Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: NavyField
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Games
stona
Parę osób z tego forum w to gra, więc postanowiłem założyć topic gdzie będziemy mogli sobie o tej gierce pogadać smile.gif

Najpierw wstęp dla nowych.

Gierka jest darmowa, do zassania stąd -> KLIK <- wybieramy ofkoz English 1 [chyba że ktoś bardziej lubi niemiecki smile.gif . Po zassaniu tworzymy sobie konto na WWW tutaj KLIK dusząc na JOIN .
Po założeniu konta odpalamy i możemy grać .

Gierka jest RTSem na morzu. Mamy tylko 1 okręt na raz. Na przeciw siebie stają dwie floty i staramy się zadziobać przeciwnika. Za bitwe dostajemy kredyty , expa i punkty. Exp jest potrzebny do szkolenia marynarzy , mamy kilka typów [ Kapitan, Gunner, Mechanik itd. ]. LVLując Kapitana mamy możliwość zakupu nowych okrętów. Sam okręt to kadłub , silnik, system celowniczy , pancerze , działa itp. Każdą część dobieramy wg. własnego widzimisie , ofkoz zwracając uwagę na takie rzeczy jak ciężar ilość miejsca na okręcie i lvl naszych sajlorów. Okrętów jest od groma. Zaczynamy od małej fregatki, kończymy na wielkim pancerniku lub lotniskowcu. Są 4 nacje : UK, US, Niemcy , Japonia .

Sam system pływania jest podzielony na 2 części : auto i manula. Na auto gramy jako noobki, klikamy tylko myszą gdzie płynąć i gdzie strzelać, działa same się obracają. Jak już zdobędziemy skilla i lepszy okręt wypada wejść na manuala - wtedy już sami kierujemy kontem nachylenia dział i możemy dokładniej przycelować.

Na serverze jest kilkanaście klanów, w tym Polski - PolishSeamans .

Parę screenów własnej roboty :

Port_UK->

Port_IJN->

Przed_bitwą->

Bitwa->

Bitwa->

Bitwa_kutrów_torpedowych->

Filmik z walki lotniskowcem

Jeśli macie jakieś pytanka, uderzajcie.
stona
Skoro nikt nic nie pisze, to pokażę wam moje nowe cudeńko hyh.gif

psx18
Stona też sobie takie kupie, a tymczasem będe Ciebie unikał na morzu laugh.gif .
stona
Nowy patch dodaje długo oczekiwane łodzie podwodne smile.gif

Oran
A ja mam pytanie, czy ta gra ma jakieś elementy taktyki? Czy po prostu sieka z rozbudowywaniem łajb - czyli kolejna gra z cyklu "kto silniejszy ten lepsiejszy"?

edit:

ofkors nie chodzi mi, że mega kozak moze zostac rozwalony przez nooba bo coś tam, tylko po prostu czy nie liczy sie sama łajba, a jakieś manewry maja znaczenie albo cosik takiego?
stona
No jak mają jak nie mają?

Jeśli pływasz na wielkim BB i popłyniesz od razu na rush'a to zaraz Cię zadziobią. Ogólnie są klany i wiara taktycznie do bitew podchodzi. Ofkoz noobki płyną na rush'a i zaraz giną smile.gif

Mały stateczek nie ma walczyć z pancerniki tylko osłaniać CV i BB przed ubotami.. itp itd.
Oran
E no to gites, to pewnie pogram troche.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.