Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaki arcade stick warto kupic?
Forum PSX Extreme > Kąciki > Forum Bijatyk > Hardware
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Gemi
Jesli mowisz o tym na forum bijatyk to jest ale tam sie mowi ogolnie o stickach .. tutaj jest poruszony temat stickow strikte do tekkena.. Wiem ze to bez sensu, ale nie zgodny z regulaminem ten temat nie jest smile.gif A skoro toczy sie tu w miare sensowna dyskusja i jest juz troche wiedzy w nim zawartej to po co go kasowac?
Sylvan Wielki
Co racja to racja smile.gif

O! Jak ladnie, grzecznie mozna przekonac do swego zdania happy.gif

Nikt nie trzyma sie regulaminy notabene - kasacja jedynej.... ninja.gif icon_evil.gif

No ale mam nadzieje ze w 2d i u GLC nie bedzie klonow tego topicku closedeyes.gif dry.gif
GLC
QUOTE(Gemi @ 25 09 2006, 03:54) *

Jesli mowisz o tym na forum bijatyk to jest ale tam sie mowi ogolnie o stickach .. tutaj jest poruszony temat stickow strikte do tekkena.. Wiem ze to bez sensu, ale nie zgodny z regulaminem ten temat nie jest smile.gif A skoro toczy sie tu w miare sensowna dyskusja i jest juz troche wiedzy w nim zawartej to po co go kasowac?

Sticki stricte do tekkena, right. wink.gif Anyway... To może połączcie te tematy? Wątek z głównych bijatyk i ten...
Gemi
No mozna by.. ,myslalem o tym ale jeszcze tego nie robilem i nie wiecz czy da sie bezbolesnie polaczyc tematy 2 ;> Zapewne bedzie trzeba pojedyncze posy przenosic.. hmmm
michal000123
Kolejne głupie pytanie: laugh.gif

Czy ten arcade stick jest dobry czy nie?? tongue.gif

PS. Przekonaliście mnie chyba do AS, tzn. wasze argumenty do mnie trafiły laugh.gif (thx mashter, Gemi, C1rex)
GLC
Można bezboleśnie połączyć tematy, ale lepiej przenieść posty, wtedy poleci cały spam... Da się masowo.

QUOTE(michal000123 @ 25 09 2006, 15:11) *

Czy ten arcade stick jest dobry czy nie?? tongue.gif

Szczerze? Nie. Tylko cię zniechęci do sticków. tongue.gif
Sylvan Wielki
Liberty
To chyba nie wiesz co muwisz...

A mi to tak wytykali.... dry.gif

Wiem co mówie z doświadczenia...jak na padzie grałez z ludzmi w SS to od S i SC po 16 min pechcerz wyskakiwał....zawsze ! W Tekkeńce i VF nigdy.... huh.gif

C1Rex
Nie da się przeżucić na stika od tak. Jeśli Ci to tyle zajęło, to za dużo nie grałeś na padzie. Ja zaczynałem na arcade grać i się potem na ady przestawiałem. Po wielu latach ponownie do sticka musiałem przywyknąć i wcale to szybko nie było

Na padzie od czasów NES gram do dzis....

W takiego Tekken zawsze na padzie grałem a w VF od VF2 na sticku. Jeden szybciej inny wplniej sie przyzwyczai.

SF to nie jet gra, która aż tak niszczy kciuka na padzie IMHO. Dla mnie np. Setsuka w SC, czy kazik w tekkenie to bardziej stickowe postacie i tym samym gry.

Patrz Liberty....

Gra, która nie ma sensu na padzie, to VF.

Nie ma sernsu w Japonii, gdzie każdy pro gracz jak szmate by pojechał kogokolwiek z europy.

