Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaki arcade stick warto kupic?
Forum PSX Extreme > Kąciki > Forum Bijatyk > Hardware
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
ion
http://deansserver.serveftp.com/darren/links.html hej wlasnie kupilem od tego panna sticka(devil jin) i musze powiedziec ze jak dla mnie wykonianiem doronuje a nwet przebija byrdo'a stick najwyszej jakosci

TU dokladniej http://cgi.ebay.co.uk/Arcade-Stick-Custom-...1QQcmdZViewItem naprawde polecam
C1REX
QUOTE(ion @ 12 12 2006, 23:03) *

http://deansserver.serveftp.com/darren/links.html hej wlasnie kupilem od tego panna sticka(devil jin) i musze powiedziec ze jak dla mnie wykonianiem doronuje a nwet przebija byrdo'a stick najwyszej jakosci

TU dokladniej http://cgi.ebay.co.uk/Arcade-Stick-Custom-...1QQcmdZViewItem naprawde polecam

Dzięki ion. Już poszło zamówienie. Jak dobrze pójdzie, to za 3-4 tygodnie będę miał bezprzewodowego sticka ze slotem na headset do x360 : )
Elessar
Andrew jesteś przesadzony biggrin.gif ale ten stick wydaje mi sie troche za wąski na twoje rolnicze łapska ;P
ion
een o cirexc trza bylo poczekac:P ugadal by m sie z goscie ze dostal bym jakies procent od klientow jakich mu zalatwie tongue.gif

http://www.gremlinsolutions.co.uk/sanwaparts.htm fajny sklep z uk i cenny nawet nawet tongue.gif
kowal
hehe widze ze zjechali z ceny o ponad 50% wczesniej chcieli prawie 2x tyle i na dodatek głupoty niezłe pisali w opisach mysleli ze sprzedaja Flasha a kabel z pinami to od napiecia. pewnie im nie szło i poszli po rozum do głowy i obnizyli pułap.
eee nie widze ze obnizyli cene ale ukryli 17% VAT haha
własnie jak bralismy towar z Ultimarca to robilismy taki myk ze zamawiał koles ze stanów wiec bez podatku. ale towar i tak szedł do polski a ze z angli i ze jestesmy w UK to nikt nie obkładał cła na paczke. tylko ze na ultimarcu jets tylko OEMowa JLW nie ma przycisków ani joyaJLF. o seimitsu tez mozna pomazyc
C1REX
QUOTE(ion @ 14 12 2006, 17:21) *

een o cirexc trza bylo poczekac:P ugadal by m sie z goscie ze dostal bym jakies procent od klientow jakich mu zalatwie tongue.gif

W mailu mu napisałem, że info mam od Ciebie - kolesia co kupił sticka z devil jinem.
<spike>
jest teraz jakis sens kupowac sticka do ps2 nawet najlepszego ui najdrozszego,bo nie mam pojecia jak to jest z ps3??ktos moze mi to wytlumaczyc??oczywiscie pisze z perspektywy dr:)
C1REX
QUOTE(<spike> @ 19 12 2006, 16:18) *

jest teraz jakis sens kupowac sticka do ps2 nawet najlepszego ui najdrozszego,bo nie mam pojecia jak to jest z ps3??ktos moze mi to wytlumaczyc??oczywiscie pisze z perspektywy dr:)

Taki, że wystarczy dać dla kogokolwiek, kto tylko wie, do czego jest lutownica, by przelutował wszystko pod pada od ps3.

