C. Z góry dzięki za odpowiedź i propozycje. Pozdrawiam.

PS: Zapomniałem powiedzieć że miło by było jakby napęd miał funkcję nagrywarki wink.gif.
psx18

Panasonic/Matshita http://www.allegro.pl/item365510559_panaso...c_stan_bdb.html . Jak się nie mylę powinien pasować.
Gazer
No właśnie...to jest taka sama a zniej nie jestem szczególnie zadowolony....brak wsparcia technicznego ze strony producentów(update biosu i takie tam). Między innymi chce kupić inną nagrywarkę bo na tej się właśnie zawiodłem sad.gif.
Metal
Mam Pioneera na IDE i nie polecam go. Omijaj szerokim łukiem, beznadzieja, jak z resztą, to nie wiem.
Berion
Napędy Slim są na ogół tragicznej jakości. Jak masz w lapie możliwość bootowania z CDVD na USB to polecam taki napęd (a jeszcze lepiej kieszeń na PATA/SATA).

Pioneer to świetna marka i obecnie jedna z najlepszych. Sorry, ale bredzisz - widać trafiłeś na jakiś trefny model, albo mocno używany. Poza tym jaka jest jakość napędu najlepiej pokazują testy na np. PIE/PIF (teraz coraz mniej napędów zwracają te błędy...).
Metal
Napiszę inaczej. Nie polecam napędu DVR K14L. Napęd ma problemy z odczytem płyt CD. Niektóre jak nagram nim, to widzi jako czyste, z płytami DVD jest ciut lepiej. Nagrywa też tak sobie, a na poczatku Win XP miał problemy w ogóle, zeby go rozpoznać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.