Moge Cie umowic z moim Kumplem Krzywym - kuzyn Michała Machela, zabił by na padzie swym Akirą niemal kazdego z polki-i nie tylko. trening....

kowal
przerzucic sie moze szybko tylko osoba co nic nie umiała na dobra sprawe
poza wciskaniem kierunkow i waleniem w klawisze, ale tak mozna grac tylko w tekkena (ale i w to słabo) - takiemu to wszytsko jedno na czym bedzie grał

sigh____ dry.gif

tyran
SPoD czy DLC po pewnym czasie wychodzily mi, i na 100% nie tylko mi, bez problemu na padzie i nie mowie tu o graniu w training. I na pewno nie bylo to tak niszczace jak granie na krzyzaku w 3S

W "jedynej...." nie ale tu jak najbardziej sie zgadzamy happy.gif

"experci"
Dla mnie np. Setsuka w SC, czy kazik w tekkenie to bardziej stickowe postacie i tym samym gry.

laugh.gif Maniacy tekkenca co to graja Setsa/Kazem lub maja z nimi klopot laugh.gif

GLC
Oprócz tego co napisał C1REX... O VF panuje błędne przekonanie, że ta gra polega na robieniu "trudnych" ciosów typu SPoD, DLC, AS3 czy kolanko Akiry ("trudnych", a nie trudnych). A to tak, jakby powiedzieć, że gra w SF polega na robieniu 720. W VF jest charakterystyczny movement, otrząsanie się ze staggerów (nie stunów, to tak przy okazji ), ucieczki z rzutów - sama movelista jest łatwa, obojętnie, czy ktoś gra na sticku, czy na padzie. Trudniej jest tylko efektywnie prowadzić postać. Jasne, jak ktoś chce, to może grać na padzie; ale czy grający Wolfem będzie robić na 100% 5-klatkowe pół kółka? Da się, ale po co się męczyć, kiedy na sticku jest o wiele łatwiej (to może subiektywna opinia, ale poparta zdaniem wielu osób). Często spotykałem się z opiniami ludzi, którzy przeszli na sticka, że "po przyzwyczajeniu się w Tekkena gra się trochę lepiej, ale w VF to niebo a ziemia"...

96% racji....nic dodac nic ujać.
CheeseOfTheDay
QUOTE(Sylvan Wielki @ 25 09 2006, 19:32) *

Liberty
To chyba nie wiesz co muwisz...

A mi to tak wytykali.... dry.gif

Dobry żart.

Wiem co mówie z doświadczenia...jak na padzie grałez z ludzmi w SS to od S i SC po 16 min pechcerz wyskakiwał....zawsze ! W Tekkeńce i VF nigdy....

Jakiego doświadczenia, jakiego SS/S/SC, jakie postacie, pęcherz po 16 minutach? Mi pęcherz na kciuku od grania nigdy nie wyskoczył, pęcherz to jest tylko oznaka słabości a nie zmęczenia, widocznie masz zbyt delikatne dłonie.

Patrz Liberty....

Ke?
maniacy tekkena costam costam

Fakt Cirex to fanboj Tekkena, najbardziej lubi jedynke i czworke...

Hmm tak do tematu, na padzie łatwiej się robi jednofrejmowe slide'y, np do MCF yosha, czy jf umbrella z kucaka setką. Nie trzeba do tego żadnej techniki:P.
Di
QUOTE(Liberty666 @ 25 09 2006, 22:31) *
pęcherz to jest tylko oznaka słabości a nie zmęczenia, widocznie masz zbyt delikatne dłonie.

Albo tego, że używasz zbyt twardego krzyżaka. Mi kiedyś wyskoczył duży bąbel, to go przekułem i... bolało tydzień wink.gif
Sylvan Wielki
Liberty
Jakiego doświadczenia,

Doświadczenie - gram od 4go roku zycia____ ohmy.gif

jakiego SS/S/SC

SC - super combo, no ale nie musisz wiedziec , nie kazdy znawca jak Sylvan W. jest happy.gif

jakie postacie, pęcherz po 16 minutach?

top'y...niekiedy po 14 +-4min mellow.gif

Mi pęcherz na kciuku od grania nigdy nie wyskoczył, pęcherz to jest tylko oznaka słabości a nie zmęczenia, widocznie masz zbyt delikatne dłonie.

Bo Ty grasz tylko w T a od Kaza nigdy Ci nie wyskoczy____fakt mam baaardzo delikatne wub.gif

GLC
Jeśli ten temat zamieni się w przekrzykiwanie innych dla samej rozróby, to będzie pacyfikacja...
CheeseOfTheDay
Albo tego, że używasz zbyt twardego krzyżaka. Mi kiedyś wyskoczył duży bąbel, to go przekułem i... bolało tydzień

Fakt może tak być, chociaż nawet na takich prędzej zrobi mi się krwiaczek na kciuku niż bąbel:P.