Wielu ludzi do tej pory gra na ps2 na sticku od DC. Sam mam takie dwa sticki.
Ważne, by pad nie był oparty na folii, a na zwykłej płytce PCB.
<spike>
no to licze ,ze jak sie w koncu spotkamy to mi doradzisz co kupic:]
ion
Just thought i'd show you a stick got currently selling if anyone is interested. biggrin.gif

http://forums.shoryuken.com/showthread.php?t=122596

do ps3 juz wyszedl konweter ps2 pad>usb wiec nie trzeba nawet nic lutowac
Di

Ile jest wart taki AS?
Peter.
Na allegro takie są za 99zł.
Di
Są? Ja jakoś nie widziałem.
kowal
http://www.allegro.pl/item152416115_specja...cade_namco.html nawiasem mowiac to to samo co sprzedałes ostatnio Soul Calibur Stick zmienili tylko nalepke i kolor przyciskow.
Matt-JF
Już wykupione...
Di
Irena-JF laugh.gif
Matt-JF
No co na dorosłego musiało być tongue.gif biggrin.gif
-ReN-
Hmmm, a co dokładnie "siedzi" w tych AS?
kowal
na poprzedniej stronie w tym temacie masz zdjecia
-ReN-
Było juz pytanie ile taki stick jest wart, ale czy wart jest zakupu i czy ew. nadaje sie do modowania?
kowal
mało miejsca na gałke ale Sanwa wejdzie seimitsu LS33 (taki wsadziłem co SC stick) i LS55 tez powinien wejsc. LS32 i LS40 nie wejda i jedynie LS33 nie wystaje nadmiernie gałka na wysokosc po zamontowaniu.
Nie wiem jak z przyciskami bo nie wymieniałem. Trzeba bedzie na pewno zaginac terminale i sporo paprania sie z lutownica. Ogolnie da sie ale sporo z tym roboty i sroby beda wystawac od gałki ponad panel inaczej sie nie da zamontowac tam gałki nie przewiercajac go na wylot.
za 100 mozna kupic pod modowanie pudło jest jakie takie no i elektronika gotowa zrobienie pudła samemu to srednio 50-80zł plus płytka pada nawet podrobka to i tak trzeba dac z 30zł.
dureń
A jakiś taki arcade stick do tekkena? blink.gif Chciałbym jak najlebszy. Cena obojętna.
C1REX
QUOTE(dureń @ 30 12 2006, 11:12) *

A jakiś taki arcade stick do tekkena? blink.gif Chciałbym jak najlebszy. Cena obojętna.

Było. Większość ludzi tutaj szuka sticka pod gry typu Tekken.

Najlepiej jak zamówisz coś u kowala lub kogoś zza granicy. Najlepiej coś na Sanwie lub Seimitsu.
Cena 300-600zł. Zależy od kogo i co zamawiasz.

Z tradycyjnych to najlepiej stick z dreama/namco stick/hori.

Stick z dremcasta jest też chyba najprostrzy w modowaniu.
kowal
z tym stickiem od DC to wcale nie jest taka bajka jak mowia. Z ciekawosci kupiłem ostatnio dla zgrywu i przerobiłem. Otwory sa za małe nie pasuja pod sanwe ani pod seimitsu trzeba poszerzac o 1mm na pilnik za grubo a na poszerzanie wiertarka za delikatne. W koncu przykreciłem wiertarke do imadła i zapiołem na nia mały kamien scierny i obracajac blache w rekach podszlifowałem te otwory ale to zajeło bite 30min i było bardzo niewygodne. Na zdjeciach sa stiki z seimitsuLS32 ale nie wiem czy ktos sie przypatrzył ze np LS32 gała wystaje jedynie na 1,7cm. nie da sie złapac kulki od spodu gdy ktos uzywa tego chwytu. Sanwa wystaje ledwo na styk.
kaizer
QUOTE(Matt-JF @ 27 12 2006, 22:03) *
Już wykupione...

No i jak? Dostałeś przesyłkę? Jak ci się widzi to cudo? Szczególnie mam na myśli te knefle. ninja.gif
Matt-JF
QUOTE(kaizer @ 9 01 2007, 20:22) *

QUOTE(Matt-JF @ 27 12 2006, 22:03) *
Już wykupione...

