sprowadzalem juz sticki z calego swiata dla siebie i znajomhych
jak chcesz to moge ci sprowadzic, odpalisz mi jakas mala kwota za fatyge i bedziesz mial swojego HORI FS2 :>
moj gg - 2242969
ps. sprowadzilem stiki sobie, nemo, ryu, kojiemu, lysemu i nie wiem jeszcze komu, nie pamietam
to ile Cie to kosztowalo?
te sticki mozna podpiąc zarowno do ps2 jak i xboxa? bo nie chcialbym wywalic kasy a pozniej na jakims turnieju plakać że musze grać na padzie.
Ale jeszcze dychasz

;
A was przywolalem jako 2d playersow i zwolennikow stickow. A Combosa ze SPoD'a i DLC w jednym kombie nie da sie zrobic. Pozatym DLC i SPoD sa jeszcze do wykonania, ale juz komba z Double Palm, gdzie w animacje poprzedniego ruchu trzeba wbic crouch dash'a juz nie sa takie proste na padzie, nie mowiac juz o uzywaniu kolana(K+G- puscic G po1/60 sekundy) w walce, poprostu paluchy nie wyrabiaja.
Dycham dycham :-P
O combosy, to mi chodzilo, albo z jednym, albo z drugim, wiem ze nie da sie obu wsadzic w jednym :wink: a juggli z \"kolankiem\" to w zyciu nie widzialem 8O
Oglądam relacje z Evo2k4 i grubasy z usa targają te wszystkie sticki.Po co pzrecie pada mogliby do kieszeni włożyc.
Rada.Nie wychodzi ci granie na padzie-kup sticka
Wszystko ci wychodzi tylko po prostu nie myslisz i jestes cienki-graj na kontrolerze do konsoli PS2
Racja, wszystkie grubasy z USA targaja galki
Cholera jeszcze nie widzialem relacji z turnieju odbywajacego sie w USA lub JAP, na ktorym ktos uzywal by pada...
a co do twojej rady Koji, to troche bym to zmodyfikowal, po cholere komu stick jak na padzie nie umie nic zrobic?:
Nie wychodzi ci granie na padzie-lepiej przerzuc sie na RPG albo szachy.
A jak ci wychodzi, tylko poprostu nie myslisz, to pomysl, to nie boli :wink:
Dark_Slide
26 12 2004, 17:29
Kokai rozumię, że te sticki co sprowadziłeś dla Koji'ego, Ryu i reszty to są najlepsze dostępne na rynku?? Możesz mi podać swój numer gg?? Byś mi doradził co i jak z tym stickiem. Z góry dzięki.
Dark_Slide, przeczytaj UWAZNIE mojego ostatniego posta
B' kogo cytujesz w swojej sygnaturce?
Dark_Slide
26 12 2004, 19:51
o lol