Sylwan nie róbmy z tego drugiej jedynej...
tyran
Mnie sie bable robily regularnie od iGDRow czy elektrykow, a odkad zaczalem grac w GG jakos powazniej, to od wszystkiego. Ale w koncu ja mam dlonie intelektualisty. A jakis czas temu kursory mi sie popsuly w padzie i nie moge grac w Tekkena, co mnie bardzo unieszczesliwia.

Teraz gram na galce analogowej i jest wspaniale, juz umiem dashowac i blokowac nisko kiedy tylko chce.

Musze wreszcie wygospodarowac jakies pieniadze na sticka.
C1REX
Ja jestem zdania, że Namco stick/DC stick/HORI to totalne minimum. Wszystkie 3 bardzo do siebie podobne. Wszystkie na kwadracie.

Jednak do oryginalnych części dzieli je przepaść.

Kumple się pukali w czoło, jak zaczynałem grać na gałce, ale jak spróbowali sanwy, to sami zaczęli.
Zupełnie inne wrażenia mimo, że sanwa to też kwadrat (domyślnie).

Jest jeszcze kwestia szarego sticka od psxa. Też niby kwadrat, ale zachowuje się jak kanciaste kółko. Ma też bardzo mały angaż, co może niektórym mocno się spodobać. No i to tani sposób, na sprawdzenie własnych preferencji. Chociaż generalnie to gniot. Nawet przycisków normalnych nie ma, a jedynie powiększone przyciski od pada.
Gemi
Polaczylem 3 istniejace tematy.. Na tym forum byly 2 odnosnie stickow i jeden na forum tekkena.
Posty moga sie troche dziwnie przeplatac, ale z doswiadczenia wiem ze i tak nikt nie patrzy dalej niz 2 strony wczesniej wiec nic nie stracicie :>
seph84
chciałem braciakowi fajny prezent na urodzinsy sprawić i jeszcze na tym skorzystać;P znalzłem coś takiego -

http://cgi.ebay.com/Tekken-5-Ultimate-Coll...1QQcmdZViewItem

wiem, że go bardzo sam collector's edition gierki ucieszy, a stick to tylko dodatek, ale mam pytanie do znających się - czy ten stick się do czegoś nadaje w ogóle?

z tego co wyczytałem w tym topiku Kowal pisał, że Hori taki badziew wrzuca do packów dedykowanych - proszę o opinię, dzięki
GLC
Stick spokojnie nadaje się do grania, chociaż oczywiście np. przy automatowej Sanwie wypada blado - ale w porównaniu do klekotów ze sklepiku PSX Extreme to mistrzostwo. tongue.gif Za $50 na pewno się opłaca.

Jedna dodatkowa sprawa - wystawiający wysyła tylko do USA/Kanady, więc lepiej byłoby najpierw spytać o możliwości wysyłki do Europy...
seph84
czyli chyba zamówie - kumpel w USA jest i by mi przywiózł, także z tym problemu nie będzie, dzięki
C1REX
Wygląda na HRAPa (Hori).

Jest to klasa podobna do wspomnianych wcześniej DC i namco sticka.

Dużą zalętą jest niezła skrzynka, która bardzo ładnie sprawdza się do modowania i wstawienia sanwy.

Wadą jest 8 przycisków. W Tekkenie 8 tylko na padzie pomaga. W stickach do bijatyk standardem jest 6 w układzie, jakie ma właśnie namco/DC stick.

