Cornholio900
26 05 2008, 18:22
Kupiłem nowego kompa.Wszystko cacy,ale jak włączam jakąś grę to gram w nią 10-50 minut i PC się resetuje albo wychodzi do windowsa.Pomyślałem "chromolić to,i tak trzeba lepszą grafikę kupić",ale z nową kartą jest dokładnie to samo!Help anyone?
Sprzęt to athlonx2 4000+,leadtek winfast geforce 7300gt,2 gb ramu,płyta główna ASUS M2A-VM.Temperatura karty wynosi 40-43 st.C.
Zasilacz. Masz pewnie jakiegoś wy(pipi)istego Tracera . Otwórz budę i przeczytaj co jest napisane na zasilaczu.
Cornholio900
26 05 2008, 22:26
Na zasilaczu pisze tylko ATX 400u,czyli ma moc 400W,right?Wydaje mi się,że tyle powinno wystarczyć....
A na perfumach z bazaru pisze Adidas - tyle powinno wystarczyć :F
Teoretycznie powinno ,w praktyce jeśli to Tracer to może nie wyrabiać. Winde przeinstalowywałeś po z mianie karty? Jaką miałeś poprzednio?
Cornholio900
26 05 2008, 22:42
Poprzednio zintegrowany radek x1250.No,windy nie ruszałem.Stare sterwoniki wyrzuciłem i zainstalowałem nowe.
Zainstaluj Driver Cleaner'a i wywal wszystkie pozostałości po sterach Ati . Kurde, mi to wygląda na zasilator. Masz kumpla z PieCem? Pożycz od niego i sprawdź.
Cornholio900
26 05 2008, 22:52
Widocznie mam pecha do zasilaczów.W poprzednim kompie mi się zjarał razem z płytą głowną.Pożyczę i sprawdzę.Dzięki za rady.
Nei masz pecha, zwyczajnie kupujesz coś co zasilaczem jest tylko z nazwy i zdycha przy 50% obciążeniu linii 12V
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.