rzeczywiście widnieje tam twoje gg

hehe nie ma to jak uważnie czytać posty

hehe ;]
B' kogo cytujesz w swojej sygnaturce? :D
Takiego lamera ha-wu-o, co sra wyzej niz siedzi i zgrywa cwaniaczka...
http://global.yesasia.com/en/PrdDept.aspx/...rsion-all/did-5
To jest najlepsza opcja.
Niestety out of stock.
Tam kosztuje 75$ i to wszystko za co płacisz bo wysyłka gratis!!
Ale np:
http://www.lik-sang.com/info.php?category=...roducts_id=4615
Wysyłka nie bedzie wyzsza niz 25$ napewno.Warto brac.
Kokai jak sie ugadacie,daj mi znac.Zamówie sobie przy okazji wiecej figurek GG:D
to ile Cie to kosztowalo?
te sticki mozna podpiąc zarowno do ps2 jak i xboxa? bo nie chcialbym wywalic kasy a pozniej na jakims turnieju plakać że musze grać na padzie.
Ten co podali nizej jet tylko do ps2 jezeli chcial bys go podlazcyc do x'a musisz kupic specjalna przejscowke ktora obluguje sticki czytalem na forach ze zwkle przejsciowki nie obsluguje stickow albo wystepuja nia nich lagi
TA obsluguje stick przynajmniej tak twierdza.
Przegladalem teraz oferty i wyszedl stick dedykowany packowi street fighter anniversary obsluguje on ps2 i x'a jest na licencji Capcomu wiec bedzie raczej niezly koszt jego to ok $60 +wysylka
byczy2001
27 12 2004, 13:33
O combosy, to mi chodzilo, albo z jednym, albo z drugim, wiem ze nie da sie obu wsadzic w jednym :wink: a juggli z \"kolankiem\" to w zyciu nie widzialem 8O
no to zobacz sobie URL mms://dca.pod.tv/am-sega/free/vf4ft_ote4k0801.wmv ,to jest z VF4 final tuned turniej japonski otenami haiken 4 wersja arcade
Sciagnac da sie tylko flashgetem(nowszym), lub kilknac i obejrzec.
Ten co podali nizej jet tylko do ps2 jezeli chcial bys go podlazcyc do x'a musisz kupic specjalna przejscowke ktora obluguje sticki czytalem na forach ze zwkle przejsciowki nie obsluguje stickow albo wystepuja nia nich lagi
????????
Przeciez stick ma takie same bebechy w srodku co pad, wiec czemu ma nie dzialac?
Ja podlaczalem swojego sticka do iXa na 2h roznych przejsciowkach i dzialal :wink:
????????
Przeciez stick ma takie same bebechy w srodku co pad, wiec czemu ma nie dzialac?
Ja podlaczalem swojego sticka do iXa na 2h roznych przejsciowkach i dzialal :wink:
Przykladowy komentarz ludka ktory zakupil przejsowke Dreambox Converter
Doesn't Work With Hori SC2 Stick
Szczeze to nie wiem kto ma racje ale czytalem jeszcze gdziesz ze jest tak jak na na wyzej przedstawionym przykladzie
8O no kurde, przeciez elektronika w srodku jest ta sama, wiec czemu mialo by nie dzialac? tutaj pewnie chodzi nie o same sticki, tylko tez inne kontrolery, pewnie przejsciowka jest lewa i nie wszystko na niej dziala.
Już o tych przejsciówkach było wałkowane.....
Ja spotkałem się z wieloma przejsciówkami, które mozna podzielić na 3 grupy.
1. Działa wszystko. Jedynie Dual2 wymaga silniejszego wciskania przycisków.
2. Dual2 wymaga bardzo silnego wciskania przycisków, a stare małe pady mają lagi.
3. Dual2 działa świetnie, stare pady wcale.
Duale1 działają na każdej przejściówce.
Jeśli stick ma przyciski działające na tej samej zasadzie co w dualu1, to też będzie działał wszędzie. Jeśli będzie podobny do małych padów, to wiadomo - nie na każdej przejściówce.
Ciekawostka: Przeważnie najtańsze przejściółki są najlepsze (przykład 1.)
http://www.shoryuken.com/forums/showthread...62&page=1&pp=15 ppisane wszystko
A tak apropo prubowal ktos kiedys robic sam sticka ?
Dark_Slide
28 12 2004, 18:41
lol zrobić Sticka

. Szczerze nigdy nic nie robiłem i jakbym sobie pomyślał, że mialbym zrobić to kabaret z tego by wyszedł

.
Kokai widziałeś tego Sticka co specjalnie do Guilty Gear'a XX Reload wyszedł w Japonii?? Może wiesz czy się go opłaca?? Z tego co pamiętam to cena hmm...3000jenów czy jakoś tak nie pamietam ;p...Może orientujesz się czy warto go zakupić ;]??
evilcrusader
28 12 2004, 18:43
www.catlord.com ta jest scrinn jakiś sticów to chyba ręcznie robione ?
lol zrobić Sticka

.
No nie wiem jak dopadniesz dobre czesci co to za problem wywiercic w desce kilka otwrow ladnie pomalowac elektronike zamknac np w pudelku po kasecie tylko trzeba miec znikome pojecie o lutownicy ;/. Podobno takie sticki sa najlepsze i najtansze:D
Polecam
http://www.geocities.com/konxept/
Mysle, ze mam prawo wypowiedziec sie o kilku kwestiach w tym temacie (i nawet kilka osob o tym wie

.
1) Ogolnie ze stickami jest w tej chwili tak, ze na dobra sprawe nie sprowadzajac czegos z azji, to u nas nie mozna nic dostac. I nie mam na mysli Polski ale Europe.
2) Mimo, ze w teorii stick ma w srodku to samo co pad, to baardzo rzadko dziala dobrze z przejsciowkami (np. 2 sticki Hori nie dzialaja na przejsciowce do PC, na 1 przejsciowce do X'a, a na drugiej dzialaja z lagiem