Pamiętajcie, że grając na stiku gra się zawsze na domyślnym konfigu. Tak jak na arcade. Zwyczajnie jest skuteczniej.
Legenda Polskiego Dasha
hrap do tekken 5 ma 8 przyciskow ale mozna kupic tez przycisko fillery ktore bardzo dobrze spelniaja zadanie zakrywaczy dziurek po wyciagnietych niepotrzebnych przyciskach. tak czy inaczej ten hrap wychodzi tanio ale sama jakosc przyciskow jest najgorsza ze wszystkich hrapow + jeszcze przesylka bedzie kosztowac dosc duzo (zakladam ze tyle samo co sam stick na buy now wink.gif ale za to dobrze ze dostajesz kolekconerska edycje tekkena 5 w dosc fajnym pudelku. ale jesli hccesz miec sticka to wal do kowala a najlepiej dorwac pudlo z hrapa i kupic czesci od kowala i podmienic ale to jesli mozesz wydac +600 zl ja osobiscie mysle o tym zeby wlasnie swojego hrapa z czesciami japonskimi sprzedac ale nie za mniej niz 550 zl, bo za sam stick dalem 600 z przesylka. (albo moze raczej boskon dal ale to juz dluga historia)
CheeseOfTheDay
Przecież części nie są aż tak drogie, skąd te 600+ unsure.gif ?
Co do sticka to myślę że jak już kupić jakiegoś porządnego, bo może być tak że kupisz tego hori sticka a za rok będziesz chciał kupić coś lepszego, bądź będziesz wymieniać w nim bebechy, sporo osób tak miało (np. Cirex;]).
Pogadaj z kowalem, u niego dostaniesz konkretny sprzęt w naprawdę niskiej cenie.
C1REX
QUOTE(Liberty666 @ 29 09 2006, 09:32) *

Przecież części nie są aż tak drogie, skąd te 600+ unsure.gif ?
Co do sticka to myślę że jak już kupić jakiegoś porządnego, bo może być tak że kupisz tego hori sticka a za rok będziesz chciał kupić coś lepszego, bądź będziesz wymieniać w nim bebechy, sporo osób tak miało (np. Cirex;]).
Pogadaj z kowalem, u niego dostaniesz konkretny sprzęt w naprawdę niskiej cenie.

Komplet sanwy to ok. 300zł. Ja za dwa komplety + zapasowe przyciski dałem niecałe 600 z przesyłką.

DC stick + dual1 kosztował mnie ok 80zł.

Sanwa+dual+skrzynka od kowala - kwestia dogadania się. Ode mnie nie wziął drogo.

Kwestia jednak jest taka, że plastikowe sticki strasznie hałasują. Drewniane są za to ledwie słyszalne.
Legenda Polskiego Dasha
za sprowadzenie samego hrapa z japoni lub skadkolwiek indziej zaplacisz razem ze stickiem 600 zl + czesci jesli na upartego chcesz miec hrapa.

logiczny sklep z AS najblizej polski znajduje sie w londynie ale ceny zabijaja.

http://www.consolesandgadgets.com/catalog/...amp;x=0&y=0

wszystkie retailowe sticki do kupienia powyzej 50 funtow darmowa przesylka ale nie pewnie nie do polski.

dlatego na polskie warunki najbardziej oplaca sie kupowac u kowala a nie na sile kupowac uzywane namco sticki bo ryanowi dobrze na nim szlo. laugh.gif

Sylvan Wielki
Dokładnie Hwo laugh.gif

Odemnie to teraz WSZYSCY chca kupić AS namco rolleyes.gif

Czemu....Rajman laugh.gif

To tak jak z ksiazkami....ja od lat kilka , kilkanascie ksiazek miesiecznie , Wladce.... Narnie.... ho , ho kiedy tam przeczytałem, ale jak wyszy w kinie to nagle 4mln nowych fanow jaka to ksiazka fajna=)
Na AS od VF2 gram a 96% graczy w pol. po tym jak Rajman wpadl i kazdego zbil, zaczol belkac ze jaki to AS super to.... KAZDY teraz wielki fan AS rolleyes.gif
CheeseOfTheDay
Co do tych 96% to grubo przesadzasz. Szczerze, nie znam osoby która w ogóle nie interesowała by się kupnem AS'a, a po ES nagle rozglądała się za którymś.
maDeNTi
Czym sie różni się Hori Fighting Stick 2 od Hori Real Arcade Pro Stick i dlaczego jest taka różnica w cenie?
kowal
w HRAP jets gałka orginalna w FS2 nie ma juz nic orginalnego. joy jets taki sam jak swojego czasu w sticku ASCII do PSX co pudło było wystylizowane na konsole
Siwy_
QUOTE(kowal @ 8 10 2006, 22:04) *

joy jets taki sam jak swojego czasu w sticku ASCII do PSX co pudło było wystylizowane na konsole

