Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Sala multimedialna
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
kempa
witojcie

na wstepie powiem, ze nie chodzi mi o jakies super nowoczesne pomieszczenie, ale raczej o przekształcenie pewnego pomieszczenia na sale audiowizualna.

modernizacja ma polegac głównie na wstawieniu do pomieszczenia sprzetu, i teraz pytanie, czego i w jakiej kombinacji bede potrzebowal, zeby to sprawnie dzialao... ? jeszcze raz podkreslam, ze nie chodzi mi o zadne zaje.biste efekty wypie.rdalajace w kosmos. czy aby to osiagnac wystarczy pospinac projektor z kompem, komp ze wzmacniaczem, wzmacniacz z kolumnami, aby to wszystko funkcjonowalo, czy bede potrzebowal jeszcze jakichs dodatkowych urzadzen ? albo innych połaczen ?
genetyk@
By wszytko ladnie i pikenie dzialal potrzebujesz dobryh przewodow ( w zaleznosci co i gdzie dlugich). Standardowe to czincze najlepiej pozlacane koncowki.Sam mam tki pokoik amatorski: tv+wieza+4 kolumny (2xtyl, 2xprzode)+ gramofon+mixer+xbox+ laptop.Jesli masz dobrze popodlaczane i poukladane to naprawde wygoda i radocha z giercowania jak i sluchania.
kempa
mhm... czaje.

znaczy sie punkt wyjscia stanowi dla mnie projektor, no i prawdopodobnie ekran. chyba, ze jakosc obrazu wyswietlana, na dobrej , duzej bialej scianie, nie odbiega odtego prezentowanego na ekranie multimedialny znacznie...

no i kwestia tego czy uda mi sie zamknac w kwocie 5-6 kafli.
genetyk@
CYTAT(kempa @ 30 05 2008, 15:19) *
mhm... czaje.

znaczy sie punkt wyjscia stanowi dla mnie projektor, no i prawdopodobnie ekran. chyba, ze jakosc obrazu wyswietlana, na dobrej , duzej bialej scianie, nie odbiega odtego prezentowanego na ekranie multimedialny znacznie...

no i kwestia tego czy uda mi sie zamknac w kwocie 5-6 kafli.

jesli chodzi o projektory to juz nie moja dzialka, wyswietlanie na "dobrej" scinie nie powinno przeszkadzac, oczywiscie pokoj musi byc wyciemniony ww wiekszym stopniu. Glosniki polecam logitech x-530 (5.1) naprawde wymiataja mialem je przez 2 lata i nie narzekalem, sa na "kabelki" ale mozesz spokojnie przedluzyc za pomoca wejscie wyjscie czincz audio ( za grosze), jesli chodzi o wzmcniacz to polecam bez jakis extrasow, dobra moc (nie bedziesz przeciez gral czy sluchal jak na koncercie) niepotrzebujesz duzej mocy ysle ze jakies 80W wystarczy.Duzo wejsc na glosniki i na inne sprzety (5-7) jesli chodzi o cene za uzywke mozesz zaplacic od 300 do 1300 cos takiego, oblukaj na aukcjach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.