).
3) Sticka mozna zbudowac od podstaw oraz mozna posluzyc sie innym stickiem. Mam na mysli, ze jesli mamy dostep do czesci, sami mozemy zrobic calegi sticka, wedle swoich upodoban. Mozna rowniez przerobic innego sticka, jesli ma sie jakies podstawowe pojecie o elektronica i lutownicy (ja tak przerobilem 3 sticki od DC i dzialaja bez zarzutu -> jesli uzyjemy org. Duala, bedzie on dzialal na kazdej przejsciowce).
Jesli chodzi o tanie sticki z jakichs polskich sklepow to nie dajcie sie nabrac. To z reguly wyjatkowe badziewia. Takich "stickow" mialem w rekach kilka i na zadnym nie gra sie dobrze. Jesli myslicie o dobrym sticku i chcecie miec nowke, musicie pogodzic sie z wydaniem ok 80 usd (stick + przesylka). Takie jest moje zdanie.
P.S. Pamietajcie, zamawianie z zagranicy nie jest takie trudne, a przy takim kursie dolara (ponizej 3 zl) warto sie zastanowic. Dolar wiecznie tani nie bedzie, wiec warto sobie zrobic prezent.
nie warto...
Ale dlaczego?
SOAD, moge ci powiedziec dlaczego nie warto bo mialem cos takiego. Zbudowany jest z gumek jak zwykly pad, nie na mikrostykach jak kazda szanujaca sie galka. Konstrukcyjnie wyglada to tak, ze na samym koncu galki jest krzyz, ktory, gdy naciskasz gora naciska odpowiednia gumke pod ktora znajduje sie tworzywo przewodzace prad, ono zas zwiera 2 punkty na plytce i dzieki temu dziala. Przyciski dzialaja w ten sam sposob. Tak sie konstruuje pady, a nie sticki. AS ma byc wytrzymaly, a te gumki padaja juz po 2-3 tyg ostrego grania, poza tym materialy z jakich jest wykonana cala konstrukcja sa marnej jakosci. Do tego dochodzi to beznadziejne wybrzuszenie, utrudniajace naciskani gornego rzadu przyciskow. Mam nadzieje, ze odradzilem ci zakup
Ale dlaczego?
Dlatego ze na tym nie da sie porzadnie grac, reszte wytlumaczyl ci Nemo :wink:
Czasami na pierwszy rzut oka można ocenić, że stick jest do bani.
Jeśli gałka nie jest nakręcana na metalowy drążek, to już można mieć poważne wątpliwości do jakości całego sprzętu.
Osobiście cenię sobie kontrolery Segi. Sam mam dwa takie sticki do DC. Prosta, ale sprawdzająca się w graniu konstrukcja.
Bardzo łatwo da się też je przerobić, by działały z innymi konsolami - wewnątrz jest masa miejsca. Cena też jest przystępna. Jak się dobrze zakręcić, to i za 30zł można dorwać.
byczy2001
2 01 2005, 14:44
Ha jeszcze tylko jedna odpowiedź na mejla i bede wiedział napewno, bo narazie się domyślam, że Hori Fighting Stick 2 razem z przesyłką będzie mnie kosztował 55$. A dojdzie w przeciągu 4 dni:). Kupywany z link-sang'a. Ale to jeszcze nie jest 100% pewne, jak kupię to wam wszystko opisazę jak zechcecie.
hmm z lik-sang wychodzi z przesylka wiecej owiele wiecej. Przynajmniej mi
stick $49 + Shipping via EMS: $55.00 .Umnie jest to najtansza opcja wysylki nie wiem czemu tak duzo a na play-asia wychodzi stick $49 + Economy Air Box $24.50. Wiec chyba bardziej oplaca sie opcja druga
Osobiście cenię sobie kontrolery Segi. Sam mam dwa takie sticki do DC. Prosta, ale sprawdzająca się w graniu konstrukcja.
Bardzo łatwo da się też je przerobić, by działały z innymi konsolami - wewnątrz jest masa miejsca. Cena też jest przystępna. Jak się dobrze zakręcić, to i za 30zł można dorwać.
Jakbym dorwał takiego sticka to móglbym go przerobić żeby na ps2 działał kabel by trzeba było miec pada z ps2 cos jeszcze ???
Wystarczy "ruska" podróbka za 15 zeta. Trzeba tylko podlutować odpowednie kabelki od przycisków ze sticka w odpowiednie miejsca na płytce od pada.
Inną metodą jest właśnie odpowiednie podmienienie kabla, ale tu już trzeba dobrze wiedzieć co się robi.
Aby nie ciąć kabla od sticka, można wykorzystać przedłużacze do padów. Ja miałem taką metodą zrobionego duala do PC.
Chcialem wszystkim uzmyslowic, ze sticki "Segi" produkowane sa nie przez Sege, a firme Agatec.
Druga sprawa, ostatnio mialem przerobic wlasnie takiego sticka i okazalo sie, ze niektore tanie pady sie do tego nie nadaja (w jakis dziwny sposob na plytce skonstruowany jest krzyzak, nie moglem sobie z tym poradzic). Moge za to powiedziec, ze pady Revolt (na allegro po 15 zl) nadaja sie do przerabiania bardzo dobrze
Jeszcze jedna sprawa - sam sie dziwie, ale ten EMS na Lik-sangu jest niesamowicie tani, czy ktos ma pojecie czemu? Czasami ta metoda wysylka wynosi 10 usd, a DHL i UPS wychodzi nawet 80. Z czego sie bierze ta roznica? Czy zamawial ktos juz ta forma wysylki??
a co sądzicie o tym as??
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=38315877
wygląda strasznie delikatnie, a technicznie to nie wiem ? może ktoś miał go w łapach??
bylo juz o nim pisane wczesniej jednmi mowia ze katastrofa jedni ze jest batdzo dobry do grania. Z tego co wiem do przyciski chodza dosc ciezko a galka jest spox. Ale za ta cene to raczej sie nie oplaca nieraz za 50 zl moza na allegro.pl dostac takiego