No i jak? Dostałeś przesyłkę? Jak ci się widzi to cudo? Szczególnie mam na myśli te knefle. ninja.gif

Opóźnioną ale dziś dostałem.I co mogę powiedzieć super cacko,mega cudeńko,moje śliczności wub.gif Gałka b.luźna i z godzinę sie przestawiałem z tamtej od oryg.Namco.Ślicznie leży na nogach i elegancko wygląda wink.gif Jedynie co jeszcze mi przeskadza że nieraz gałka mi odskoczy i w streeta niepotrzebnie podskocze ale już pracuje nad tym żeby ją przytrzymać po każdym ciosie.A i jeszcze jedno wyobraźcie sobie taką akcje:odbieram sticka podłączam pod konsole i gram dalej Kenem(byłem akurat w trakcie grania tongue.gif ) i jak to zawsze bywa odruchowo macham podcinką c.HK czyli wciskam doł+R2 a tu nic excl.gif Wciskam jeszcze parę razy....zepsuty icon_evil.gif W(pipi)iony włączam tekkena myśląc jakby ten sklep zjechac na allegro i odruchowo practice i Kazuya vs Steve.Elektryk elektryk i kolejny i kolejny aż musło mi się przez "zepsuty" R2 i wyszła jakaś noga huh.gif Myśle (pipi) o co chodzi patrze na ten guzik a koło niego napis L1.Myślałem że je'bne ja tu najgorsze scenariusze że ile wyniesie naprawa itd a tu po prostu nie ma "dwójek" biggrin.gif więc logiczne że nie mogłem podciąć bo na defaulcie L1 jest nie używany.I nurtuje mnie jedno pytanie czy na większych turniejach gdzie nie można ustawic przycisków orgi pozwolą mi przestawić HK na moje L1...bo jeżeli nie to mam uczyć sie na dwóch stickach bo nie wiadomo czy pozwolą ustawić czy nie wacko.gif Ocena sticka ogólna10/10 icon_twisted.gif A no i bardzo łatwo wcisnąć start+select icon_twisted.gif Kto go ma ten szczęściarz icon_wink.gif wub.gif
kaizer
Ja też go kupiłem - 2 godziny wcześniej - na tej samej aukcji.
Spodziewałem się że to będzie total badziew i w dodatku podróbka (bo nigdzie w necie tego SC nie widziałem). A tu faktycznie nie jest tak źle. Gałka lekko chodzi, tylko się muszę nauczyć grać na niej. tongue.gif

Zastrzeżenie budzą we mnie tylko te "mocne, duże klawisze w które można walić do oporu" (opis z aukcji).
Czy one nie powinny mieć microswitchy? W ogóle nie stawiają najmniejszego oporu. Tam są chyba leafswitche ewentualnie gumki. Chociaż ja stawiam na to pierwsze, bo nawet gumka daje chyba jakiś opór.
destructor
QUOTE(kaizer @ 9 01 2007, 19:29) *
Tam są chyba leafswitche

Marzenia. Same leafswitche by kosztowały tyle co ten stick.
kaizer
QUOTE(destructor @ 12 01 2007, 13:14) *
QUOTE(kaizer @ 9 01 2007, 19:29) *
Tam są chyba leafswitche
Marzenia. Same leafswitche by kosztowały tyle co ten stick.

Leafswitch

Chyba ze złota z diamentami. tongue.gif
destructor
Ciekawe jak w tak małym panelu chcesz zamontować leafswitche.

Ceny:
http://www.lizardlickamusements.com/pages/pushbuttons.shtml
Liczmy 3USD za sztukę. USD po 3zł w zaokrągleniu. 3*3 = 9zł. 6 sztuk buttonów = 6*9 =54 (bez diamentów). Nie doliczyłem kosztów przesyłki leafswitchy.