Mam takiego "sticka" biggrin.gif

teraz chce kupic cos lepszego bo ten szczerze mowiac jest do du.py
zastanawiam sie nad stickiem od DC (wolalbym ten od namco ale ciezko go dostac), da sie na nim jakos konkretnie pograc w tekkena ? glownie potrzebuje go do mishimow - czyli elektryki, wavedashe i te sprawy smile.gif
no i czy ciezko go przerobic tak zeby dzialal na ps2 ?
Matt-JF
QUOTE(Siwyyy @ 10 10 2006, 07:20) *

QUOTE(kowal @ 8 10 2006, 22:04) *

joy jets taki sam jak swojego czasu w sticku ASCII do PSX co pudło było wystylizowane na konsole

Mam takiego "sticka" biggrin.gif

teraz chce kupic cos lepszego bo ten szczerze mowiac jest do du.py
zastanawiam sie nad stickiem od DC (wolalbym ten od namco ale ciezko go dostac), da sie na nim jakos konkretnie pograc w tekkena ? glownie potrzebuje go do mishimow - czyli elektryki, wavedashe i te sprawy smile.gif
no i czy ciezko go przerobic tak zeby dzialal na ps2 ?

Na tym sticku koleś wygrał Absolution i zajął czwarte miejsce na Evo i co teraz tez uważasz że ten stick jest do pupy rolleyes.gif No i pojechał prawie wszystkich w polsce w tym Kurka
GLC
QUOTE(Matt-JF @ 10 10 2006, 11:24) *

Na tym sticku koleś wygrał Absolution i zajął czwarte miejsce na Evo i co teraz tez uważasz że ten stick jest do pupy rolleyes.gif No i pojechał prawie wszystkich w polsce w tym Kurka

Czyli jakby ktoś wygrał duży turniej na padzie, pokonując ludzi grających na stickach, to by znaczyło, że pad jest lepszy od sticka? Sam właściciel napisał, że ma "sticka" i że ten sprzęt "jest do du.py" - a ty go przekonujesz, że nie. biggrin.gif Gdzie tu sens? Dzisiaj minimum to sensownego grania to Hori, jeśli ktoś nie może sobie pozwolić na arcade'owe części (różnica w cenie i tak nie jest jakaś ogromna), takie czasy. Sprzęt jest łatwo dostępny, a lepsze jest wrogiem dobrego. tongue.gif
Sylvan Wielki
Sivy tez mam takiego sticka i mówie Ci ,że jak dla mnie jest on lepszy niz oba moje AS namco razem wziete-fajnie sie trzaska , knee Akiry ZAWSZE wychodza a Talony Hwo to betka, kawal dobrego sprzetu happy.gif

GLC- laugh.gif Ja nie mam poytan.

Sam właściciel napisał, że ma "sticka" i że ten sprzęt "jest do du.py" - a ty go przekonujesz, że nie. Gdzie tu sens?

Niszczysz man biggrin.gif

Dac mu God Moda. rolleyes.gif

Taka jest prawda-jedyna- jak Hwo zaznaczyl....ludzie napalaja sie na namco AS bo Rajman nim gral dry.gif
Dziwne ja mam go kilka lat, VF od VF2 gram, a nagle po ES kazdy chce sobie go kupic, poluja co dzien na allegro, kombinuja, mi sexualne propozycje skladaja, abstrachujac , ze dziwnym - przedziwnym- trafem ludzie na chcwile zakolali sie w VF4 po recce Kaliego rolleyes.gif

Oj nie chce burzy wywolywac , ale jak maSHteR zacznie w to grac i Kacik....tapetowac dzieckiem AM2 , to miliony ukrytych maniakow nagle sie pojawi, ktorzy grali przecierz tyle lat rolleyes.gif laugh.gif
kowal
Ten stick to jets naprawde triumf mysli technicznej nad zdrowym rozsadkiem tam łozysko od spodu co jets pivotem drazka trzyma okragły kawałek ....foli on sie sam przewraca i wycentrowac nie moze do pionu to go tylko switche pomychaja bo sam nie jest w stanie. Ludzie tam zawsze nazekali ze sprzyna sie wyrabia ale to nie wina sprezyny tylko włanie tego ze całos trzyma sie na kawałku podkładki z folii pozatym łozysko jest znacznie bardziej płaskie niz w sanwach czy seimitsu i nawet zapiecie silniejszej sprezyny nic nie pomoze. Przyciski sa na gumkach wiec bedzie tyle na ich temat. baza jest spieta z 2 czesci wiec to sie wszystko klekota samo razem ze switchami. Acha podobna konstrukcja jets tez w sticku DOA4 co X360.
Siwy_
QUOTE(Sylvan Wielki @ 10 10 2006, 12:02) *

