Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Windows Vista
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
genetyk@
Mam problem z zainstalowaniem epsx`a.za kazdym razem gdy pobieram instalke i instaluje program pojawia sie blad.wczesnie j na xp nie mialem problemow.ktos moze poradzic dobry emulator i jego konfiguracje pod viste?
Berion
Jaki błąd? Treść... rolleyes.gif
genetyk@
CYTAT(Berion @ 27 05 2008, 22:13) *

this aplication has failed to start because zlib1.dll was not found.re installing the aplication may fix this problem.

i sciagam z wielu zrodel i nic
ping
dokładnie, reszty sobie nie dopowiemy. Ja osobiście korzystam z ePSXe (normalnej wersji bez installera) i wszystko mi śmiga.
genetyk@
CYTAT(ping @ 27 05 2008, 22:20) *
dokładnie, reszty sobie nie dopowiemy. Ja osobiście korzystam z ePSXe (normalnej wersji bez installera) i wszystko mi śmiga.

mozesz zapoda linka do tej normalnej wersji??
ping
http://www.epsxe.com/ - pierwszy link z google po wpisaniu frazy epsxe. Dział downloads wink.gif.
genetyk@
sprawdzalem juz dawno ta stronke i dalej to samo
ping
więc co wyskakuje w okienku błędu?
signap
CYTAT(genetyk@ @ 27 05 2008, 23:19) *

this aplication has failed to start because zlib1.dll was not found.re installing the aplication may fix this problem.

moze po prostu zle go umieszczasz - jak nie folder emu to system32 o ile takie cos w viscie istnieje XD
genetyk@
CYTAT(signap @ 28 05 2008, 06:49) *
CYTAT(genetyk@ @ 27 05 2008, 23:19) *

moze po prostu zle go umieszczasz - jak nie folder emu to system32 o ile takie cos w viscie istnieje XD

sciagam i rozpakowywuje winrarem na pulpit i tyle
ping
a sorry, nie zauważyłem że wcześniej napisałeś jaki komunikat pojawia się w okienku wink.gif Miałem czasami podobne problemy, pomaga ściągnięcie brakującego pliku i wrzucenie do folderu z emulatorem. wpisz w google zlib1.dll download - powinno coś znaleźć.
genetyk@
miales racje teraz juz chodzi.... ale

niestety tak zwalnia ze hej ustawilem wszystko wedlug tego opisu opis i nic. jak wlczam gre intro normalnie jak na szaraku a jak przyjdzie wejsc do menu to tak wolno ze hej,niemowiac juz o graniu,

laptop w miare dobry 1,8 ghz 512 ram vista karta graficzna zintegrowana.
pomozcie

przy gt gra chodzi przy 48-55 fps do czasu wejscia do menu fps sapdaja do 7.8 !!!!

a przy wipeot 2097 niedzialaja przyciski od pada.

gry orginaly.
signap
musisz sie sam pobawic z ustawieniami - najlepiej do grafiki dac pete 3d lub gl
ping
512MB ramu na Viście to zabójstwo. Zintegrowana grafika też nie wróży sukcesu na nowszych pluginach i bardziej zaawansowanych ustawieniach. Najlepiej pobierz sobie jakiś starszy plugin np. gpuPeteDX6D3D.dll - zmiana nowego plugina na starszy pomaga w zdobyciu kilku dodatkowych FPSów. Mi na lapku z 2GB ramu, ATI mobility radeonem HD2600 i Core2Duo @1.83GHz wszystko biega bez zająknięcia (nowe pluginy, najbardziej obciążające ustawienia).
Berion
To już ePSXe z Lina jakiegoś typu LiveCD będzie lepiej Ci śmigał.

Jak chcesz na takim sprzęcie mieć Vistę to ją najpierw wykastruj z niepotrzebnych śmieci za pomocą vLite'a. Jeśli masz laptopa z Vistą to pewnie masz w auto-starcie mnóstwo "zaj*ch, wszystkim potrzebnych" ekstrasów... wink.gif Też wykastruj.
genetyk@
CYTAT(Berion @ 30 05 2008, 19:36) *
To już ePSXe z Lina jakiegoś typu LiveCD będzie lepiej Ci śmigał.

Jak chcesz na takim sprzęcie mieć Vistę to ją najpierw wykastruj z niepotrzebnych śmieci za pomocą vLite'a. Jeśli masz laptopa z Vistą to pewnie masz w auto-starcie mnóstwo "zaj*ch, wszystkim potrzebnych" ekstrasów... wink.gif Też wykastruj.

szczerze to naprawde dziala dobrze zadnych zamulen system szybko sie wlacza.mam viste ultimate, wszystko porzadku ale w lepsze gierki napewno nie pogram.
stona
CYTAT(genetyk@ @ 30 05 2008, 21:10) *
szczerze to naprawde dziala dobrze zadnych zamulen system szybko sie wlacza.mam viste ultimate, wszystko porzadku ale w lepsze gierki napewno nie pogram.

A świstak siedzi i ...

Siora ma Viste na 1GB i działa tak se , więc nie gadaj że na 512 jest si ;P
genetyk@
temat do zamkniecia tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.