Przykładowe ceny na Happ (akurat do Pinballi) - nasze Suzo:
http://www.happcontrols.com/amusement/pinball/95432900.htm

EDIT
Nie zapominajmy o leafswitchach chińskiej produkcji, które nie nadają się całkowicie do niczego. Te z twojego pierwszego obrazka właśnie na takie wyglądają.
kowal
bo to jest chinski switch:) zdjecie na ktorym je widac to baza od imitacji Wico
http://forum.arcadecontrols.com/index.php?topic=41573.0
kaizer
QUOTE(destructor @ 12 01 2007, 15:01) *

Jak go rozkręce to ci powiem. wink.gif

Ceny:
Liczmy 3USD za sztukę. USD po 3zł w zaokrągleniu. 3*3 = 9zł. 6 sztuk buttonów = 6*9 =54 (bez diamentów). Nie doliczyłem kosztów przesyłki leafswitchy...
EDIT
Nie zapominajmy o leafswitchach chińskiej produkcji, które nie nadają się całkowicie do niczego. Te z twojego pierwszego obrazka właśnie na takie wyglądają.

Dałem pierwsze lepsze zdjęcie, bo myślałem że nie wiesz co to leafswitch. To tylko cholerne dwie blaszki. tongue.gif
Mam stick MADE IN CHINA. I zapewniam cię że oni nie korzystali z twoich kalkulacji.
Nie kupują amerykańskich switchy w detalu. Jak już to z pewnością robią je sobie sami albo kupują z sąsiedniej wioski po 15 centów za sztukę. No i na pewno nie zamawiają w paczkach po 6 sztuk.

P.S. Pod gałą są microswitche na szczęście.

P.S.2. Kowal nie masz na zbyciu 6 buttonów? smile.gif
kowal
ja jzu nie mam nic a z tego co mi zostało pare sztuk wole złozyc stika całego niz sprzedawac oddzielnie. Des cos tam ma z przyciskow z nim gadaj
destructor
QUOTE(kaizer @ 12 01 2007, 23:09) *

Jak go rozkręce to ci powiem. wink.gif

Ceny:
Liczmy 3USD za sztukę. USD po 3zł w zaokrągleniu. 3*3 = 9zł. 6 sztuk buttonów = 6*9 =54 (bez diamentów). Nie doliczyłem kosztów przesyłki leafswitchy...
EDIT

Dałem pierwsze lepsze zdjęcie, bo myślałem że nie wiesz co to leafswitch. To tylko cholerne dwie blaszki. tongue.gif
Mam stick MADE IN CHINA. I zapewniam cię że oni nie korzystali z twoich kalkulacji.
Nie kupują amerykańskich switchy w detalu. Jak już to z pewnością robią je sobie sami albo kupują z sąsiedniej wioski po 15 centów za sztukę. No i na pewno nie zamawiają w paczkach po 6 sztuk.

P.S. Pod gałą są microswitche na szczęście.

P.S.2. Kowal nie masz na zbyciu 6 buttonów? smile.gif

No dobra, ale chodzi też o to że te chińskie leafswitche nie są warte niczego, nawet tych 15 centów. ZObacz jak są rozstawione blaszki na tym twoim pierwszym obrazku. Jak to kurde może działać poprawnie przy takim kącie odchylenia? Poza tym materiał z którego są zrobione (puszka po konserwach) zapewnia uzytkowanie przez niedługi okres czasu.

Dobra, kończąc temat nieszczęsnych leafswitchy ze złota z diamentami i przechodząc do twojego problemu wymiany buttonów to tak, mam jakieś tam (nowe oczywiście) buttony Sanwy i Seimitsu.
kaizer
No właśnie się chcę pozbyć tych leafswitchy bo mnie denerwują.

