Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kablówka TKK, problem z podłączeniem internetu do konsoli.
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
Kregan
Witam wszystkich ludzi z forum.To mój pierwszy post i pierwszy problem.Chodzi o połączenie konsoli z interetem.
Posiadam Internet z telewizji kablowej kołobrzeg http://www.tkk.pl/engine/ prędkość786/128,Modem Thomson TCM420.
Na kartce mam zapisany Adres IP,Brame i DNS.Wszystko jest wpisane w protokole interetowym i działa ok.
Ale gdy wpisuje wszystko w plejaku net niedziała.Pokazuje mi błąd o treści "This is a DNS error".Prosze o pomoc to moja pierwsza konsola nielicząc starego plejaczka i jestem zielony jeśli chodzi o interent.Jak ma to skonfigurować by wszystko chodziło.
MichAelis
jak podlaczasz to cos do konsoli?
Kregan
Podłanczam to tym samym kablem który łączy pc i modem.Poprostu wpinam w konsole i niby wszystko jest ok.DNS error pokazuje się jak robie test.Nawet jak omijam test i włanczam np.ps store to jest taka sama sytuacja.
raczek_nie_boraczek
Wydaje mi się że musisz przepisać adres mac z pc do xboxa
Kregan
Heh tu chodzi o PS3 wink.gif A ten adres Mac to konketnie gdzie jest i gdzie mam go wpisać ?.Dobra już wiem gdzie ten adres ale to adres karty sieciowej więc po kiego on ;/Pozatym nigdzie niewidze w plejaku takiej opcji.
dx36
O patrzcie ! ktos z KG ! odezwij sie na gg to moze ci cos pomoge bo sam kiedys mialem neta z kablowki problemy zawsze jakies byly i cos tam jeszce pamietam MOZE ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.