z tym ze ten jest nowy
Osobiscie na takim gram, kupilem go za 15 zl od kumpla, musialem tylko wymienic sprezynke w galce, bo stara sie wyrobila takze nie wiem jak galka chodzi w "oryginalnej" wersji, moja chodzi troszke ciezej niz w np. w sticku od DC albo Hori Fighting Stick II, co jest mi na reke, tamte sa dla mnie zbyt delikatne, przyciski sa oczywiscie gorsze niz w tamtych stickach, sa mniejsze i minimalnie mocniej trzeba je wciskac, ale jest jeden plus, maja mniejszy rozstaw co osobom o malych dloniach (takim jak ja :wink: ) ulatwia granie.
Za 99 zl sie nie oplaca, chociaz wolal bym dac za tego 99 niz kupowac za taka sama cene Logic3 albo 4gamers czy podobne. Poszukaj jeszcze, bo uzywane kosztuja w granicach 50 zl.
Dla mnie ten kontroler to katastrofa. Kumpel trzyma taki w szafie.
ja na takim gram i nie mam zadnych problemow :wink:
Sa też ludzie, którzy grają na dziadowskich podróbkach Dual shocka i też nie mają problemów.
Ten stick ma tragiczną gałkę. Jest na gumkach, drążek jest plastikowy, a gałka nie obraca się wokół własnej osi. do tego dochodzi delikatnośc całego kontrolera (plastik) i mamy obraz słabego produktu.
Stawiając taki stick przy czymś dobrym, to wypada katastrofalnie.
Tego stcka nie opłaca się kupować - to plastikowa zabawka za abstrakcyjną cenę.
a c1rex co powiesz o tym co jest opisany na fighting korner
http://emu.pl/fk/artykuly/index.php?fk=as
wyglada biednie ale nic wiecej nie jestem w stanie powiedziec??
Ten stick ma tragiczną gałkę. Jest na gumkach, drążek jest plastikowy, a gałka nie obraca się wokół własnej osi. do tego dochodzi delikatnośc całego kontrolera (plastik) i mamy obraz słabego produktu.
Galka na gumkach, gdzie ty taka widziales??? W mom sticku takiego czegos nie ma. Drazek plastikowy? plastikowa to jest oslonka na nim i mozna ja zdjac, zeby ujzec drazek, ktory wykonany jest z najprawdziwszego metalu!!! Bzdura jest tez pisanie ze galka nie obraca sie wokol wlasnej osi, jak bym mogl to bym ci pokazal ze w moim sie obraca. Delikatnosc? Moj stick juz nie raz przezyl kontakt z podloga i to z wielka sila