Sivy tez mam takiego sticka i mówie Ci ,że jak dla mnie jest on lepszy niz oba moje AS namco razem wziete-fajnie sie trzaska , knee Akiry ZAWSZE wychodza a Talony Hwo to betka, kawal dobrego sprzetu happy.gif

chcesz sie zamienic ? moge doplacic biggrin.gif

QUOTE(Sylvan Wielki @ 10 10 2006, 12:02) *

Taka jest prawda-jedyna- jak Hwo zaznaczyl....ludzie napalaja sie na namco AS bo Rajman nim gral dry.gif

Ja wolalbym namco tylko dlatego ze nie musialbym bawic sie z tym od dc(chodzi o zmiane kabla) no i napis namco na sticku to niezly szpan tongue.gif wink.gif

Edit: a co z tym od DC ? Bo glownie o niego mi chodzi a wy caly czas piszecie o tym moim zlomie tongue.gif
Matt-JF
Po prostu chicałem napisać że na sticku którego uważa że jest taki kiepski także da się grać i wygrywać.Zreszta każdy pyta się jaki stick najlepszy za ile itd. wy odpowiadacie a na turniejach i tak nikogo nie widać na stickach
CheeseOfTheDay
W Polsce czy za granicą?
Bo jeżeli w Polsce to ludzie mają AS'y ale na nich nie grają z powodu braku cierpliwości, chęci, czy czasu do nauki.
Przykładów chyba nie musze podawać ;].
Siwy_
jakby ktos chcial namco sticka to jeden jest na niemieckim ebayu tongue.gif

http://cgi.ebay.pl/Namco-Arcade-Stick-Play...1QQcmdZViewItem

Dr.Czekolada
QUOTE(BurstKoji @ 26 12 2004, 12:18) *

Japonce grają na stickach bo głównie grają na salonach.Bo wiecie bijatyki wychodzą na automaty.Maszyny stworzone do grania w bijatyki i inne zręcznościówy.Nie widziałem na automaty zadnych rpg,przygodówek czy nawet platformówek 3d.Są stworzone do bijatyk i umieszczone są tam gałki.

Wiesz Japońce mają większy zakres gier na automatach niż bijatyki tongue.gif , tylko w Polsce większość gier to bijatyki (noo nie licze samochdówek:p) i mają np RPG-i czy strategie, na automatach co prawda ludzie wolą ekran dotykowy od Sticków do takich gry (nie mówie o bijatykach) ale nie zmienia to faktu że my Polacy z zakresu automatów jesteśmy bardzo pokrzywdzeni (ot taki nasz kraj kaczolandowy, ograniczeni jeteśmy tylko do kilku starych tytułów i człowiek wytrzeszcza oczy na widok Tekkena 5 w salonach smile.gif ).
kowal
koji pewnie za kolejne 2 lata ci odpisze
-ReN-
Ostatnio zainteresował mnie temat sticków i mam kilka pytań.
Jaki stick jest lepszy do Tekkena: AS Namco czy Saulabi?
Czym różnią się te sticki i jaka jest różnica w cenie?
kowal
Saulabi jest tani i ma oryginalna automatowa gałke, problemem sa tragiczne buttony jak i ich układ moze pod tekkena jest ok ale w kazda inna bijatyke zle sie na tym gra. Leca ze skosa ale to nie jest ergonomiczny układ bo nadal sa w lini prostej wzgledem siebie po prostu łape łamie jak chcesz grac w jakies mordobicie gdzie jest wiecej jak 4 buttony (GG, SF)