Ale na razie muszę się jednak wstrzymać z wymianą bo funduszy mi brakło.
Poza tym chciałbym żeby ten stick trochę pochodził zanim go rozkręcę. Jakaś tam gwarancja jest na niego chyba. tongue.gif
tHrol
Jakby ktoś był zainteresowany wink.gif

Hori Tekken http://allegro.pl/item157501995_arcade_sti...klep_gekon.html
Black Cyclone http://allegro.pl/item157504533_arcade_sti...klep_gekon.html

BTW. Nabyłem ostatnio Asciiware, czy jak ten syf tam ma.. Mianowicie małe pytanko. Czy da rade jakoś to zmodyfikowac lub coś w tym rodzaju ? Na stickach sie nie znam, ale z góry jako amator moge stwierdzic, że to totalne badziewie smile.gif Jedyne plusy to rzeczywiście elektryki, dash, zaś o takim czymś jak f,f+1~f,f można zapomniec -_-'
kaizer
QUOTE(tHrol @ 13 01 2007, 22:28) *

O wilku mowa - taki właśnie kupiłem.

o takim czymś jak f,f+1~f,f można zapomniec

Takie Proste kierunki to się chyba łatwo właśnie wbija. A może się mylę. blush.gif
C1REX
QUOTE(tHrol @ 13 01 2007, 21:28) *

BTW. Nabyłem ostatnio Asciiware, czy jak ten syf tam ma.. Mianowicie małe pytanko. Czy da rade jakoś to zmodyfikowac lub coś w tym rodzaju ? Na stickach sie nie znam, ale z góry jako amator moge stwierdzic, że to totalne badziewie smile.gif Jedyne plusy to rzeczywiście elektryki, dash, zaś o takim czymś jak f,f+1~f,f można zapomniec -_-'

Nic raczej z nim nie zrobisz. Gałka jest syfna, ale przeciski są już totalnie spaszczone. Mało w nim miejsca na dobrą gałkę. Przycisków też nie wymienisz, bo są za małe otwory.

Jedynie co możesz nim robić, to przyzwyczajać się do sticka zbierając w międzyczasie kasę na coś dobrego.
Coati
a arcade stick od segi saturn nadaje sie na modowanie czy niebardzo?
tHrol
QUOTE(kaizer @ 14 01 2007, 02:03) *

Takie Proste kierunki to się chyba łatwo właśnie wbija. A może się mylę. blush.gif

Otóz nie na asciiware tongue.gif Takie właśnie sa uroki tego wypasionego sticka ninja.gif
C1REX dzięX za info wink.gif Trza będzie przywyknac smile.gif
kowal
QUOTE(Coati @ 14 01 2007, 21:42) *

a arcade stick od segi saturn nadaje sie na modowanie czy niebardzo?
zalezy co masz od tego saturna jak Sega Virtua Stick to sie nadaje jak najbardziej jak co innego to watpie nic dobrego jzu nie wyszło pod saturna z tego co pamietam. zreszta ten stick był wtedy najlepszym AS pod wzgledem jakosci wypuszczonym pod konsole. wtedy jedynie 3DO wypusciło stika oryginalego na czesciach Happ do SSF2T (massystem to robił). do dzis ma najlepszy customowy układ klawiszy mozna na tym pociurlac we wszystkie modrobica jakie wyszły majac cofing maxymalnie zbliozny do oryginalnego z automatu (NeoGeo, VF, SF, nawet UMK3).
-ReN-
QUOTE(kaizer @ 14 01 2007, 00:03) *

O wilku mowa - taki właśnie kupiłem.

Ja rowniez taki kupiłem. To moj pierwszy stick i musze powiedziec ze niezly hardcore smile.gif
po dwoch godzinach grania nauczyłem sie w miare ruszac po planszy. o dashowaniu czy odpalaniu czegokolwiek skutecznie z cd nie chce nawet wspominac bo tragedia .
Kingiem (glowna postac) szlo mi najlepiej, ISW 2-3/10 (pad 9/10). poza tym lepiej mi sie buforuje karuzele niz na padzie.

Co do sticka to dość lekko chodzi, zarowno gałka jak i przyciski. Denerwuje głównie odbijanie gałki w strone przeciwną.
C1REX
QUOTE(-ReN- @ 17 01 2007, 18:19) *

Denerwuje głównie odbijanie gałki w strone przeciwną.