a jest caly i dziala... Dziala tak samo dobrze jak duzo drozsze i nowsze modele, gralem na nich i roznica jest minimalna.
A moze moj to jakas wersja deluxe? Albo ty spotkales sie z jakims niedorobionym? W kazdym razie, ja pisze prawde, po co mial bym klamac?
Big->ten stick tez jest biedny...
http://emu.pl/fk/artykuly/index.php?fk=as
kupiłem go za 3 dyszki (30 zł) tego co ty masz B' może go kumpel z allegro łyknie. Zobaczymy co z tego będzie...
zostaje jeszcze pad...
Może i faktycznie drązek jest metalowy i tylko pokryty plastikiem - nie sprawdzałem. Trudno mi jednak sobie przypomnieć, by był oparty o mikro-styki. Nie wydawał żadnych dźwięków i działał tak, jakby był na gumkach.
Nie wnikam już jak jest zrobiony, ale dla mnie i dla kumpla to bardzo drogi syf. Ma mniejszą niż w automacie gałkę i mniejsze przyciski.
Za czasów świetności DC, swoje sticki do niego kupiłem po 45zł.
Nie będę się z Tobą kłucił B'
Uffffff... chociaz jeden nie chce sie klucic :wink:
Zapewniam Cie ze drazek JEST! metalowy, ma tylko oslonke ktora mozna zdjac. Zapewniam Cie tez, ze nie jest na gumkach, bo w srodku na wlasne oczy widzialem mikrosticki, ktore nawet wydaja dzwieki!!! Moge Cie rowniez zapewnic, ze ma galke tak samo duza jak stick od DC czy nowsze od Hori lub ASCII, fakt przyciski ma mniejsze, tutaj masz racje. No i jeszcze co do jednego moge Cie upewnic, ze nie ma na nim napisu SONY, natomiast z pewnoscia napisane jest na nim ASCIIWARE
Hmmm wedlug was syf, a mi sie na nim swietnie gra, moze moj stick ma jakies magiczne moce? albo to Special Edition? :wink:
Zeby nie bylo... nie polecam nikomu zakupu, robcie to na wlasna odpowiedzialnosc, mi na tym sticku gra sie swietnie, ale wszyscy inni mowia ze to crap, moze to prawda? Moj stick jest troszke inny od "oryginalnych" bo conieco pozmienialem w srodku tzn. sprezynke i mikrostyki, wiec nie wiem jak spisuje sie na "oryginalnych" czesciach.
B' ma racje ...
Poza tym to zalezy od przyzwyczajenia i od gry.
byczy2001
4 01 2005, 23:05
hmm z lik-sang wychodzi z przesylka wiecej owiele wiecej. Przynajmniej mi
stick $49 + Shipping via EMS: $55.00 .Umnie jest to najtansza opcja wysylki nie wiem czemu tak duzo a na play-asia wychodzi stick $49 + Economy Air Box $24.50. Wiec chyba bardziej oplaca sie opcja druga

nom masz racje- chyba ich po(pipi)a*lo. napewno nie zaplaca tyle za przesylke, sprawdze to play asia
na allegro nalalzem sticka agateca (oryginalny do dc, swietny do przerobek) wiec jak ktos jest chetny, moze sobie sprawic prezent
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=38443163
Mógłby mi ktoś opisać, albo dać odpowiedni link do instrukcji przeróbki sticka z DC?
W teorii to proste jak drut, ale jak teraz na niego patrzę, to nie wiem co do czego lutować.
zastanawiam sie powaznie nad gra w tekkena na arcade sticku, dlatego prosilbym Was o pomoc:
Jaki stick, po jakiej cenie, jaka galka/przyciski itp. ?
No ogolnie co polecacie?
Ja też chciąłbym sticka. Chyba najlepszy będzie NAMCO. Czy ktoś wie gdzie i w jakiej cenie można taki zdobyć!
Zanim kupicie AS, pograjcie trochę na nim (pożyczcie może od kogoś), bo nie każdemu dobrze się na nim gra. Mówię tak ogólnie

Ja kupiłem pod koniec roku (Hori, ten od SC2) i nie potrafiłem się do niego przyzwyczaić. Dzisiaj rano sprzedałem Belialowi, 40 Euro
NemoKOF
24 07 2006, 15:50
Hehe, wszystko w moim odczuciu zalezy od naszej mlodosci, jesli gralismy kiedys na salonach i jakos nam szlo, szanse ze bedziemy mieli problemy ze stickiem sa male.
Jesli natomiast jestesmy graczami stricte konsolowymi, ktorzy nigdy nie grali na galce w przeszlosci, pojawia sie wtedy problem.
Zalezy tez jakiegos sticka chcecie miec, do tekkena polecam cos japonskiego, z wyczuwalnymi rogami w przekatnych + cos, co ma w miare szybki angaz, zeby robilo wam sie dobrze kompinacje typu p,p czy t,t.
W dziale 2D i dziale ogolnym bijatyk jest sporo o stickach takze zajrzyjcie tam, czegos napewno sie dowiecie.
Kalinho
24 07 2006, 15:53
Pychu myslisz ze jak kupisz AS to grac bedziesz niczym wszechpotezny Ryan Hart aka Syn Prodziza?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.