a co do Namco to 2tyg temu zauwazyłem ze ta 'cudowna' gała ktora w nim siedzi to ta sama ktora uzywa Hori w swoich tanszych stickach np. DOA4, Soul Calibur... na 100% jets to ten sam podwykonawca.
Jedyna roznica to uzyte mikroprzełaczniki w Namco wsadzono w ta baze Omrony a w np SoulCalibur jakies tajwanskie szmelce. Od mikroprzełacznikow sporo zalezy nie zmienia to jednka faktu ze gała jest fatalna ale w Polsce otoczyli ja kultem ktory wybuchł na nowo po wizycie Rajmana. Ostatnio modowałem kolesiowi sticka od Soula taki sam co miał Di zmieniłem mu gałke na seimitsu LS33 i stara baza cos łudzaco przypominała i własnie była to ta sama baza co i w Namco sticku tyle ze spod podstawki-klamry był w namco czarny a tutaj było wszystko z białego plastiku i inne mikroprzełaczniki. Wiec naprawde nie rozumiem gosci co twierdza ze SoulCalibur stick jest do bani a namco jest (pipi). Jak juz w obu siedzi dokładnie to samo no ale liczy sie siła sugestii i moda. Namco i tak nie kupisz bo ostatni rzut wyszedł z fabryki 10 lat temu wiec jak kupisz to szmelca co ma 10 lat. Nawet najlepszy stick amerykanski po 4 latach ulga biodegradacji japonskie sa nieporownywalnie mniej wytrzymałe. Wiec sobie teraz sam odpowiedz.
-ReN-
Dzięki Kowal smile.gif
Zestaw pytań 2 :
Jaki jest najlepszy sklep gdzie mozna zamówic porządnego sticka (zakładam ze w Polsce takich sklepów nie ma)
Czym się różni gałka od sticka Saulabi w porównaniu do sticków Hori (skok, angaz, restrictor czy jak to sie tam zwie wink.gif)?
kowal
http://www.play-asia.com/
z tego co wiem nikt nie zmierzył zadnych koreanskich stickow, kiedys na pewno kupie cos z Crowna byc moze za 2-3 miesiace

a Hori nikt nie mierzył bo nie ma sensu mierzyc jakis nonamow. nie liczac Hrapa trudno produkty Hori wogole stickami nazwac tak jak malucha trudno nazwac samochodem
Lorack
Kowal masz jakąś opinie, dane na temat Virtua Stick High Grade (zaprezentowanego razem z Virtua Fighter 5 na TGS)?

http://www.watch.impress.co.jp/game/docs/20060915/sega70.htm
kowal
ten stick jeszcze chyba nie wyszedł ma wyjsc z VF5 na PS3
wyglada bardzo dobrze ale nie ma podanej specyfikacji. Jesli by uzyli oryginalnych czesci pewnie by sie tym od razu pochwalili skoro tego nie zrobili to nie wiadomo czy to nie bedzie znow jakis podwykonawca jak agatek a fotki sa zbyt słabej jakosc aby sie dokładnie przyjzec.
GLC
Pochwalili się, że "high grade arcade parts"... Co może oznaczać cokolwiek, Sanwe albo chińską kaszanę. Byle nie była to jakość sticka sprzedawanego z Tekkenem. tongue.gif
Sylvan Wielki
Podobno curevsko ciezki ale wyglada solidnie z tym ze wyglad ma najmniejsze tu znaczenie closedeyes.gif
GLC
Ile to jest "k. ciężki"? Zwykły RAP waży 2,5 kg, ten pewnie będzie ważyć minimalnie mniej,

Taka uwaga ogólna, niekoniecznie do tego posta: Strasznie lubisz weasel words typu "podobno", "mówi się", "wiadomo, że"... A gdzie źródło tego wszystkiego? Jak coś sam wymyślasz, to pisz, a nie przemycaj różnych rzeczy jako powszechnie znanych, uznanych i obowiązujących.
kowal

odnosnie jeszcze Namco sticka aparat dzis dorwałem
ten czarny to Namco a biały to z SoulCalibur Hori. Tak wiec to dokładnie to samo.
NemoKOF
Ten stick do VF5 wyglada na mniejszego HRAPa, wiec nic specjalnego biggrin.gif Standardowe zesci sanwy i tyle.
C1REX
Szukam sticka do x360. Wie ktoś gdzie można dostać.

Na ebayu ciężko znaleść cokolwiek. Zwłaszcza chętnego do wysłania do Europy. Na Play-Asia też już nie ma.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.