To się nie powinno zdarzać. Tzn. nie na dobrej gałce. Jedna z głownych różnic między customami na dobrych częściach, a tym, co można dostać w sklepach.

Dobre przyciski też robią różnicę. Niby prosta rzecz, a tanie buttony nawet nie wciskąją się prosto. Czsami jak nie naciśnie się dokładnie na środku, to wcale nie załapie.

BTW: Nauka grania na sticku trochę zajmuje.

ps. Mój stick do x360 szybko gotowy nie będzie. Sporo roboty z padem jest - headset, ładowarka itp.. Do tego dochodzi brak czas i wyjazd do Polski w lutym na 3 tygodnie. Z obiecaną recenzją sticka zmuszony jestem czekać do drugiej połowy lutego.
Krakers
Jestem zainteresowany zakupem tego sticka - może ktoś jednoznacznie powiedzieć, czy jest wart swojej ceny? Czy lepiej dołożyć trochę więcej kasy i kupić coś lepszego? A jak tak to gdzie?

(Nie jestem wymagającym graczem, a na stickach znam się mniej więcej tak jak na fizyce kwantowej)
tHrol
ehh.. Nie wiem na co czekasz ? tongue.gif Osobiście gdybym nie dał ciałka z ascii, z miejsca kupił bym horiego... Taki 99zł; Chcesz lepszy (pewnie) w granicach 250 w zwyż... Z resztą na dzieńdobry taki to ni bele syf?! Nie chce się do końca wypowiadac, bo znam sie na stickach tak jak Ty wink.gif

BTW. Na jednym ze zdjec TTT3 widac GreyFoxa grającego u Odyna na jakimś sticku... Krakers nie wiesz przypadkiem co to za cudeńko z Yoshem na masce ??? smile.gif
CheeseOfTheDay
To był stick Tenshi, custom by Kowal.
Krakers
To jest AS Tenshi (Yenshi ? biggrin.gif)
tHrol
QUOTE(Liberty666 @ 18 01 2007, 00:24) *

To był stick Yenshi, custom by Kowal.

Nie znam smile.gif Joke... DzięX za info, bo do dzisiaj bym szukał tongue.gif
BTW. Kowal ładny czarodziej z Ciebie happy.gif Jak się kapnie lepszy patyk to chętnie się zgłoszę... Zapodaj cennik i co przerabiasz perfect ? smile.gif
-ReN-
NES arcade stick

hehe, klasyka smile.gif
kaizer
QUOTE(Krakers @ 17 01 2007, 21:44) *
Jestem zainteresowany zakupem tego sticka - może ktoś jednoznacznie powiedzieć, czy jest wart swojej ceny? Czy lepiej dołożyć trochę więcej kasy i kupić coś lepszego? A jak tak to gdzie?

(Nie jestem wymagającym graczem, a na stickach znam się mniej więcej tak jak na fizyce kwantowej)
Nic lepszego za taką kasę raczej nie dostaniesz.

Osobiście mogę mu zarzucić że ma przyciski h_j_we.
Są strasznie czułe - zdarza się że nieraz wcisnę jakiś niechcący.
Ale i zdarza się też (to już rzadziej) że nie trafię idealnie w środek i nie zaskoczy.

Gała jest OK.
Może i jest ciut za miękka, ale bez przesady.
Co do odskakiwania to - tu się posłużę znanym nam już filmikiem - to jest jej bliżej do tej różowej niż do tej zielonej.
Dużo bliżej.

Mam go dopiero od 1,5 tygodnia ale wydaje mi się że jest wart swojej ceny. cool.gif

QUOTE(-ReN- @ 18 01 2007, 00:43) *
NES arcade stick

hehe, klasyka smile.gif
Bardzo mi się podoba design tego urządzenia.
Chciałbym kiedyś zrobić sobie customa w podobnym klimacie. biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.